שינה

תאני1

New member
שינה

שלום רב, בני בן שנה וחודש ומסרב להרדם במיטתו. קצת רקע-הנקתי אותו עד גיל 8 חודשים והתרגל להרדם על הידיים. אח"כ התרגל להירדם על הבקבוק. בחודשיים האחרונים אנו מנסים להרדים אותו, בחדרו על הספה, עם בקבוק מים כשהוא שוכב על כרית המונחת עלינו. אם נרדם- מצוין. בדר"כ זה לא עובד ואז אנו מעבירים אותו למיטתו. לא מוכן בשום פנים ואופן להשאר שם למרות שאנחנו מדברים אליו, מרגיעים אותו, משמיעים לו מוזיקת רקע או לוחשים "ששששש". בהתחלה לקח לנו 3 שעות עד שהצלחנו, כשהוא כל פעם קם ואנו משכיבים אותו בחזרה ואח"כ התהליך התקצר. לאחרונה, הוא אינו מוכן לכך, משתולל במיטה וצורח. בעלי רצה ורוצה לנקוט בשיטת ה-5 דק, אך אני מתנגדת וניגשת אליו מיד כשהוא מתחיל לבכות, במיוחד מאחר והוא "זורק" את עצמו ואז מקבל מכה מסורגי המיטה. בשלושת הימים האחרונים הוא נרדם רק במיטה שלנו ואז אנחנו מעבירים אותו לחדרו. חשוב לציין שמאז שנולד הוא מתעורר מספר פעמים בלילה -ומקבל בקבוק פעם אחת (במשקל תקין אך נמוך)- וכל 40 דק בשעתיים הראשונות אחרי שנרדם. אם מדובר בסוג של כאב שיניים- אז מדוע הוא נרדם במיטתנו? הוא עדיין אינו בגן כי אם איתי בבית ואת אביו רואה מעט לפני שהוא הולך לישון. איני משחקת איתו כל היום אך מרעיפה עליו הרבה חיבוקים ונשיקות. האם הוא מפונק? להפסיק עם זה? או שאולי בכלל מדובר בחרדת נטישה?כבר לא יודעים מה לעשות ומבלים את כל הערב- 3 שעות בקירוב- בלנסות להרדים אותו. בצהריים אגב, נרדם בקלות על הכרית כשהוא עליי עם בקבוק מים. בבוקר, לוקחת אותו למיטה כיוון שמתעורר ב6 לערך (משתנה -תלוי מתי קם בלילה) ואני עייפה ורוצה לישון. האם גם זה נקרא שהוא ישן איתי למרות שמדובר בבוקר? מה לעשות?????????????? יכול להיות שהוא היפראקטיבי?

החוכמה היא ספק במחשבות ובטחון במעשים.

שלום רב, את שואלת המון שאלות. זה טוב! החוכמה היא ספק במחשבות ובטחון במעשים. השאלות שלך מעידות על בלבול. ילדים זקוקים להתיחסות אישית על מנת להתפתח. נשיקות וחיבוקים זה נפלא! בנוגע לתשומת לב : חשוב לתת לילדים תשומת לב נדיבה , יזומה וחמה במשך היום בזמן ובמקום המתאימים. ולצמצם התיחסות כאשר ההתנהגות מפריעה או כאשר היא נדרשת בנסיבות ובזמן לא מתאימים. אחת הדרכים לזהות תשומת לב מיותרת היא תחושת ההורה. כאשר הורה אובד עצות, מתוסכל, עייף, מרגיש מנודנד או כועס סימן שהילד תבע תשומת לב וההורה טבע. לכל התנהגות יש צורך ותביעה תפקידך להבחין ביניהם. להיענות לצורך ולהמנע בעקביות מתביעה. מקווה שעניתי לך עינת

תאני1

New member
שינה

אוקיי, תודה. מה שאת אומרת זה שאני טובעת (ואגב אני באמת מרגישה ככה) כי התייחסתי יותר מדי? כי השקעתי יותר מדי אנרגיה בלהאכיל אותו או בלהרדים אותו? אז מה בעצם עליי לעשות כדי שיירדם לבד במיטה ללא תלות בי, במוזיקה או בבקבוק? מה עליי לעשות כדי שיאכל גם אם הידיים שלו לא עסוקות בלהתאים מכסה לקופסא (ידוע לי, אגב, כי עליו להתעסק אך ורק באוכל אך זה לא עובד...)? יכול להיות שהוא פשוט מרדן צעיר ושאני עושה את כל הטעויות האפשריות? ממש אבודה.....

המפתח- להיות אימא טובה דיה...

נכון. את מהאימהות הטובות מידי. הילד זקוק לאימא טובה ( בלי המידי). אימא טובה היא כאמור אימא שנענית לצרכים ולא נכנעת לקאפריזות. כעת הילד התמכר להרגל ועליך לעזור לו להיגמל בהדרגה. מזמינה אתך לדפדף בפורום וללמוד איך לעשות זאת. לא פעם נתתי הדרכה אינטרנטית לגמילה ועזרה הורית בהירדמות עצמאית. בברכת, שבת שלום עינת

למעלה