שינה בלילה

מאיה 11

New member
שינה בלילה

עזרה דחופה בנות! עד עכשיו הרדמתי את בתי בת החצי שנה בעגלה בעזרת נדנודים. היא גדלה ולא יכולה להיות יותר בעגלה הזו. היא חייבת להרדם במיטה. אבל מה לעשות שהיא לא נרדמת? אנחנו מנסים להרדים אותה שעות וזה לא עוזר - בסוף היא נרדמת מרוב תשישות אבל אני מרגישה שזה לא הפיתרון. למישהי יש דרך טובה יותר?

odeia

New member
מאיה, אם אין לך בעית זמן או כח

אולי תנסי להרדים אותה על הידיים או על הספה על ידך

מאיה היקרה..כמה הצעות מנסיון:

הייתי מרדימה את עמית עד גיל חצי שנה עליי בנדנדה.. אבל בעיקר מגעגוע לעצמי..וכאביי ידיים החלטתי להפסיק עם ההרגל...את השינוי עשיתי בהדרגה..בצהריים.. עם מוסיקה שקטה..וכמה משחקים אהובים.. כשבתחלה הייתי נמצאת לידו ואז לפרקי זמן קצרים של דקה-דקה וחצי..יוצאת וחוזרת..הילד למד להעסיק את עצמו, לשחק..ובשלב מסוים כשהייתי נכנסת הייתי מגלה אותו ישן.. בינתיים בלילות המשכתי את ההרדמה בנדנוד ידיים.. ובאמת בהדרגה עברנו לשיטה הזו גם בלילה.. מוסיקה שקטה..אור בחדר..שאחרי חצי שעה..נכבה ועוברים לאור עמום יותר שיהיה בהצלחה..ולילה טוב

רותי ע

New member
אין דרך קלה..

פשוט לשבת לידה, לנדנד את המיטה, עד שתרדם. אחרי שהיא מתרגלת להרדם במיטה עם נדנודים-להפסיק לנדנד. אחרי שהיא מתרגלת להרדם בלי נדנודים-יוצאים מהחדר. ובסוף היא תתרגל להרדם לבד במיטה.

זבנג וגמרנו (ארוך)

אנחנו עבדנו עם תומר שיטה של "זבנג וגמרנו" ז"א: גמילה קרה וקשה. הוא גם היה נרדם רק על הידיים ומתעורר המון בלילה ונרדם חזרה רק על הידיים, קראנו את הספר של ד"ר אבי שדה (מנהל מעבדת השינה באונ´ ת"א) שנקרא "לישון כמו תינוק" והוא מציע שם כמה שיטות על מנת להרגיל את התינוק לישון לבד, ומה שהתאים לנו (בהתאם לבעיה) זה פשוט לגרום לתומר להבין שהוא יכול וצריך להרדם לבד, והוא לא צריך אותנו. הבעיה, כפי שמגדיר אותה הד"ר בספר, היא שכשהילד הולך לישון, זה תהליך של פרידה מההורים, מכיוון שהוא למעשה לא רואה אותם כמה שעות, ולכן צריך לגרום לו להבין שגם כשהוא הולך לישון, כשהוא קם, אמא ואבא עדיין פה. מה שעשינו, וזה היה קטע קשה מאוד, זה לתת לו לבכות ולא להרים בשום אופן מהמיטה. לא להתעלם ממנו, אבל לא להרים מהמיטה. כשהוא בכה, השכבנו אותו, כיסינו אותו, נדנדנו אותו, שרנו לו, נתנו לו תה, מוצץ, כל מה שצריך. אז בלילה הראשון הוא בכה המון. בלילה השני - בכה קצת פחות. בלילה השלישי - בקושי בכה. בלילה הרביעי שמנו אותו במיטה, הוא הניח את הראש, התעסק קצת עם בובת הכלב שלו, ונרדם לבד! מאז הוא הולך לישון לבד לבד, שמים אותו במיטה ער, עם אור קטן בחדר, עם בובת הכלב (חשוב מאוד להרגיל אותם ל"חפץ מעבר") והוא נרדם לבדו, וגם לא מתעורר יותר (רק לאוכל) כי הוא יודע שאנחנו לידו, ולא הולכים לשום מקום, וכשהוא יקום, אנחנו שם. וזה אגב שיפר מאוד גם את השינה שלו במשך היום. אני חייבת לציין שזה היה מאוד קשה, לשמוע אותו בוכה כ"כ הרבה (ויש לו כוח ו-ווליום) ומאוד מפתה להרים אותו ולחסוך ממנו את הבכי, אבל חייבים להיות עקשנים, וזה עובד. אני לא יודעת אם זו שיטה שתתאים לכם, אבל אצלינו זה מה שעבד. שתי הערות קטנות: הרגלי שינה מומלץ להנחיל מגיל מאוד צעיר, אבל מה ש"נתפס" זה בדר"כ מגיל חצי שנה ומעלה, ומומלץ מאוד לעשות את ה"טיפול" בסופ"ש - כי אחרי זה חייבים לנוח..... בהצלחה.

למעלה