שינה אצל תינוקות

ליאת12

New member
שינה אצל תינוקות

יש לי ילדה מתוקה בת שמונה וחצי חודשים שמסרבת לישון יותר מארבע חמש שעות רצוף בלילה וזה גם כן נדיר מאוד אשמח אם תייעצו לי מה עושים בכדי לישון.

מיכללב

New member
איתך באותה הסירה

יש לי תינוק מתוק בן שמונה חודשים..שלא יישן יותר מחמש שעות רצוף..נרדם בשמונה אחרי אמבטיה וארוחה..מתעורר בשתיים עשרה, מתעורר בשלוש ואח"כ שוב בשש....אשמח לקבל גם עצות.

mamachika

New member
את יכולה לתת פרטים נוספים?

מה קורה כשהיא מתעוררת? מה היא רוצה ומה אתם עושים? האם אתם מדליקים אור, מוציאים מהמיטה? מחבקים ומנשקים? האם היא רוצה אוכל ואז חוזרת לישון? הדרך במקרים רבים לשבירת הדפוס של ההתעוררויות היא להפוך את זה ל"בלתי משתלם" עבורה להתעורר.

ליאת12

New member
תגובה לנושא

כאשר היא מתעוררת אין אור בחדר ואנו שומרים על שקט לא מדברים איתה תחילה משתתדלים לתת לה מןצץ אך לעיתים גם זה לא עוזר אז אני מניקה אותה ואז היא חוזרת לישון הבעייה שהיא מתעוררת הרבה פעמים במשך הלילה ואין לה שינה רצופה גם אם היא מאוד עייפה

anat30g

New member
תינוקות יונקים בד"כ מתעוררים יותר

תינוק שמקבל תחליף חלב בדרך כלל ישן שעות ארוכות יותר, לפעמים בגלל תוספת הקונפלור ולפעמים כי להורה יש ביקורת כמה הוא אכל 120 או 180... תינוק שיונק חלב אם מקבל מזון שמתעקל יותר מהר ולכן גם הוא נהיה רעב יותר מהר - אי אפשר להוסיף קונפלור לציצי
והמזון שלו קבוע פחות כבד וגם פחות משביע, ולפעמים הוא עושה שני שלוקים ולפעמים אוכל יותר הרבה... ולהורה אין ביקורת לגבי הכמות... בתור אמא שהניקה עד גיל שנה וחצי - אני רוצה לספר שרק אחרי שהפסקתי להניק הבת שלי הפסיקה להתעורר בלילה - כל עוד היא ינקה - היא היתה מתעוררת לארוחת לילה - ואני מניחה שהיא עשתה את זה כי היתה היתה רעבה... וכנראה גם הבת שלך מתעוררת מאותה סיבה. אני לא אומרת לך להפסיק להניק אותה - אלא לדעת שזה מה יש. היא מקבלת את המזון הטוב ביותר - אבל יש לזה מחיר - שינה לא רצופה.

לא להניק בלילה אלא לתת מים

ההמלצה היא לא לתת אוכל בלילה מגיל 7 חודשים כי זה באמת מעודד להתעורר. תנסי לתת מים ומוצץ ולצאת מהחדר אפילו לתת לה קצת לבכות.כששקד מתעוררת בלילה אני מחכה קצת לפני שאני קמה כי לפעמים היא רק מחפשת לה תנוחה חדשה להירדם בה ותוך כדי זה היא מקטרת קצת.

ש_ל_ג_י_ה

New member
שחר עדיין יונק אבל......

בערב לפני השינה הוא שותה חלב עם קורנפלור ואם חשבתן שזה עוזר ? טעיתן! הוא מתעורר כל שעתיים שלש, ולא מרעב כי לרוב הוא גם לא מקבל ציצי. פעם זה מוצץ ופעם זה סתם כדי לשחק. זה ממש מיאש, כבר 10 חודשים שלא ישנתי שינה רצופה. זה יעבור לו מתישהו או שאצטרך ללכת איתו לבקו"ם עם הציצי?

דפנה ק.

New member
בדרך כלל לא אוהבים לשמוע את זה

כבר כמה פעמים ייעצתי בפורומים אחרים בנושאי הורות, לגבי הניסיון שלי בעניין הזה , וכולם קפצו עליי ולא אהבו לשמוע את זה. אבל אני בכל זאת אכתוב כאן את מה שעבד אצלי. הבן שלי היה מתעורר בערך 7-8 פעמים בלילה וזה היה הורס אותי. אז פשוט החלטנו לילה אחת לתת לו לבכות. כמובן שבדקנו שהוא בסדר, שהחיתול נקי והוא שבע וכולי אבל נתנו לו לבכות שעות (אכזרי אולי אבל לא נראה לי שיש לו צלקות מזה...הוא הילד הכי חייכן ורגוע שאני מכירה) וכל זה לקח בדיוק לילה אחת ולמחרת כבר הוא ישן לילה שלם. וכשהוא ישן אז אני רגועה ויכולה להיות איתו יותר צלולה במשך היום. אבל באותה תקופה אומנם הייתי קמה אליו מליון פעם בלילות אבל הוא היה מקבל אימא "מסוממת" כזאת, שרק רוצה לישון ובאיזהשהוא מקום גם נוטרת טינה לגבי כל העניין. אז טפו טפו, זה הסתדר עם השיטה הזאת.

למעלה