שינה על הבטן

doremini

New member
שינה על הבטן

היי, אולי משהו מנוסה יכול לתת לי עצה לגבי ילדי בן החודשיים שאינו מעוניין לישון בשום צורה מלבד על הבטן. מלחיץ אותי נורא העניין של ה"מוות בעריסה". הילד יושן מצויין על הבטן וזה גם עוזר לו לגזים. בלילה הוא ישן לפחות 5 שעות. מה עליי לעשות? דורית

anat30g

New member
לישון על הבטן

אצלי שני הגדולים ישנו על הבטן - כשהם נולדו עוד לא היתה הנחיה שלא לעשות את זה והם ישנו מצויין. גם התאומים שלי ישנו יותר טוב על הבטן - אז השכבתי אותם כך... והתפללתי לאלוהים שישמור עליהם. מתוך מה שקראתי - שינה על הבטן מגבירה את הסיכוי למוות בעריסה - אבל היא לא הגורם. גם עישון של אחד ההורים מגביר את הסיכוי, גם מקרה נוסף של מוות בעריסה באותה המשפחה מגביר את הסיכוי... כמו שאמרתי - השכבתי את כולם על הבטן והתפללתי שיקומו בבוקר... בעלי ואני בדקנו אותם כמה פעמים במשך הלילה. חברה שלי לעומת זאת - השאילה מוניטור - כדי להיות בטוחה.

ציפי ג

New member
גם אצלי כל החמישה על הבטן

אם כי אצל כלם ניסיתי את הגב, ורק כשראיתי שהם לא ישנים נכנעתי. הלכתי בשיטת האלמינציה - היות ואני לא מעשנת ובעלי לא מעשן, היות והם רק ינקו, היות והם ישנו לידי (והשנים הקטנים איתי במיטה), אז כבר צמצמנו את הסיכון. יועצת ההנקה של פורום הנקה בוואלה - אסתר גרוניס- כתב לנו בעבר, שבמח האנושי, מתרחשים מעין קצרים, ואם התינוק ישן עמוק מידי, הוא לא מתעורר מהקצר, וכך שה´ ישמור, עלול למות. התינוק היונק, ישן שינה הרבה פחות עמוקה, ולכן הוא מתעורר יותר בלילה, אבל גם סטטיסטית נפטר פחות. בתחילפי החלב המיוצרים מחלב פרה, יש את הרכיבים הדומיננטים של חלב פרה, הגורמים לתינוק לישון עמוק יותר (עגלים אמורים לישון יותר כי אם הם יהיו ערים הם יתחילו להסתובב), ולכן סטטיסטית יש יותר תמותה אצל תינוקות הניזונים מתחליפי חלב.

אמיר.

New member
הפשרה... ../images/Emo13.gif

יש לנו ארבעה (כ"י) את כולם לא רצינו לשים על הבטן אף לא לרגע בזמן שינה. על הגב - לא מש רצו. קיבלנו עצה שעבדה מצוין לתת להם לישון על הצד. ובשביל שישארו על הצד הפטנט היה לגלגל שמיכה ולתת להם להשען עליה עם יד תחתונה מושטת החוצה (שלא יתגלגלו לשינה על הבטן). אם אינני זוכר מומלץ לישון על צד ימין (שהלב יהיה למעלה עם פחות לחצים.. אבל אני כבר לא זוכר). --------- למה ´פשרה´ ? כי זה מזכיר לי את הסיבה למה המזוזות מונחות באלכסון .. (תשובה: כי יש מחלוקת אם לשים אותן מאונך או מאוזן

למעלה