שינה על הבטן

kerenbn

New member
שינה על הבטן

שלום לכולם...
יש לי תינוק בן חודשיים שהחליט שלישון על הצד והגב זה לא בשבילו, וכדי להמחיש לי את שנאתו בנושא הוא מתעורר לי כל שעה במשך הלילה עד שאני מתרצה לבסוף ומשכיבה אותו על הבטן והוא נרדם לפחות ל4 שעות. אני מפעילה את הביבי סיינס כל לילה וגם קמה לראות שהוא נושם והכל בסדר כל הזמן. האם זה בסדר שאני משכיבה אותו על הבטן בלילה??? מיואשת ורוצה עצות בבקשה........................

בסדר גמור

גם אני ראיתי שלישון על הבטן יותר נוח לביתי, ומאז אני משכיבה אותה על הבטן. מה שטוב לה טוב לי.ככה כבר 7 חודשים ב"ה.

lia270905

New member
גם אצלי

גם בתי בת ה-3 חודשים ישנה כבר כחודשיים רק על הבטן(ואני מודעת היטב לסכנות שבנושא). אם אשכיב אותה על הגב ,ברור לי כבר מנסיון, שהיא תישן במקרה ה"עייף" ביותר לא יותר מ-45 דקות.כך שאני מנצלת עובדה זו כשאני מעוניינת שתיקח תנומה קצרה ולא תישקע בשינה ארוכה.כמו-כן,יש לה לדוגמא בעת שינה על הגב, מעין עוויתות בידיים שמקפיצות אותן ומעירות מהשינה. הנושא בהחלט לא מוגדר כבטוח, במקרה שלי, יש לילדה שרירי צואר חזקים והיא הרימה את הראש גבוה כשהיא על הבטן כבר מגיל שבועיים כך שהיא יכלה לסובב את הראש מצד לצד מבלי ל"היתקע" באמצע (מה שיכול לגרות לחסימת הנשימה.) צריך לקחת בחשבון את הסיכון הגבוה שבנושא.

מצב דומה

בהמשך לבעיית השינה של ביתי בת החודש וחצי אין כל ספק שהיא ישנה טוב יותר על הבטן .... (-גם היא "משתוללת " עם הידיים ומפריעה לעצמה לישון ) כמו כן גם היא מגיל שבועיים הרימה את הראש והחזיקה אותו די גבוהה... אני שמה לב כשהיא ישנה על הבטן שהיא לא נתקעת באמצע ומסובבת את הראש הרבה . השאלה היא האם זה הסיכון היחיד בשינה על הבטן ??

lia270905

New member
שינה על הבטן

כל המדריכים לטיפול בתינוק מציינים במפורש שאחת הסיבות ל"מוות בעריסה" זה כנראה שינה על הבטן. ציטוט מתוך המדריך של "שרותי בריאות כללית" : ----"תופעת מוות בעריסה" - הוא נושא שמדובר בו רבות בשנים האחרונות ואף נחקר רבות. משרד הבריאות פרסם המלצות להפחתת הסיכון לתופעת "מוות בעריסה" * להשכיב את התינוק לישון על גבו * להימנע מעישון בסביבת התינוק ועוד..... ---------- בטיפת חלב אומרים לתת לילד להיות מספר שעות ביום על הבטן ובהשגחה על מנת לפתח את שרירי הצוואר-גב-עורף היום כשעשיתי אולטראסאונד ירכיים, אמר לי הרופא להשכיב את הילדה על הבטן תמיד וכך גם אמר לשאר המבקרים. מבדיקה שלי, ואחותי אף היא רופאה ...כן זה הסיכון היחיד. לדעתי ,אף בעל מקצוע לא יאשר לך במפורש לישון על הבטן ביחוד כשזה מנוגד להוראות משרד הבריאות, אף אחד לא יקח את האחריות על עצמו.

למעלה