שינה

שינה

אשל בן ארבעה וחצי חודשים. אנחנו נוהגים בהורות מסוגatachment parenting לא מתוך אידיאולוגיה מוצהרת כלשהי, אלא זו פשוט מה שהכי טבעי ונוח לכולנו. אשל ישן איתנו בלילה, ואינינו מניחים לו לבכות אלא מעדיפים להרים אותו על הידיים... אשל תינוק שמח וחברותי, אין לי ספק שהמגע הפיזי התדיר הוא אלמנט מרכזי. הבעיה היא שקשה לנו להשכיב אותו לישון בלעדינו (בלעדי בעיקר) ואיני בטוחה כי להשאיר אותו ער, או לעל היותר ישן על הידיים בסביבה רועשת עד לשעות הלילה המאוחרות זה הדבר הטוב ביותר עבורו. מה דעתכן, והאם יש לכן המלצות?

רותי ע

New member
קודם כל - ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לגבי השאלה שלך-לא נראה לי שכדאי להשאיר תינוק ער עד שעה מאוחרת או לקחת אותו איתכם. זה טוב אולי לתינוק קטן מאוד אבל לא לתינוק גדול יותר. הוא צריך סדר יום קבוע פחות או יותר. אז יש לכם שתי אפשרויות- 1. לא לצאת מהבית בערב. 2. להרגיל אותו להרדם עם דמות מוכרת אחרת. ביביסיטר קבוע/סבא/סבתא וכו´.. השיטה הראשונה תהיה קשה לכם בטווח הארוך-הורים צריכים לצאת להתאוורר מדי פעם. השיטה השניה תהיה קשה אולי בהתחלה אבל אחרי שיתרגל זה יעשה לכם רק טוב. אז לדעתי כדאי להתחיל להרגיל אותו להרדם גם עם אנשים אחרים.

zimes

New member
בקיעים באינטואיציה? ../images/Emo8.gif

ילדי בני שנה וחודש, לרקע. הדבר היחיד בו אני בטוחה בנושא שינה הוא - כשילד עייף, צריך לעזור לו לישון. אנחנו עושים את זה בהנקה או על הידיים או בטיול בחוץ, עם מנשא. (אחרי שהילדים נרדמו, ניתןבד"כ להניח אותם במיטה לישון.) לדעתי, לא יגרם שום נזק מלישון בתוך המולת הבית או מללכת לישון מאוחר. לכל היותר, הוא גם יקום מאוחר בבוקר. מה רע? תורגם לאחרונה לעברית ספר של ד"ר סירס, "הורים גם בלילה", אולי הוא יעניין אתכם. לילה טוב!

אמיר.

New member
לא ממש קשור.... ענין של שפה...

אין לי מושג מה כל המילים הלעזיות הללו וכנ"ל לגבי המון מושגים ותיאוריות העולות מדי פעם בפורום.... האם אני הורה לא מוסמך אם טרם קראתי את הספרות המחקרית ????

אמיר.

New member
ולענין (מתעלם מהמינוח ../images/Emo13.gif )

תינוק כל כך קטן שבוכה - צריך לטפל בו. הוא לא בוכה סתם. לגבי יציאות... עם תינוק כל כך קטן - מומלץ לצמצם את היציאות. אני לא הייתי סומך על שום שמרטף/ית (למעט אם היא אמא פעילה בעצמה). מאידך, אם זה לא קר או רועש - אפשר לקחת אותו גם (למסעדה למשל). זה מאד תלוי באופי של הברנש. ובהצלחה.

דיאנה1

New member
כבר אתה מקיים את אחד העקרונות

של attached parenting : "Belief in the language value of your baby´s cry" כמעט מילה במילה... זהו מונח שטבע ד"ר סירס, רופא ילדים ומחבר סידרה מכובדת ומוכרת של ספרי הדרכה לגידול ילדים (בעצם מוכרת פחות בארץ למרבה הצער כי רוב ספריו לא תורגמו לעברית) ומישהי הגדירה את העקרון הזה יפה: זה משהו מעין עקרון הרצף מותאם לחברה המערבית. אני מצרפת קישור לאתר של ד"ר סירס עם הסבר על מה זה attached parenting (בספר היחיד שלו שתורגם לעברית, תרגמו את זה ל"הורות מקושרת", אני לא בטוחה שזה תרגום כל כך מוצלח). ובכל מקרה, עם אינטואיציה נכונה לא צריך שום מחקר כדי להיות הורה טוב... זה יכול רק לאשר לך מה שאתה יודע.

למעלה