שינה

Lady Stark

New member
שינה

למי מאיתנו שינה היא לא אישיו?
מה הפרעת השינה שלכם - יותר מדי / פחות מדי / שינה קטועה / סיוטים?
ואיך אתם מתמודדים עם זה? ריטואלים קבועים? מקלחות חמות? כדורים?

DOCTOR W H O

Member
מנהל
אני ישנה המון

בין אם זה שנת לילה או שסתם משעמם לי ואני שוקעת בדיכאון.

קשה מאוד להירדם

אבל כשאני נרדמת גם טרקטור לא מעיר אותי. שונאת לקום בבקרים. עד לא מזמן לקחתי כדורים ועכשיו בהליכי גמילה מייסרים.

Lady Stark

New member
אני די בטוחה

שאנשים שטוב להם בבוקר הם פיקציה

תחזיקי מעמד עם הפסקת הכדורים, מותק. זה ילך ויעשה קל יותר

hemorrhoid

New member
תמיד היה אישיו אצלי

לילות כמעט ללא שינה בכלל, וזה חוזר על עצמו כל פעם כשאני בחרדה ממשהו...
באופן קבוע כשאני סתם "קצת לחוץ" הקלונקס עוזר

Lady Stark

New member
"קצת לחוץ"...

מדהים שהסטנדרטים שלנו ככה ירדו שאפשר להגדיר מצב שדורש קלונקס במילה "קצת".

hemorrhoid

New member
במשך שנים מאז שהכל התחיל אצלי

וגם כשהרגשתי הכי טוב במהלך התקופה הזאת השינה תמיד היתה סרט. פעם הפסיכיאטר שטופלתי אצלו במשך כמה שנים באותה התקופה אמר לי "בוא לא נדבר על לישון טוב, בוא נדבר על לנוח". מה ששיגע אותי זה שבאופן קבוע בלילה שבין מוצ"ש לראשון (כל פעם שהייתי לומד/עובד ביום למחרת) לא יכולתי לישון. לא יודע אם זה התרגשות, לחץ, מתח... מבחינתי כל הדברים האלה מתפרשים בדיוק אותו הדבר. הייתי יכול להיכנס למיטה ב-11 בלילה או ב-4 לפנות בוקר - אותה התוצאה מבחינת השינה נטו. הייתי פשוט שוכב במיטה ואוכל את עצמי מבפנים עם ההרגשה הכי נוראית בעולם, מסתובב מצד לצד ומקווה שהפעם אני ארדם מוקדם.

בחודשים האחרונים עם הקלונקס זה טוב יותר - לא יודע אם זה קשור רק לכדורים שאני לוקח כרגע. אני חושב שאני מגיע לממוצע של 6-7 שעות בלילה במהלך ימי עבודה.

Lady Stark

New member
מתרגלים עם הזמן

נשמע שהצלחת להגיע לשגרה יחסית טובה.
מבינה אותך

חורף20

New member
בדר"כ קשה לי לירדם..

בדר"כ לוקח לי הרבה זמן לירדם..
אבל ברגע שאני נירדמת שום דבר לא יעיר אותי..

זה השתנה אצלי אחרי שהייתי בדיכאון וקיבלתי רסיטל..
והשינה שלי הרבה יותר טובה עכשיו ורצופה..
אפילו שכבר סיימתי את הטיפול בכדורים

אין תלונות מיוחדות, מה עוד שאני "הפיקציה"

קם בבוקר "על צד ימין".

(כשיש לי בת זוג, בכלל, אני שר לה בבוקר, מקשקש, עירני תוך שניות וכאלה).

האישיו הגדול של חיי

כבר שנים השינה שלי לא סדירה, בלשון המעטה. אני לא מצליחה להירדם לפני 3-4 לפנות בוקר ולקום בצהריים.

גם כשאני כבר כן מצליחה להירדם, אחרי לפחות שעה שעתיים במיטה, השינה שלי מלאה חלומות זוועה (שלרוע מזלי אני לא שוכחת אותם גם כשאני מתעוררת).

בעקרון אני יכולה להגיד שאני תמיד עייפה, שלא לדבר על אחרי כמה שעות עירות או פעילות שדורשת מאמץ.

ניסיתי כל מיני כדורים בשילוב עם הציפרלקס, לצערי שום דבר לא עזר והם רק היו מלווים בתופעות לוואי כמו תיאבון יתר שעשו לי עוד יותר רע.

עכשיו אני מנסה להסתדר בלי כדורי שינה בכלל ואני ישנה מעט מאד

אני ישן על הפנים

ממש קשה לי לישון בנעימות. גם אם אני נרדם זה מלווה בסיוטים ובקימות רבות במשך הלילה. אני התרגלתי לזה קצת, אבל יש פעמים שזה כל כך נורא,שכאשר אני קם בבוקר,אני מרגיש לאחר מלחמה. ולא רוצה לזוז או לא יכול לקום מרוב תשישות וכעס מהלילה הקשה.
לפעמים אני קם ורוצה לצאת מהמיטה ולהתחיל את היום,אבל זה נדיר ביותר. למדתי אבל שאפשר להתרגל לקום מוקדם,בעיקר אם חייבים לקום לעבודה מוקדמת. אני לא בטוח,אבל נראה לי שקלונקס אולי עוזר לי לישון יותר טוב. לרוב,אינני לוקח ומתמודד לבד

וודאי שלישון!

יש דבר יותר כייפי משינה? אני לא עייף כרוני אבל אוהב לישון...(יש לי שיאים בעניין :p )א'מחיה:)

למעלה