שינה רצופה בלילה.

שינה רצופה בלילה.../images/Emo199.gif

שלום לפורום. יובלי שלנו בן 9 חודשים. ילד מקסים נוח ומתוק. הבעיה שלנו היא שהוא ילד נמרץ מאד והדבר מתבטא בשינה שלו, כולל בלילה. כל לילה, לעתים אחת לשעה - שעה וחצי הוא נעמד במיטה וקורא לנו. הוא עושה את זה ממש מתוך שינה וברגע שמשכיבים אותו הוא חוזר לישון די במהירות אבל אנחנו מרוטים בבוקר. ניסינו לבדוק קשר לשעת ההשכבה, לאוכל או כמות השינה במשך היום ולא מצאנו שום עקביות. הוא נרדם בקלות לבדו במיטה, גם במשך היום וגם בלילה. הוא לא אוכל בלילה מגיל 4.5 חודשים וכשהוא מתעורר בלילה הוא לא מבקש לא אוכל ולא שום דבר חוץ מ"צומי" לראות שבאנו ולחזור לישון. (אגב עכשיו הוא עשה את זה שוב- אחרי 20 דקות מנוחה הוא נעמד במיטה והשכבתי אותו חזרה והוא נרדם). אם ניסינו לא לגשת אליו בלילה הוא התחיל לבכות יותר ויותר ואז ההרגעה לקחה יותר זמן- הוא לא מרדים את עצמו אלא רק נבהל שלא באנו וזה מוציא אותו לחלוטין מאווירת השינה. אין לו פחד זרים או חרדת נטישה שאפשר להצביע עליה. הוא הולך בקלות לאנשים שהוא לא מכיר, בעיקר אם אנחנו לידו, אין לו בעיה ללכת לחדר אחר בלעדינו (אם אנחנו הולכים הוא בד"כ יזחל אחרינו). האם יש מה לעשות? האם זה הביטוי שלו לחרדת נטישה? מתי זה יעבור? אנחנו רצוצים- ישנים עוד פחות מבהתחלה... נשמח לקבל עצות איך לעבור את התקופה או אם יש דרך ללמד אותו לישון רצוף. תודה, איילת ואילן.

d i n o l e

New member
רעיון - מה אם תקחו אותו לישון אתכם

(תצמידו את המיטה שלו למיטה שלכם ואולי אפילו תורידו דופן) אולי הוא לא יקום ככה כי יראה אתכם , או שבכל אופן ההליכה אליו תהיה יותר קצרה

לישון איתנו בחדר

החדר של יובל נמצא במרחק של 5 צעדים מהמיטה שלי ומופרד בוילון בלבד (שני חדרים מחוברים) אז נראה לי שלהכניס את המיטה שלו אלינו לחדר יהיה אולי פתרון מהיר לחרדת הנטישה שלו אבל יגזול מאתנו את מעט האינטימיות הזוגית שיש לנו בחדר השינה, מה גם שיובל ישן בחדרו מהיום שהבאנו אותו הביתה אז נראה לי שזה רק יבהיל אותו כי הוא לא רגיל לישון בלילה במקום אחר. תודה על הרעיון בכל אופן. אגב הלילה הוא ישן הרבה יותר טוב... אין לי מושג מה אתמול היה שונה מימים אחרים. בכל מקום כתוב שגיל 9 חודשים מאופיין בהחמרה של בעיות שינה אז אני מקווה שזה יעבור לבד בקרוב.

נשמע לי שהוא פשוט רוצה לוודא שאתם

עדיין שם. אם הוא באמת הולך לישון מיד כשאתם מגיעים אני מציעה להמשיך לשדר לו שאתם תמיד נמצאים בשבילו. לגבי עייפות: לפעמים אפשר לנסות לסדר את סדר היום שלנו כך שנמצא מעט זמן למנוחה גם במהלך היום. אני מוצאת שמנוחה של עשרים דקות בצהריים עם עיניים מכוסות ובמקום חשוך עושה לי נפלאות ונותנת לי המון מרץ להמשך היום. אני מכוונת 20 דקות על השעון וזה עושה לי הבדל גדול במידת הערנות שלי אחה"צ

