שינויים אינטרסטיציאליים כרוניים בבסיסי הריאות

שינויים אינטרסטיציאליים כרוניים בבסיסי הריאות

אני בו 37 אחרי כריתת אשך לפני שנה וטיפולי כימוטרפיה ותמיד כתוב בסיטי שאני עושה כל 3 חודשים כלקמן "שינויים אינטרסטיציאליים כרוניים בבסיסי הריאות" ברצוני לשאול את המשמעות של הנ"ל והאם המצב הוא בלתי הפיך והאם זה נקרא ליקוי מבחינה ביטוח לאומי .תודה

המשך

שכחתי להוסיף שהייתה לי בתקופת הטיפולים דלקת ריאות חריפה עם אישפוז

שינויים

תיאור מתאים לשינויים משניים שקרוב לודאי הנם תוצאה של הטיפול האם נחשפת להקרנות או לטיפול כימי??? לגבי ביטוח לאומי אני לא מומחית בחוקי ותקנות אך יש הקלות לחולי סרטן אך תלוי אך ורק אם אתה עובד האם אתה עובד?

טיפול כימי

תודה על תשובתך 1)כפי שציינתי עברתי טיפול כימי מסוג BEF כנראה שזה תוצאה של הטיפול ב"בלאומוצין" ואמרו לי שיכול להיות נזק לריאות וכן זה גרם לי לדלקת ריאות חריפה בתקופת הטיפולים, שאלתי הייתה מה המשמעת של ה"שינויים" והאם זה בלתי הפיך כמו"כ מאז אני נושם בכבידות ויש הרגשה של חוסר אויר האם לדעתך המקצועית אני צריך להתעלם או לטפל בזה ואיזה טיפול ? 2) לשאלתך אני עובד בהנהלת מוסד של ילדים

עצה

זה נכון זה מגרם קרוב לודאי בגלל הטיפול בבלאומיצין בכדי לדעת אם יש מרכיב הפיך במצב המתואר אני יכולה להציע לך לבצע בדיקת תיפקודי ריאות מורכבים ובדיקת כיח מגורה. באמצעות בדיקות אלו ניתן לראות איך התיפקוד הריאתי לפני ואחרי מרחיבי סימפונות וככה לראות את מרכיב ההפיכות. באמצעות בדיקת כיח מגורה ניתן לקבל דגימת תאים אשר יראה לנו האם יש מרכיב דלקתי או לא. אם בתאים יש תאים דלקתיים מסוג מסויים אפשר לבקל על המצוקה הנשימתית שלך בדיקות אלו מכוסות ע"י כל הקופות אם ברצונך להגיע אלינו אוכל למסור לך פרטים בקשר לעבודה - אני פחות יודעת לענות לך - צריך לפנות למוסד לביטוח לאומי ולשאול מה הזכויות שלך

למעלה