שינויים בהגירה ליפן

mishel s

New member
תודה על הקישור~!

זה מעניין.
חוץ ממה שציינת גם אומרים שלמבקרים חוזרים יהיה שער אוטומאטי שרק צריך לשים את האצבע ולפי טביעת האצבע הוא נפתח, כלומר לא צריך שפקיד הגירה יסתכל עליך בכלל.
אותי זה מעודד, כי אני חשבתי כבר שתהיה לי בעיה להכנס שוב כשהייתי כל כך הרבה שם.... אבל מסתבר שהם מכוונים לאפילו כניסה אוטומאטית.

עוד משהו אחד מאוד מאוד מוזר שהיה שם, ראש הממשלה אבה אמר שהם שינו את החוק הזה כדי לעודד כניסה של זרים עם כישורים וכדי בסופו של דבר לעודד את הכלכלה ביפן לקראת האולימפיאדה באלפיים ועשרים.

ואני חושב לעצמי... מה? אלפיים ועשרים זה עוד שש שנים, ראש ממשלה ופוליטיקאים פועלים למען משהו שקורא מחוץ לקדנציה שלהם?
כנראה שהתרגלתי לפוליטיקה ישראלית.

johnny d

New member
אתה באמת קונה את זה ?

ברוב המקומות בעולם ראש הממשלה הוא איזה בובה על חוט בידי בעלי כח למיניהן שחושבים הרבה מעבר ל5 שנים קדימה.
בישראל התרבות שונה, אז בעלי הכח חושבים שנה קדימה מקסימום...

המובלעת

New member
ככה זה מתחיל...

נראה לי שהחלק שבו מדובר על "עובדים בעלי יכולות גבוהות" הוא עניין שולי בכל התוכנית, ונועד בעיקר כדי להטעות ולשווק אותה לתושבים המקוריים, שמתנגדים ובצדק לצונאמי אנושי שיהפוך את יפן למדינת עולם שלישי תוך כמה שנים בודדות.

המטרה העיקרית, שבעיקר עליה מדובר פה בתקשורת, היא לטפל במצוקה-לכאורה בענף הבנייה. ממשלת אבה טוענת שאין מספיק ידיים עובדות, בעיקר בגלל צורכי הבנייה של האולימפיאדה (שאותה ממשלה עשתה הכל כדי להביא לפה, כן?), ולכן צריך לייבא המוני עובדים זרים "באופן זמני", ואחר-כך לשלוח אותם חזרה הביתה. אחת הדרכים היא להאריך לחמש שנים את אפשרות השהייה במסגרת תוכנית להכשרת עובדים זרים בתחום הבנייה.

אפשר לקרוא על זה למשל כאן:
http://ajw.asahi.com/article/views/editorial/AJ201401300049

ובאופן יותר כללי, כאן:
http://www.radioaustralia.net.au/in...oreign-workers-due-to-labour-shortage/1327060

הבעיה היא שהחלק שבו העובדים הולכים הביתה לא קורה בסופו של דבר, ואז המדינה נשארת, במקרה הטוב, עם בעיה חברתית שנמשכת דורות על גבי דורות (במקרה הרע היא לא נשארת). בדיוק אותו דבר קרה למשל בגרמניה, שייבאה המוני עובדים ממדינות אירופיות יותר עניות, מטורקיה ומצפון אפריקה, בגלל מצוקת ידיים עובדות בשיקום גרמניה בעשורים אחרי מלחמת העולם השנייה. אוכלוסיית הטורקים הענקית בגרמניה היום היא תוצאה של המדיניות ההיא.

במקרה של יפן, עם האוכלוסייה הצונחת והמזדקנת שתתמודד פתאום עם אוכלוסייה זרה בעלת ילודה גבוהה בהרבה, ההשפעה יכולה להיות אפילו יותר גרועה ממה שרואים במערב אירופה. לדעתי האישית, בתור מי שגר פה, אם התוכנית הזאת תצא לפועל זה לא ייגמר באורחים לרגע, אלא יתרחב עוד ועוד עד שהמדינה הזאת תקרוס מבחינה תרבותית וכלכלית. ליפן תמיד היתה חיבה בלתי-מוסברת למדיניות התאבדותית (המלחמה נגד סין, המלחמה נגד ארה"ב, בניית תחנות כוח גרעיניות באיזורים סייסמיים עם צונאמי של 30 מטר), אבל הרעיון החדש הזה לוקח את הגביע ובגדול.

