שינה

חלוה

New member
שינה

עוד שאלה, ביתי בת 3 וחצי חודשים וכאשר היא נרדמת לשנת צהרים (שהיא כשעתיים וחצי) היא מתעוררת כל שלושת רבעי שעה ובוכה מתוך שינה בכי די היסטרי. כרגע הדבר היחיד שמרגיע אותה זה שאני מרימה אותה ומערסלת (היא נרגעת וממשיכה לישון לי בידים) ואחר כך מחזירה. וזה יכול לחזור על עצמו שוב לאחר כשלושת רבעי שעה. בנוסף לפני שנת הצהרים יש לה 2 תנומות שלעיתים גם כן מסתימות לאחר שלושת רבע השעה (רק ללא בכי היא פשוט מתעוררת) האם זה אומר שהיא לא יודעת להרדים את עצמה? מדוע זה קורה? מדוע בלילה זה לא כך? מה אפשר לעשות?

דפוסי שינה

דפוסי שינה בגיל שלושה וחצי חודשים אינם קבועים ועדיין יכולים להשתנות פעמים רבות. כרגע, בתך ישנה במשך היום שלושת רבעי שעה בכל פעם וזהו הדפוס שלה. אם לא הייתה יכולה להרדים את עצמה, הרי בלילה היה הדבר חוזר על עצמו ולפי דיווחך לא כך הדבר. לדעתי אין מה לדאוג. עובדה מעניינת היא ההתעוררות בבכי שאת מציינת. בהקשר זה אני ממליצה בחום על הספר של אלטה סולטר- "התינוק יודע", שבו היא נותנת הסבר אפשרי לבכי בלתי מוסבר אצל תינוקות. לטענתה, כאשר שוללים כל סיבה אחרת לבכי (רעב, עייפות, חיתול מלא וכו') ניתן לזהות פרצי בכי אצל ילדים ותינוקות, אשר נובעים מצורך שלהם לפרוק ולעבד חוויות שעוברות עליהם. ההמלצה היא להיות עם הילד, לחבק אך לאו דווקא לנסות להרגיע (למשל עם מוצץ וכו'), אלא לתת לילד "לשחרר" ולפרוק רגשות דרך הבכי. זו תיאוריה מעניינת ששווה לדעת עליה... שרית.

למעלה