שינה עם מבוגרים

שינה עם מבוגרים

שלום, אני גרוש עם 2 ילדים. ילדה בת 7 וילד בן שנתיים וחצי. גרושתי עברה לפני חודשיים לגור יחד עם חבר שלה והבן שלו, שהוא בן שלוש בערך. לפני כמה ימים סיפרה לי הבת שלי שהם ישנים כולם ביחד על מזרונים על הרצפה בחדר אחד. נדהמתי. מה דעתכם? איך אתם חושבים שאני צריך להגיב? למיטב הבנתי, העניין הוא לא כלכלי.

אפרתש

New member
לא עד כדי כך חריג

אני מבינה שהעניין מאד מפריע לך, אבל לא בהכרח מדובר בהתנהגות סוטה. יש משפחות בהן נהוג לישון ביחד כל המשפחה (לפחות כשהילדים קטנים). עם ילדיך הסיפור בעייתי יותר משום שילדים ישנים עם מבוגרים שאינם הוריהם הביולוגים. עירוב רשויות הרווחה יכול להיות צעד בלתי הפיך, לכן אולי תנסה לעשות מעט בירורים קודם לכן. בתך כבר גדולה, איך היא מרגישה עם הסידור? אתה יכול לדבר איתה בפתיחות, היא תאמר לך אם משהו מפריע לה? אתה יכול לערב יועצת מבית הספר שתדבר עם בתך? אתה מסוגל לנהל שיחה עם גרושתך? להבין ממנה מה קורה שם? למשל - עד מתי הם מתכוונים להמשיך בנוהג זה? אפשרות שאולי מקובלת עליך יותר היא שכולם יישנו ביחד על מזרונים בחדר אחד, אך בתך תישן על מזרון משלה, מופרד מעט מהאחרים (אני לא מוצאת פגם בילד בן שנתיים וחצי הישן עם הוריו (כשהם מקפידים, כמובן, שלא להיות יותר מדי אינטימים).

במה בדיוק את לא מוצאת פגם?

לכל ילד צריך להיות מיטה נפרדת, דרכה (ודרך דברים נופסים כמובן) הוא מפתח את העצמאות שלו, את היותו נפרד מעולם המבוגרים. זה במובן הפסיכולוגי, ובכל מקום תוכלי לקרוא על זה. במובן המוסרי יותר, בסיטואציה הזו, אין זה ראוי בשום אופן. ואני בכלל לא מדבר על מצבים אינטימיים, שזה לא טוב לילד להיחשף בכל גיל בין הוריו, ובטח ובטח כשזה רק אחד מההורה שלו.

למעלה