שינה עם אמא

אמילי279

New member
שינה עם אמא

שלום. אני אמא לשני בנים בני 3.5 ו2.5 ובהריון חודש שביעי עם בת, ה"בעיה" שלי עם עם הבן הקטן שלי: הוא פשןט לא מוכן להרדם בלעדיי-אם הוא לא משחק לי בשיער -הוא פשוט לא נרדם,כמו כן באמצא הלילה הוא מתעורר, מגלה שאני לא לידו ומתחילות צרחות איומות שאני אבוא ואשן לידו,עד שאני לא נכנסת למיטה שלו והוא משחק לי בשיער-הוא פשוט לא מפסיק לבכות,ניסיתי לתת לו לבכות אבל הוא מעיר את אח שלו,ניסיתי לתת לו בובה עם שיער ארוך, אבל גם זה לא עזר, במצב רגיל עוד הייתי מוכנה להמשיך ולחיות ככה,ולחכות שזה יעבור לו, אבל בגלל שאני צריכה בקרוב ללדת ,צריך לבוא כאן שינוי ודחוף ואני פשוט לא יודעת איפה להתחיל, אני אשמח מאוד להצעה שאני אוכל להתחיל וליישם עוד הלילה... תודה !

תהליך גמילה לשניכם

שלום רב, בנך בן השנתיים הורגל להירדם רק אם הוא משחק לך בשיער. כעת נדרש תהליך גמילה של שניכם. תהליך גמילה כשמו כן הוא תהליך. תהליך שינוי מתרחש כאשר הורה מחליט, החלטה שכוללת נחישות והתחייבות לעקביות. תהליך נעשה בהדרגתיות וברגישות (זבנג וגמרנו יכול ליצור אחד משניים :א. להחמיר את המצב. ב. הילד משתף פעולה ויחד עם זאת מייצר סימפטום של תלות חדש). לכן, המטרה היא ללוות אותו ולעזור לו להירדם בעצמו. חשוב להצהיר בפני הילד בשעת אחר הצהריים ברגע שקט (פעם אחת) על השינוי ולהגיד לו "למה?" "מהיום...." להתחיל בכך שתשבי לידו ותלטפי אותו מספר ימים (אולי תתחלפו את תשחקי לו בשער) מידי כמה ימים תצרי התרחקות. תהיי לידו בלי לנגוע. אחר תשבי בשקט בחדר. אחר כך תשבי בכניסה לחדר. המסר שצריך לעבור לילד " גדלת, אתה בוגר, אני סומכת עליך שתצליח להירדם בעצמך" אפשר לחשוב בעוד מועד(לא בלילה) מה הוא יעשה כדי להירדם? על מה הוא יחשוב? כדאי להנהיג טקס קבוע. אני כבר אומרת, לפי מה שאת מספרת לא יהיה קל. יחד עם זאת, אם תפעלי בענייניות, בבהירות ובהתמדה כאשר המחשבה שתלווה אותך היא שאת עוזרת לבן שלך להתפתח אני מאמינה שתהיה פריצת דרך. במקביל חשוב לתת לילד תשומת לב יזומה ובלעדית במהלך היום, להעצים אותו על בגרותו, על היכולות שלו ועל הכוחות שלו. תוכלי להפתיע אותו ולהזמין אותו לשחק לך בשיער אחר הצהריים כי אחר הצהריים נעים לך ואת ערנית. בלילה את עייפה ולא מתאים לך מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה