שינה בשבת תענוג

yaely2

New member
מנהל
שינה בשבת תענוג

מאחלת המון בריאות לכולם והרבה שביעות רצון.

ראשי התיבות של המילה ש.ב.ת זה באמת ש ינה ב שבת ת ענוג.

המשיכו לישון ככתוב וחילמו על שחג המצות ממשיך.

אני יודעת שהערב ישתרכו תורים ארוכים ליד דוכני הפלאפל, רק ממחר דיאטה.

הרבה משומרי הדיאטה שלא אוכלים חמץ בכול השנה הצטיידו בהמון לחמים, פיתות לחמניות ועוד, כדי שלא יחסר להם בחג. הערב הם יזרקו את עודפי המאגרים של המאפים.

אני המשכתי את גל הדיאטה ואפילו מצות לא אכלתי. ואתם????

בוקר טוב לשבת חדשה

אני לא עושה דיאטה ולא שומרת על כשר לפסח, אז קניתי גם לחם, בעיקר חלות
וגם קצת מצות, השתדלתי לאכול קצת מזה וקצת מזה וגם אורי, הבוקר, לכבוד
נאוה שמאד אוהבת את זה, קמתי מוקדם והכנתי מצה מטוגנת "מעצה בריי",
הלחם שאגרתי, לא ייזרק, הוא מוקפא ומחולק למנות ויחסוך לי את הריצה
לסופר לקנות לחם טרי,
יום נעים לכל הישנים ולכל המטיילים וכו'.

הדסהש1

New member
בוקר אור לשבת אחרונה של החג.בערב יוצאי

עדות צפון אפריקה ושכנותיה מציינים את המימונה...אנו לא עושים מאומה
הייתי פעם אחת אצח גחסה של אחותי שהם יוצאיי מרוקו..הספיק לי .הרוב זה שמחה וששון.והם יודעים לעשות את זה...המאכלים ספוגי שמן וסוכר...
אני לא יודעת אם יש בין השכנים שעושים את המסיבה...מחר חוזרים לשיגרה..ללימודים ועבודה.לדקל יהיה עכשיו מרוץ הבגרויות...והצבא יחכה לו עד שנה הבאה.הבדיקות שיש לו לעשות זה בסוף מאי.וניתוח לקרסול שהוא חייב לעבור עדיין התור בדרך....
המשך יום שמח ורועש.

מינהר

New member
המצות היו לי לא טעימות בכלל. הרגשתי שאני

אוכלת קמח עם מים. בלי שום טעם. בשנים קודמות קניתי מצות עם סובין, יעני חיטה מלאה. היו יותר טעימות.
הדסה, אני מכירה את זה שחוש הטעם נחלש עם הגיל. אני זקוקה ליותר פיקנטיות, מלח, פלפל, שום, כדי שהאוכל יהיה טעים לי.
למה הנכד שלך, נער צעיר, צריך לעבור ניתוח בקרסול?

מינהר

New member
ציפי, איך את עושה את המצה המטוגנת? עם

ביצה? אני ניסיתי ונשארתי רעבה מזה.

מינהר

New member
יעלי, כל הכבוד על שמירת הדיאטה. אני לאחרונה

רעבה כל הזמן, ואוכלת בהתאם. לא יודעת מה קרה לי ואיך סותמים את תחושת הרעב התמידית. למישהי יש רעיון?

שנאבס וסוף חג שמח לכווווווווווולם.

מינה המתכון למצה ברי :
לסועד בודד .
מצה שבורה עד מרוסקת , לא פירורים . בערך רבע כוס חלב פושר [ או מים לגרסת הפרווה ]. מרטיבים היטב את המצה , כך שרוב עד כל הנוזלים נספגו , נשארו נוזלים חופשיים אפשר/רצוי לשפוך . טורפים היטב את הביצה , ומוסיפים למצה הרטובה ןמערבבים . מטגנים משני הצדדים ואוכלים , המהדרים מורחים ריבה /דבש/מיפל סירופ או כטוב בעינכם .
מרשם זה , בעיקר בגרסת הפרווה רץ במשפחה של בעלי כבר עשרות שנים. המים כנראה מתקופת המצור על ירושלים , במלחמת השחרור , כי חמותי ז"ל , כשנתנה לי את המרשם , הוסיפה שישגם גרסה חלבית שהם במשפחה לא הכינו אותה.
מינה זו המתכון שלנו , אם לציפי יש מתכון אחר אשמח לנסות .
מינה ,קצת מאוחר , אבל , תמרחי חמאה על המצה , טעם גן עדן ,, אני יכולה לכרסם מצה בחמאה כל היום , למזלי נשארו לנו שתי חבילות של מצות =5 ק"ג .אחת נתתי לבן שלי והשניה לנו, להתענג בחודש הקרוב .
באשר לרעב , שתית מים אמורה לעזור . יודעי דבר אומרים שבמח האדם , מנגנון הצמא ומנגנון הרעב מאוד קרובים האחד לשני , לכן לעתים אנו חשים רעב כשנמצאים במצב של חוסר נוזלים . תנסי , אין מה להפסיד .
ולך רוקי , לעתים כוס חלב חם ומתוק לפני השינה יכולה לעזור , אבל אליה וקוץ בה, כשעה אחרי ההרדמות מתעוררים כדי להוציא את החלב , [בדרך הטבע כמובן , כמו כל הנוזלים שאנו שותים במשך היום .

הדסהש1

New member
אחר צהריים נעים טוב שפסח חלף.

אני קניתי חבילה קטנה של מצות ונשארו כמה מצות ופריכיות...זה גורם לי לכאבי בטן לכן המעטתי באכילתם.לא יודעת למה כל מה שאני מכניסה לפה יש טעם מר ומוזר.
אני לא יכולתי לאכול אף מאכל .אמרו לי שזה אולי בגלל התרופות..

הדסה , טעם רע בפה .

תבררי בעיות בכיס המרה או הכבד . מיצי המרה כשמם כן הם , מרים ! אם מגיעים למערכת העכול העליונה , יכולים לגרום לטעם מר בפה , תמר .

הדסה

כשיש בעיה במערכת הנשימה, כגון ברונכיט, צננת או לא עלינו דלקת ריאות,
כל דבר שנכנס לפה, יש לו טעם מגעיל, את עכשיו עם שיעול ועושה אינהלציות,
אז זה מה שקורה, לצערנו, שיעול נמשך הרבה זמן, אז תתאזרי בסבלנות.
בעניין המצה המטוגנת, אני מרטיבה את המצות בהרבה מים, לכל 3 מצות
מוסיפה 2 ביצים ומלח לפי הטעם ומטגנת בשמן או בחמאת לורפק, שלאחרונה
הכנסתי לרשימת המצרכים שלי, בדרך כלל אני מטגנת את זה בגוש אחד,
היות חילקתי את זה למנות בגודל של קציצות ויצא נהדר, אפשר גם לעשות עם
מעט חלב בנוסף למים, אבל לי זה לא מתאים, בגלל הרגישות ללקטוז.

הדסה, לי כבר חצי שנה יש טעם מר בפה, הרופאים לא

יודעים ממה זה, אני קונה סוכריות ללא סוכר ואוכל כמה על מנת להמתיק לי את החך והפה, מינה, גם אני רעבה כל היום, שעה וחצי אחרי ארוחה והרעב פוקד אותי, אז אני קונה עגבניות שרי ואוכלת או חותכת לי פיסות של גמבה כי היא טעימה ומנשנשת ואז הרעב עובר לי.

למעלה