שינאה

אדזיס

New member
שינאה

כשה אתם אומרים אני שונא אותך האים אתם באמת מכירים בקיום הרגש הזה

Tulula

New member
כשאתה אומר למישהו שאתה שונא אותו

זה רק מתוך אהבתך העמוקה אליו. רק אם אכפת לך כ"כ ממישהו אתה תכעס ו"תשנא" משהו שעשה או אותו. אם לא אכפת לך ממנו אז לא תשנא ולא תאהב. הרי שנאה היא הצד השני של מטבע האהבה. רגשות בעוצמה מאד חזקה שיכולים לנבוע רק אחד מהשני, ואין אחד בלי השני...

שבילים

New member
לא תמיד

אני למשל לא חושבת שיש לי טיפונת אהבה לסדאם חוסיין או ליגאל עמיר. כך שלא בכל מקרה השנאה נובעת מאהבה. גם בחיים האישיים שלי יש מי שאני שונאת שנאה תהומית ואין לי אפילו ניצוץ קטנטן של אהבה כלפיו. המשותף היחיד בין שנאה לאהבה הוא העוצמה שבה שני הרגשות האלה יכולים להחוות.

אליקים

New member
אין ההפך...!

שנאה, מקורה בהזדהות! לא באהבה. שנאה, איננה ההפך מאהבה. אהבה, איננה ההפך משנאה. אין ההפך לאהבה...! אין ההפך לשנאה...! כל טוב אליקים

טאטו6

New member
כשאני כועס

זה מתוך איכפתיות,שנאה לדעתי מקורה בנקמנות, כשאתה רוצה לנקום במישהו אתה שונא אותו זו אנרגיה קשה והרסנית וכן זו מטרתה במצב זה

טאטו6

New member
לגבי התוכן

לדעתי אנשים יודעים בדיוק מה הם עושים, והם מגייסים ומיצרים אנרגיות למטרותיהם, שאם לא כך איך אפשר להסביר את העובדה שאדם לא מוכן לשחרר כעס עד שלא הותש או סיים את נקמתו

דמטרוס

New member
זו שאלה פסיכולוגית ולא פילוסופית

השאלה הפילוסופית תהיה: מהי שנאה? מהו מקומה בתוך המערך ששמו "אדם"? האם "שנאה" מגדירה "אדם" לא "מגדירה"? מהו יחסה למערכת הרגשית השלמה? וכו´ וכו´

טאטו6

New member
שנאה

אתה מתיחס לשנאה כרגש - ברמה הפילוסופית כנניח כמשהו ערטילאי ואני מתיחסת לשנאה כאנרגיה מבחינתי זהו כמו חומר מוחשי מאוד וזמין שאנשים משתמשים בו למטרות נקמה - אין לשנאה מקום במה שאני קוראת לו אדם ואני לא יכולה להתיחס לזה ברמה הפילוסופית כי מבחינתי זה כמו רכב שאתה לוקח ומשתמש בו כשאתה צריך להגיע ממקום למקום דהיינו כלי או חומר למטרות נקמה - זאת השנאה היא מוחשית מרגישים אותה , אפשר אפילו לראות אותה ואפשר להעבירה ממקום למקום אור-לי

דמטרוס

New member
אכן, אלה שתי דרכים שונות

להתייחס ל-שנאה. כמובן, שהמילה אנרגיה חסרת משמעות מבחינתי, לצערי. פילוסופיה עוסקת במחשבה, במושגים, באמת ובשקר, בבדיקת מבני עומק ומבני על של המחשבה, המדע והחיים של האדם, העולם וכו´ ועל כן, אינני מוכן לדון בשנאה, לפחות מהכיוון הפילוסופי, כאנרגיה, כדבר מוחשי, עד אשר אצליח לנסח היגד תקף ואמיתי.

לאדזיס-מודה ש....../images/Emo3.gif

נורא קשה לי לקבל את עצם קיום המושג הזה שינאה למרות שאני יודעת שהוא חלק בלתי נפרד מהאופי האנושי. שלך חנה גונן

דמטרוס

New member
אחת ההוכחות היותר מגוחכות

לקיום האלוהים נתלית בדיוק בטענה שאתה טוען, ללא השאלה. כמובן, כדי להכיר ב"קיומו" של משהו , צריך לדעת מהו ה"יש" בו אנחנו מכירים. מהי שנאה?

שנאה היא...

רגש. אם אתם באמת הייתם רוצים לשאול נכונה, הייתם שואלים: "מהו הרגש?" אחרי הכל, שנאה ואהבה הן באותה קטגוריה, פשוט מקבילות זו לזו. לדעתי, מקורה של שנאה הוא אכן הנקמה, אך היא לא אנרגיה, היא פשוט רגש. מהיכן הרגש מגיע? זו כבר שאלה נפרדת. האם מהורמונים? מהמוח? כתוצאה מטראומה?
מגע המשי

למעלה