שימעו סיפור,,,אתמול בבוקר התקשרה

• פותח הנושא orlu
  • פורסם בתאריך

orlu

New member
שימעו סיפור,,,אתמול בבוקר התקשרה

חברה והודיעה לי כי אמא שלה ניפטרה וההלויה בשעה 4 בקבוץ דפנה. הכי צפון שרק יכול להיות וכפי שאתם מכירים אותי,ואת חיבתי לצפון התארגנתי באופן כזה שיהייה לי זמן לבקר קצת בסביבה שם. אז הרקע של רמת הגולן והחרמון המושלג מטמטם,הכל ירוק ,פורח,כל אשכולית על העצים בגודל של דלי , שלא נדבר על הפומלות....... אבל לא הוא שרציתי לספר לכם אלא על ההלויה הלא דתית הראשונה שהשתתפתי בה בחיי- ובקבוץ. בשעה 4 התיצבו כל החברים והאורחים עם המשפחה במועדון הקבוץ. משם בהליכה איטית כ 10 דקות אחרי הארון (כן ארון מכוסה בפרחים לא אלונקה) לבית העלמין. בית העלמין ירוק ופורח בתוך חורשה על גדת הנחל. הקברנים הם חברי הקיבוץ שלאחר ההטמנה כיבדו את הגברים במשפחה בכיסוי הקבר עם עת חפירה. לאחר מכן נציג הקבוץ הספיד,אחריו חברות קבוץ קראו שירים ולבסוף בני המשפחה .היה מאוד מאוד מאוד מכובד ומרגש,וכמו כן מעורר מחשבה ללא דתיים על אופן קבורה.

ישרון

New member
מעניין ומאד אפנתי

לא כל כך מזמן נוכחתי באחד מישובי עמק חפר בהלוויה "חילונית"שנערכה לתושב מקומי.הבנים שערכו את הטכס הסבירו כי הוריהם היו קומוניסטים ואתאיסתים מוצהרים ובקשתם היתה להיקבר ללא קשר למימסד הדתי ואכן כך נעשה .נישאו הספדים הבן אמר את כל התפילות המקובלות ע"פ מסורת ישראל הושמעה מוסיקה שכללה רפרטואר של זמרת שהמנוח העריץ אהבתי את הצורה והכבוד ואת האווירה המיוחדת שהמשפחה העניקה למעמד. לא רואה כל פסול בכך נהפוך הוא היהדות היא תורת חיים,ולצערנו גם סוף החיים הוא חלק מחיינו,וההפקה של הארוע העניקה לו נופך מיוחד.

jojo4

New member
אני מסכים איתך,זה מכובד ,קראתי

ןלא מזמן שיש חברה שעורכת טכסים בלויות בבתי קברות רגילים.הם פשוט עוזרים למשפחה לארגן פרידה אחרת מהנפטר.

sabajakov

New member
גם בקיבוץ שלי, כך נהוג.

את המנהג לקבור בארון, כנראה הבאנו מהונגריה. פעם הלוויה התחילה במסע רגלי של מאות המטרים לבית הקברות. כיום רובנו נוסעים את המרחק הקצר במכונית. אומרים דברי הספד, (אם המשפחה לא מתנגדת) אמרים "קדיש" ו "אל מלא רחמים". ולאחר הפיזור, שוב מתכנסים במועדון, הרי חלק מהמלוים עשו דרך ארוכה וזקוקים למעט אוכל, מנוחה ושיחה על המת. בימי הזכרון השנתיים, על פי רוב רק המשפחה הקרובה מגיעה לבית הקברות.

למעלה