שינה עם מבוגרים

שינה עם מבוגרים

שלום יקרים ויקרות, להזכירכם, אני גרוש עם 2 ילדים. ילדה בת 7 וילד בן שנתיים וחצי. גרושתי עברה לפני חודשיים לגור יחד עם חבר שלה והבן שלו, שהוא בן שלוש בערך. לפני כמה ימים סיפרה לי הבת שלי שהם ישנים כולם ביחד על מזרונים על הרצפה בחדר אחד. נדהמתי ונחרדתי. מה דעתכם? איך אתם חושבים שאני צריך להגיב?

ומה אמרה הילדה על זה?

אבל לא הבנתי מי ישן ביחד. ילדים והורים?מסיבות של התארגנות?למה?

כולם ישנים ביחד

הילדים (כלומר 2 הילדים שלי והילד שלו) יחד עם גרושתי והחבר שלה. הילדה סיפרה ולא רציתי יותר מדי לחקור אותה על זה. ילדה בת 7 לא צריכה לישון עם מבוגרים, ובטח שלא עם גבר. אולי הדעות שלי מיושנות כאן, ואני לא מתבסס על איזה ידע פסיכולוגי אלא סתם על תובנה והבנה הורית. וזה ממש לא מסיבה של התארגנות אלא מתוך ראיית עולם אלק רוחנית...

yaeli4

New member
בעיניי זה מחריד ומזעזע גם יחד

לדעתי אתה בשלב ראשון צריך לדבר עם גרושתך. תסביר לה את עמדתך ואת העובדה שאתה לא רואה עין בעין את הסיפור הזה. במידה שהיא לא תשתף פעולה ותגיד שכך היא חיה ואין לך זכות להביע עמדה בעניין, תצטרך לדעתי לפנות לעובדת סוציאלית דרך לשכת הרווחה בעירייה שבמקום מגוריך ולדווח על כך. מקרים כאלה, הסתיימו כבר בעבר בהעברת ילדים למשמורת ההורה השני. בשום אופן, גבר מבוגר לא יישן ליד ילדה בת שבע. ובוודאי שלא גבר זר ובוודאי שלא על בסיס קבוע. בהצלחה ותחזיק חזק בעמדתך, אל תוותר. הנזק הנפשי שעלול להיגרם לילדיך הוא עצום. אגב, אני מאוד מקווה שהם גם לא מקיימים יחסים ליד הילדים, אם כולם ישנים בחדר אחד. (שאלוהים ישמור)

ברוך הבאה

גם אני בדעה שחייבים לעצור את המצב הזה. כשאני חושבת איך הייתי מגיבה במקומך? אני חושבת שהייתי מתעלפת. כל אמא מרגישה לא פעם חשש לבנותיה כאשר הן בסביבה זרה ,והמחשבות עולות לנו לא פעם כאשר יש קירבה גדולה בן הבת ל...... למה היא לא מרגישה כך? לדעתי זה לא טבעי ,לא רצוי,ואפילו קצת חולני. אני לא הייתי עוברת על כך בדממה.

rolan

New member
ברוך בואך ../images/Emo20.gif ובוקר טוב

האמת?! מ ז ע ז ע אולי גם אני שמרנית, אבל ילדה בת 7 לא יכולה לישון עם מבוגרים במטה אחת. שמעתי על טרנד חדש כזה, לא זוכרת את השם (יש לזה שם - עלק...). בעיני זה נורא!!! לעצם העניין גם אני בדיעת יעלי, מהר לפנות לרווחה ולערב אותם, אלא אם יש לך אפשרות לשוחח עם גרושתך ולהודיע לך חד משמעית שהילדים לא ישנו איתם. מותר לך, כאשר טובת ילדיך לעיניך, להעיר על הנעשה בבית גרושתך. לא מקובל עלי, שהורים גרושים לא יכולים להתערב לטובת ילדיהם, גם כשמדובר במעשים/נוהגים/דרך חינוך של הוריהם הביולוגיים. מדוע זה מקובל יותר להתערב כאשר מישהו זר פוגע בהם? ואם הורה פוגע, אסור להתערב? חובה עלינו להגן על ילדנו מפני כל מי שמסכן אותם! זאת דעתי האישית.

אני לא ממש חדש כאן ../images/Emo153.gif

יותר מהקוראים ואינם נקראים, על משקל הרואים ואינם נראים. דיברנו. כמובן שאמרה שכשהילדים אצלה אז היא תדאג על פי מצפונה ועל פי איך שהיא חושבת שטובת הילדים. אמרתי לה שנכון, אבל כל זמן שזה עומד בסטנדרטים מקובלים בחברה שלנו של גידול ילדים. וזאת לא רק זכותי לדאוג לילדים גם כשהם לא אצלי, אלא זאת חובתי כאבא שלהם!