מנצלשת לאותו עניין

בני בן שנה ..ישן לילה שלם מגיל חודשיים . היו תקופות שהתעורר בגלל שיניים או סתם בשביל מוצץ וגם היתה תקופה של שעון החורף שפתאום התעורר נורא מוקדם אבל כל זה הסתדר וחזר למסלול... עד השבוע. בשבוע האחרון מתעורר בצרחות פעם בלילה בדרך כלל סביב השעה 3.. לא עוזר מוצץ לא עוזר להשכיב אותו שוב.. הוא רוצה להיות על הידיים ולא מצליח להרדם גם במשך שעתיים... זה מתיש ומתסכל.. אנחנו יושבים / עומדים כשהוא בדייים מנסים להרדים וכלום. ניסיתי לתת לו לשתות אולי צמא / להחליף חיתול אולי מציק לו כלום לא עוזר...לא נראה לי שיניים זה לא בכי של כאב... מה זה יכול להיות ומה אפשר לעשות ??? הוא מעולם לא אכל בלילה יתכן שפתאום הוא רעב ???

d i n o l e

New member
לא מתעוררים בצרחות מרעב. אולי

חלום מפחיד אבל תנסי תראי אם אוכל מרגיע אותו

הוא נרגע מיד שמרימים אותו

אבל במשך שעתיים לא מצליח להרדם וכל פעם שמניחים אותו במיטה בוכה (גם בשלנו ) הפתרון היחיד זה להשכיב אותו על הבטן שלי במיטה שלנו אבל הוא לא נרדם וגם אני לא כמובן ... אז זה לא ממש פתרון . ממש מיואשת . לא רוצה להרגיל אותו להתעורר לאכול .. אם הצליח מגיל חודשיים לא לקום לאכול אז פתאום עכשיו ?? יאוש

נאוה ר

New member
לאמא של צופציק שלום!

אולי הוא רעב אולי הוא צמא.אולי הוא פוחד אולי יש לו דלקת אוזניים ועד שלוש הוא ישן מרוב עייפות ואז הכאב מעיר אותו? אולי? קודם הולכים לרופא ומוודאים שפיזית הכל תקין. אחר כך אפשר לתת לו לשתות מיים, לנסות לתת לו אוכל כבד לפני השינה ולראות אם יש שיפור. בורכתם עד עכשיו בילד שישן לילה שלם וכדי לדעת למה השינוי צריך אולי אם העיצות הקטנות לא עזרו, פשוט לבחון מה השתנה בסדר האכילה / שינה / חיים שלו.

הי נאוה

היינו אצל הרופא הכל תקין (אזניים גרון וכו' ) ניסיתי מים לא עזר... ניסינו אוכל יותר כבד או יותר אוכל גם לא עזר... זה לא קורה כל לילה. לפעמים ישן רצוף ... אבל התחיל לעשות אותו הדבר ממש שהולך לישון אז אני כבר לא יודעת... יכול להיות חרדת נטישה ? שעד היום התעורר בלילה והצליח להרדים את עצמו והיום פוחד ??? מה אפשר לעשות אם זה אכן זה ?

נאוה ר

New member
האם מדובר על אותו ילד שדיברת בקשר

למשחק הלא שקט שתארת כאגרסיבי?

נאוה ר

New member
יש לדעתי יש יותר מדי

סימני שאלה לגבי ההתנהגות שלו והייתי פונה לייעוץ לא וירטואלי. יכול להיות שהשינה והמשחק לא קשורים אבל אולי הם כן וזה כבר מצדיק פנייה למישהו שממש יראה את הילד ויוכל ממש לדבר איתכם.

נאוה ר

New member
עוד עיצה קטנה לאמא של יובל

לחלק בינכם מי קם מתי ואז לפחות חלק מהזמן השינה רצופה

yulink

New member
לא יודעת אם זה מנחם

אני לא מקצועית ולא כלום, בדיוק בגיל הזה ליאה שלנו עברה משהו מאוד דומה, היינו מיואשים, עייפים, וחסרי אונים בסופו של דבר זה עבר, ככה סתם, העברנו אותה לישון עם המזרון על הרצפה והורדנו לחץ, הפסקנו להלחם איתה אני חושבת שהיא הבינה שאנחנו שם, לידה, בסביבה, לא משנה מתי ואיך

תודה לכל המייעצים../images/Emo51.gif

דווקא בלילות האחרונים הוא היה יותר רגוע, אולי משהו באויר? בכל אופן אני מקווה שזה שלב שיעבור מעצמו, ובהחלט במקרה זה צרת רבים חצי נחמה...

למעלה