אחרי שגמר לצאת לי עשן מהאזניים
ושכנעתי את עצמי שאתה לא גזען אלא רק מדבר כמו ישראלי, הייתי רוצה לענות מתוך היכרות קרובה עם הדברים בתור מי שהקים ביפן חברה ומעסיק בה עובדים מקומיים וגם זרים.
ראשית, בכל אירופה, כמו ביפן, האוכלוסיה המקומית הפסיקה מזמן להיות בת-קיימא והדבר היחיד שמקיים את הכלכלה הוא ההגירה.
שנית, אני שמח שאתה מגן על הגרמנים המסכנים שיש להם קהילה של, שומו שמיים, טורקים - שזה אפילו יותר גרוע מיהודים ושנשארו שם בזכות אותם חוקים שנכפו על גרמניה אחרי איזה אירוע היסטורי... (אגב, רובם הגדול הגיע לגרמניה יותר מ 25 שנה אחרי המלחמה)
שלישית, בלי הגירה יפן אכן תקרוס כלכלית משום שאין שום דרך מתקבלת על הדעת לשלם את החוב הלאומי ב 40 השנה הקרובות.
רביעית, ביפן, כמו ביפן, יש תקנות ויש מציאות. לפי התקנות היינו אמורים לראות מיליוני עובדים זרים ובעלי כישורים משום שיפן היא למעשה המקום היחיד שסיני שגמר דוקטורט במדעי המחשב, למשל, יכול למצוא בו עבודה חוץ מבארה"ב. לפי המציאות, מרבית המעסיקים היפנים לא מסוגלים להעסיק זרים שאינם דוברי יפנית שוטפת, לא רוצים לעשות כך, ובוודאי שאינם רוצים לקחת על עצמם את האחריות המובלעת בחוקי התעסוקה כאן.
חמישית, מי שמבקש תושבות קבע מכפיף את עצמו למשטר המס היפני וזה לא בדיוק דבר רצוי.
ושישית, פועלי בניין יפנים הם לא בדיוק עלית החברה
בקיצור, הייתי שם את הסיכוי לצונאמי אנושי הרבה מתחת לסיכוי לצונאמי ממשי ואפילו גל של דגל אדום לא נראה סביר.