גם אני חשבתי

התכוונתי לדבר איתה. את תגובתה גם את וגם אני צופים. כלומר, זאת דרכי, אני חושבת שזה נכון ובלה בלה בלה. אבל זה רעיון בהחלט נכון ונבון לפנות ללשכת הרווחה. אדבר איתם. נראה מה הם חושבים.

שינה עם מבוגרים

שלום איש , איתך הסליחה על התגובה המאוחרת ...לטעמי יש לבדוק תחילה באם מדובר בשינה משותפת כ"תפיסת עולם" או כארוע חד פעמי על רקע איזשהיא בעיה טכנית. ואת זה אתה בודק ישירות עם גרושתך היא הפרטנר שלך בכל מה שנוגע לילדיכם המשותפים . באם יסתבר לך כי לטעמה אכן שינה משותפת היא דרך חיים ראויה , וכך יש בדעתה לנהוג לעתיד יש מקום לפנות לשרותי הרווחה יום טוב יוסי

עלמה 3

New member
שיחה ברורה ומידית עם גרושתך

ללא כל אולטימטום, ותביע את אי הסכמתך לעניין. ואם זאת בעיה טכנית, תציע את עזרתך ותמיכתך ! ואם זאת אכן דרך חיים ותפיסת עולמה... יש מקום לפנות מיד לשרותי הרווחה ולבימ"ש.

b4icu

New member
שינה של ילדים עם מבוגרים

שלום לא טוב לילדים ולא טוב למבוגרים. אני זוכר שבקשר שלי עם ע. בראש פינה, הילדה הגדולה (אז בת 11) (ולי יש ילדה בדיוק בגילה באה למיטה שלנו בבוקר בשבת. ובבוקר היו דברים לפני שהיא באה (היא התעוררה למשמע הרעשים שלנו?) היה לי ממש מוזר והיא השתעשעה במחבואים מתחת לסמיכה... לאם זה היה בסדר, ואני לא ממש הבנתי את זה. מתאורך, ניתן להבין שאולי במסגרת האמצעים הדלים (מזרנים על הרצפה) זה יותר כורח מבחירה. לחלוק את המעט שיש עם כולם, שווה בשווה! יש בזה גם את הפן ה-"יפה", לא רק את ה-"מוזר". אישית, לא הייתי שמח לו בנותי היו לוקחות חלק בשינה כזו. בכל הנוגע למיטה שלי, לא אהבתי גם את הקטע שהילדים (בנים בני15-16) של R נכנסו למיטה שלי... בין אם היו רגילים לפני הגעתי, ובין אם לא! במיוחד שאחד מהם (הפגוע) בחר לאכול שם, להרדם ולזיל ריר על המצעים. R נפגעה מבקשתי להחליפם בנקיים תרם כניסתנו לישון... שלא לדבר על המריבה שבאה בעקבות כך. אז מצד אחד, הפתיחות והחופש יפים לנשמה, ומצד שני, אולי בזמן הביקור, הם נוהגים בצניעות (ביניהם) ואין בעיה. חפש את החלק החיובי.

אני לא בטוח...

זה ממש לא מכורך הנסיבות. לכולם יש מיטות וזה יותר בקטע. הם גרים יחד! זה לא ביקור או משהו. ולמרות הפתיחות והחופש, יש גם גבולות שבראש ובראשונה נועדו לטובתם של הילדים. דרך הגבולות, הם לומדים מה מותר ומה אסור, מה נכון ומה לא נכון וכו וכו. אז עולם ללא גבולות שהוא נחמד אולי למבוגרים, יכול להיות מאוד מזיק לילדים.

*יערית

New member
רגע אחד...

כולכם צודקים,זה נכון שזה לא נשמע טיבעי אך יש ישוב כזה בדרום שזה אחד הכללים שלו, אין חינוך בבתי ספר ההורים מחנכים ומה גם השינה משותפת...ראיתי על כך סרט דקומונטרי בטלויזייה. לא מצדיקה את זה ,זה לא דרך החיים שלי, אך יש אנשים שכך נוהגים...ואם זה לא לרוחך, ובטח זה גם לא היה מוצא חן בעיניי אישית, הייתי משוחחת על כך איתה ומבקשת שזה ייפסק אחרת אני ניגשת לרווחה או לכל מוסד אחר שיטפל בעיניין אעלק רוחני בצורה חוקית וחד משמעית! לא חושבת שיאהבו לשמוע על כך ברווחה....אולי בהארי קרשינה! בהצלחה איש

למעלה