שינה והנקה

שינה והנקה

ביתי בת השלושה חודשים התעוררה מאז גיל חודשיים לערך פעם אחת בלילה להנקה. ז"א היתה יונקת בסביבות השעה 20 -21 ואז בערך ב - 3 -4 לפנות בוקר ואז מתעוררת ב7:30 -8:00 לאכול. כבר כ - 10 ימים שהיא חזרה למתכונת האכילה שלה כשהיתה קטנה יותר ומעוררת פעמיים בלילה, בסביבות 1 -2 בלילה ואז בסביבות 5 לפנות בוקר. היא עדיין אוכלת טרם שינה באיזור 20 -21.... מדוע השינוי הזה? הרי משך השינה אמור לגדול ככל שהגיל עולה ולא להיפך... האם זה אומר שהיא מקבלת פחות חלב בהנקה שלי ולכן קמה יותר מהר לאכול שוב? האם זה קשור לאופן בו החלב מתעכל בגוף? כמות הקקי ירדה באופן משמעותי מכמה פעמים ביום, ליום כן יום לא (ביום כן - בד"כ פעמיים - פעם אחת אחרי השנייה ) - האם זה קשור? נתונים נוספים: לגבי עלייה במשקל, היינו בטיפת חלב לפני כשבועיים והיא שקלה 7 קילו.. עד כמה שידוע לי היא עולה מצוין במשקל, אבל אולי משהו השתנה בדיוק בתקופה האחרונה ואני לא יודעת עליו כמות היציאות שלה היומית תקינה והיא נראת שבעת רצון ושבעה לאחר הארוחות שלה - לעיתים (במיוחד בשעות הבוקר) היא שבעה לאחר שד אחד בלבד ואינה רוצה את השד השני למרות שאני מציעה לה... תודה מראש על התייחסות

יש מספר אפשרויות

1. ייתכן ויש ירידה בכמות החלב אותה את מספקת. תשקלי אותה שוב ותראי אם קצב העלייה במשקל לא פחת.( יש ירידה טבעית בגיל זה , לכן יש להתייחס לעקומות הגדילה לגיל) 2. ייתכן שמה שהיא מחפשת בגיל זה היא נוכחותך ולא כל כך האוכל. גם זה קורה. כעת שיה גדלה היא גם מבינה שיחד עם הבכי מגיעה גם אמא, בך היא מעוניינת ופחות בחלב. גם זה לגיטימי ואין מה להלחם. 3. ייתכן שעובר עליה משהו שלא מתבטא בצורה אחרת ( חום וכולי) אלא בקצת אי שקט. בשלושת המקרים לא רואה סיבה לדאגה , ייתכן ותחזור לקדמותה תוך מספר ימים.

shanigal

New member
אצלי זה גם קרה

בדיוק אותו דבר. לפני שבועים פחות או יותר הבת שלי, בת 4 חודשים, התחילה לאכול ארוחה נוספת בסביבות 12 וחצי אחת בלילה. עד אז אכלה באופן דומה לבת שלך. עד היום זה לא הסתדר ואין לנו מושג למה. חשבתי אולי זה בגלל שקיץ ומאד חם היא זקוקה ליותר נוזלים. איך אצלכם? השתנה משהו?

למעלה