שינה מרובה לפעוט

• פותח הנושא chit
  • פורסם בתאריך

chit

New member
שינה מרובה לפעוט

שלום ד"ר!
שאלה שמאוד מדאיגה אותי לגבי בני בן שנה ו-11 חודש.הוא הולך לישון שנ"צ בסביבות שתיים בצהרים ומתעורר רק נקראת בוקר-בשעה 4-5 בבוקר.תוך כדי שינה הוא מתעורר פעם אחת,מתבכיין קצת,לוקח בקבוק ושוב נירדם.התופעה לא קוראת כל יום,אבל לעתים מאוד קרובות בחודש האחרון.לפני שזה התחיל הוא ישן בצהרים שלוש שעות בערך. יש לציין שהוא ילד בריא,חיוני במשך היום,צוחק,משחק,מטייל,אוכל-הכל רגיל. האם זה דורש בירור כלשהו?המון תודה.

שינה מרובה

בוקר טוב,
האם התכוונת שהוא הולך לישון בשתיים בצהריים ומתעורר ב-4-5 לפנות בוקר כלומר ישן 16-17 שעות?? ברציפות?? ואח"כ מתעורר לפרק זמן קצר ושוב חוזר לישון? אם הבנתי נכון אז הדבר בהחלט מחייב ברור. אם הבנתי לא נכון אשמח אם תיידעי אותי לגבי הנתונים כדי שאוכל להתייחס.
בריאות רבה ושבת שלום

chit

New member
שלום ד"ר !

המון תודה על תשובתך המהירה.אסביר את עצמי שוב-הילד הולך לישון בשתיים בצהרים.מתעורר בסביבות חמש בערב בבכי קצר,אני ניגשת עליו,מרימה אותו-הוא שוב נירדם.אחרכך מתעורר בחצות בכדי לאכול ושוב נירדם עד ארבע בבוקר.זה באמת יוצא בערך 16 שעות שינה (עם הפסקות לאוכל-מטרנה).בבוקר קם חיוני ושמח.זה לא קורה כל יום. בכדי ללכת לבירור לאיזה רופא אני צריכה ללכת?יש עוד איזשהם סימנים שאני צריכה להיתייחס אליהם בהתנהגות של הבן שלי?המון תודה.

המשך

מספר שעות השינה הוא רב מידי ביחס לגיל לכן בשלב זה מומלץ ללכת תחילה לרופא הילדים שלך אשר יקבל עוד פרטים אנמנסטים ובהמשך יבצע בדיקה גופנית ובדיקות דם רלוונטיות.
בריאות רבה ושבת שלום

למעלה