עצוב לראות איך היפנים מנסים לפתור את הבעיות שלהם על-ידי ייבוא בעיות הרבה יותר גרועות ממדינות אחרות. יש בהחלט מצב שדווקא התוכנית הזאת תגרום לבריחה של זרים איכותיים מיפן, כשיעבור קצת זמן ומצב הביטחון האישי והתפקוד הכללי של המדינה יידרדר כמו שקרה באירופה. אני מקווה שהם ילמדו פה מהניסיון של מי שכבר עשה את הניסוי והבין בדרך הקשה לאן הוא מוביל.

Simbbam

New member

ortolan

New member
אחרי שגמר לצאת לי עשן מהאזניים

ושכנעתי את עצמי שאתה לא גזען אלא רק מדבר כמו ישראלי, הייתי רוצה לענות מתוך היכרות קרובה עם הדברים בתור מי שהקים ביפן חברה ומעסיק בה עובדים מקומיים וגם זרים.

ראשית, בכל אירופה, כמו ביפן, האוכלוסיה המקומית הפסיקה מזמן להיות בת-קיימא והדבר היחיד שמקיים את הכלכלה הוא ההגירה.

שנית, אני שמח שאתה מגן על הגרמנים המסכנים שיש להם קהילה של, שומו שמיים, טורקים - שזה אפילו יותר גרוע מיהודים ושנשארו שם בזכות אותם חוקים שנכפו על גרמניה אחרי איזה אירוע היסטורי... (אגב, רובם הגדול הגיע לגרמניה יותר מ 25 שנה אחרי המלחמה)

שלישית, בלי הגירה יפן אכן תקרוס כלכלית משום שאין שום דרך מתקבלת על הדעת לשלם את החוב הלאומי ב 40 השנה הקרובות.

רביעית, ביפן, כמו ביפן, יש תקנות ויש מציאות. לפי התקנות היינו אמורים לראות מיליוני עובדים זרים ובעלי כישורים משום שיפן היא למעשה המקום היחיד שסיני שגמר דוקטורט במדעי המחשב, למשל, יכול למצוא בו עבודה חוץ מבארה"ב. לפי המציאות, מרבית המעסיקים היפנים לא מסוגלים להעסיק זרים שאינם דוברי יפנית שוטפת, לא רוצים לעשות כך, ובוודאי שאינם רוצים לקחת על עצמם את האחריות המובלעת בחוקי התעסוקה כאן.

חמישית, מי שמבקש תושבות קבע מכפיף את עצמו למשטר המס היפני וזה לא בדיוק דבר רצוי.

ושישית, פועלי בניין יפנים הם לא בדיוק עלית החברה :)

בקיצור, הייתי שם את הסיכוי לצונאמי אנושי הרבה מתחת לסיכוי לצונאמי ממשי ואפילו גל של דגל אדום לא נראה סביר.

Mondsee

New member

ראיתי את ההודעה קודם ולא עניתי כי פשוט נשארתי עם פה פעור. אני תוהה אם הוא מבין שהוא עצמו זר ביפן.
צחקו עלי פה שאני רואה הרבה NHK, אז במקרה או שלא, אתמול הייתה תוכנית בנושא עובדים זרים. נאמר שם פחות או יותר את מה שאתה אמרת. שהזדקנות החברה ביפן משמעה מחסור עצום בעובדים, דיברו שם על כך שעובדי בנין סינים לא רוצים לבוא ליפן כי זה לא כדאי להם כלכלית וכי הם נאלצים לעבוד הרבה יותר מאשר במקומות אחרים. הראו את סטטיסטיקה איך לאורך השנים יש ירידה של עובדים סינים שבאים ליפן ולעומת זאת עליה עצומה בעובדים סינים שבוחרים להגר לסינגפור, כי התנאים שם טובים יותר. לא פחות חשוב, ביפן לא נותנים להם להשתלב באמת והם נשארים זרים ולא משולבים כל החיים.

herouth

New member
מסכימה בגדול

אם כי יש רגליים להגיד, שאם ההגירה לא מפוקחת ומגיעה כמות גדולה מאוד של מהגרים בעלי ״ערך כלכלי נמוך״ (היינו, עובדי כפיים ללא התמחות כלשהי, זקנים ואחרים שאינם יכולים לעבוד) ותרבות מאוד שונה מזו המקומית, הם יכולים להוות איום עליה. זו הסיבה שמדינת הגירה שמאוד מודעת לחשיבות ההגירה לכלכלה, כמו ארה״ב, בכל זאת מפקחת על סוגי המהגרים שמגיעים ומגבילה אותם. מה שכמובן לא משמח את המהגרים שלא התקבלו...

פעם היה כאן בפורום לינק למאמר, שבו המליץ הכותב ליפן לאמץ את מודל ההגירה הישראלי. היינו, לאפשר הגירה חופשית של מי שיש לו זיקה כלשהי ליפן (צאצאים של מהגרים שיצאו מיפן).

למעלה