שינה טובה יותר

שינה טובה יותר

אני סובל מעייפות חוזרת ונישנית שמלווה אותי כבר שנים. אחת הבעיות העיקריות היא שכנראה אינני ישן מספיק שעות בלילה אך כרגע אני לא בטוח שאוכל לשפר את המצב אז אני מנסה להתמודד עם העניין מזוויות אחרות. האם ללכת לישון מבלי לאכול מספר שעות לפני עשוי להועיל באופן ממשי לאיכות השינה? כמה זמן לפני השינה יש לא להשתמש במחשב (והאם גם לא לקרוא) ? שנת צהריים פעם בכמה זמן או השלמת שעות שינה מצטברות אכן יעזרו או שלא ישפיעו על הרגשת העייפות הכוללת? תודה :)

שינה טובה יותר

שלום רב, לא ציינת אם אתה נוחרבנוסף לבעיית השינה והעייפות. במידה וכן - יתכן והינך סובל מדום נשימה בשינה שגורמת לעייפות ולשינה לא יעילה. כבירור יש לבצע מעבדת שינה וגם להיבדק ע"י רופא אאג. במידה ואין נחירות יתכן ויש בעיות אחרות שעלולים להתגלות ע"י מעבדת השינה ולכן עדיין כדאי לבצעו. יש גם לבצע בדיקות דם כלליות (ספירת דם, תיפקוד תריס, בדיקות לוירוסים) - לחיפוש סיבות מטבוליות כלליות היכולים לגרום לעייפות יתר. באופן כללי - טוב להימנע מאכילה כ 90 דקות לפני שינה. לגבי מחשב או קריאה אני לא חושב שיש בעייה, ולפעמים קריאה עוזרת לאנשים להירדם. לגבי שינה אחה"צ עד יתברר הסיבה לעייפות קשה להגיד כמה זה יעזור לעייפות, יתכן בופן זמני לימים ספורים בהצלחה ד"ר מייקל נאש

למעלה