שינה או יותר נכון חוסר שינה

gafri

New member
שינה או יותר נכון חוסר שינה

שלום, יש לי שני ילדים בן ובת 4.5 1.7 בהתאמה , הם ישנים באותו החדר. הגדול ישן מצוין והקטנה ממש לא. ניסינו את כל השיטות הטובות יותר והטובות פחות וכנראה כאן נעוצה הבעיה ... וגם שום דבר לא עזר. על מנת להסיר את הכוח של בעיית השינה החלטתי לישון בחדר הילדים .. כל אחד במיטה משלו בלי ליטופים וכו'. זה עובד חלקית .. היתרונות הם שלכולנו יש יותר שעות שינה ואנחנו לא מבזבזים שעות בללכת ולחזור לחדר הילדים. החיסרון העיקרי שהבת שלי מפתחת תלות בי. במידה ובעלי יישן בחדר היא תקום כל שעה , רק עלי היא סומכת שאני אשאר שם. חיסרון נוסף הוא שהילד הגדול מתחיל להתרגל לעובדה שאני שם וגם הוא יגיב לעובדה שיום אחד זה ייפסק. בעלי ואני לא ישנים ביחד כבר שבוע אך לדעתי אם זה ימשיך זה לא יתרום לאף אחד "מדיירי האח הגדול" . אני רוצה לדעת כיצד להמשיך מפה... הילדה שלי ישנה יותר טוב ואם אני לא ישנה איתם היא יכולה לקום 6 פעמים בלילה וברגע שצא מהחדר היא תקום שוב ותצרח (היא יודעת שככה היא תעיר את אח שלה ואז היא תצא מהחדר). נ.ב היא יונקת וזה נמצא בשלבי הפסקה בלילה אני משתדלת לתת לה בקבוק או מים לעיתי חריגות ציצי . איך אני יוצאת מהחדר בשלבים... גם אני וגם בעלי הגענו למסקנה שאנחנו לא יכולים לתת לה להירדם בבכי עד כדי הקאה או היחנקות. לא רוצים לא יכולים לא מסוגלים... אני חייבת למצוא שיטה שפועלת בגבולות ההיגיון... תודה רבה מחכה לתשובה , שגית

החלטה נחושה על דרך. ופעולה עקבית.

שגית שלום, כפי שאת מבינה היטב הבלבול שלכם שהתבטא בניסיונות השונים והמגוונים שלכם לתת מענה לקושי בלבל את הילדים. מה עושים? מחליטים על דרך אחת שמתאימה לכם ומתואמת ביניכם. דרך שנגזרת מהשקפת העולם החינוכית שלכם. דרך בה תלכו בנחישות ברגישות ובעקביות. עינת גבע, מכון אדלר

למעלה