שינה במיטת ההורים

brmli

New member
שינה במיטת ההורים

איך אפשר להפסיק הרגל של ילדים בגיל 5 ו- 2.8 לבוא באמצע הלילה למיטת ההורים. הם סתם באים זה לא עיניין של פחדים או ללכת לשירותים, יש להם מנורת לילה בחדר והם ישנים במיטות צמודות. אני ובעלי כבר מעבר לזה שאין לנו פרטיות אנחנו לא נחים בלילה. הצילו!!! תודה טלי.

שינה במיטת הורים../images/Emo24.gif

שלום לך, שינה במיטת הורים זה בהחלט דבר שאינו מומלץ. ילדים, שמתרגלים לישון במיטת הורהם הם ילדים שמקבלים מסר שהמשפחה מתאימה את עצמה אלהם ולא להפך. ובהתאמה, בהמשך הילדים יצפו שהחיים יתאימו את עצמם אליהם במקום להפך. כדי לנסות לעזור חשוב לדעת האם יש לילדים סדר יום קבוע? האם יש בבית חוקים וגבולות? כשהילדים מגיעים למיטתכם מה בדיוק קורה? כיצד אתם מגיבים? מה אתם עושים? אשמח לשמוע ולעזור. תרי

brmli

New member
שינה במיטת ההורים

בהמשך לתגובתך: ילדי הם ממושמעים בדר"כ יש להם סדר יום ואף לא מוכנים ללכת לישון במיטה אחרת מלבד במיטתם. אנחנו כהורים משתדלים להיות די נוקשים בנושא היתנהגות וגבולות, לא שזה בא לידי ביטוי ב100% והילדים עושים כל שביכולתם "לכופף" אותנו. הם ילדים עצמאיים מצד אחד מאוד חכים ומתוחכמים אך מאוד מאוד מפונקים. בנושא השינה ניסינו בתחילה להחזיר אותם למיטות בכל פעם שבאו.אבל אחרי שבוע מצאנו את עצמנו מאוד עייפים מטיולי הלילה.ניסינו בתגמול של מתנות אצל הגדולה זה עובד מעט, אבל הילד הקטן בשלו. תודה אם תוכלי לעזור.

../images/Emo24.gifעליך להיות משוכנעת

שיכנוע פנימי הוא הדבר שעוזר להורה להעביר את המסר לילד דרך צליל הקול וצורת ביטוי החלטית. אין צורך להיות נוקשים בנושא התנהגות כדברייך, אלא להנהיג חוקים וגבולות ולהיות משוכנעים שכך זה בעצם צריך להיות. חשוב להעביר את המסר באופן חד משמעי. חשוב לזכור שהטון מעביר את המסר ולא המילים. אם בצוע החוק מאוד משמעותי עבורך חשוב להיות עקביים.רצוי לשוחח על כך עם הילדים ולומר בתקיפות אדיבה:" אצלנו בבית הילדים הולכים לישון בשעה..." ולהיות עקביים.אין טעם לתת פרסים חשוב יותר להגיע להסכמים בבית מתוך שיתוף ומכוח האהבה והביחד. עלייך לזכור בנוסף שילדים קולטים הכל. וילדייך הנבונים קלטו כנראה מתוך תגובותייך והסיקו שיש מקום לפרוץ את הגבול. להוביל ילדים לעצמאות זה אחד מתפקידי ההורות החשובים. כיצד זה מסתדר לך עם פינוק??? למה את מתכוונת שאת אומרת מפונקים??? תרי

יש חשיבות רבה לתגובתך במצב זה|חיבוק

אם מתחיל ויכוח סביב הנושא ,או לחילופין מתחילות שיחות, הילד מרוויח משהו מהתנהגותו וסביר להניח שהוא יחזור עליה. לעומת זאת, אם בתקיפות אדיבה אומרים ,בעקביות כל פעם מחדש,:" בלילה כל אחד ישן במיטתו ההורים לחוד וילדים לחוד" מלווים את הילד למיטה נותנים חיבוק ונשיקה וחוזרים לישון סביר להניח שהדבר יפסק. תרי

בשלב הזה תרי - מלחמת העולם השלישית

מתחילה,,,
צרחות, בכי, וגם אם התעקשתי והיא נשארה במיטה שלה, אחרי שעה +/- היא כבר במיטה שלנו שוב.

ומה הצרחות שלה והבכי שלה עושים

לך??? חשוב להבין שהילדה נבונה והיא קולטת הכל, כל תגובה וכל נימה מילולית ולא מילולית. בעצם, אם אני מבינה נכון, נוצר אצלכם מעגל קסמים בו את מעונינת שהיא תישן במיטתה, ובצדק, היא מתחילה לצרוח, את מתעקשת, היא נשארת במיטה שלה ואחרי שעה היא חוזרת. ומה אז??? האם את נכנעת??? האם את מותשת??? האם חסרת אונים??? אם מדברים על חוקים וגבולות אז אחד הדברים שאני ממליצה לא לוותר בהם לילדים הוא נושא של שינה במיטה. השאלה היא עד כמה זה באמת חשוב לך. אם זה באמת ובתמים חשוב לך עליך להיות עיקבית וזה צריך לבוא לידי ביטוי בטון הדיבור, והכוונה לתקיפות אדיבה ולא לתוקפנות. תרי

brmli

New member
שינה במיטת ההורים

תרי שלום! כפי שאת רואה אני חוזרת אליך שוב לאחר מספר ימים שניסיתי בכל הדרכים להיות "תקיפה" זה לא עוזר. לפני מס´ לילות אפילו הרמתי את הקול והילדה הלכה למיטתה בוכה, נירדמה שם אבל אחרי פרק זמן חזרה למיטתי. ניסינו לעבוד לה על המצפון כאילו שהיא מגרשת את האבא מהמיטה וגם זה לא עוזר, היא ממשיכה לחזור למיטה גם עם הדגשתי מס´ פעמים לפני שהלכה לישון שהיא צריכה לישון במיטה שלה. לדעתי הרמתי ידיים. תודה בכל אופן.

הצרחות והבכי שלה ../images/Emo7.gif

ממיסים אותי
כן כן מודה ומתוודה, לא יכולה לעמוד בבכי שלה. אתמול ניסיתי להחזירה למיטה שלה, מהר מאוד היא התעוררה ובכתה שהיא רוצה אותי, אמרתי לה אמא הולכת לשרותים וכבר חוזרת (זאת שיטה טובה כי היא נרדמת מהר).. אבל שוב, אחרי שעה בערך היא כבר היתה במיטה שלי (ואת זה ראיתי רק בבוקר) כמה זה חשוב לי? חשוב יותר לכאבי הגב שלי כי אין מספיק מקום לשלושה אנשים במיטה, אחרת אני הייתי משאירה אותה כי אני נהנית "להסניף" אותה.

../images/Emo24.gifאם את שואלת אותי נכון יותר

להגיד, כמו שכבר כתבתי:"כל אחד ישן במיטתו" להחזירה למיטה עם חיבוק ונשיקה ולא לוותר. שבוע שבועיים להיות עיקביים, גם אם היא בוכה, גם אם היא צורחת לחזור על המנטרה:"אצלנו בבית כל אחד ישן במיטתו ואושר ישנה במיטתה ואמא תלווה אותה למיטה". לנהוג בתקיפות אדיבה ולהיות עקביים. תרי

למעלה