שינויים בהליך קליטת עובדים בתוכנית הפדרלית

snowcat1

New member
שינויים בהליך קליטת עובדים בתוכנית הפדרלית

לפני זמן לא רב התפרסם בפורום ששרת ההגירה הקנדית עמדת לפרסם בחודש אוגוסט שינויים בהגדרת התפקידים הנדרשים במסגרת תוכנית SKILLED WORKERS הפדרלית. האם ידוע לכם על מה מדובר, האם השינויים התפרסמו, ומה המשמעויות לגבי מי שרוצה להתחיל בתהליך הגירה של עובד מיומן?

ארגון יועצי ההגירה בעלי רישוי לייצג מול CIC

קבע ל 6 בספטמבר, סמינר הדרכה, בנושא יישום הנהלים החדשים, מכאן ניתן אולי להסיק שהנהלים החדשים יפורסמו ויכנסו לתוקף בסוף אוגוסט. אם הם לא יתפרסמו אני מניח שהכנס יבוטל או יידחה, לשרה מותר לפרסם מתי שבא לה. בכל מקרה אנחנו יודעים שבכל השגרירויות בחו"ל עברו על המלאי של הבקשות שנמצאות בתור וקודדו אותם לפי NOC ושם העיר או הפרובינציה שנרשמה בבקשה כיעד. מזה ניתן אולי (ספקולציה פרועה שלי) שתפורסמנה רשימות של מקצועות מבוקשים על פי איזורים.

snowcat1

New member
מה המשמעות לגבי מי שרוצה להתחיל בתהליך ההגירה

תודה על התשובה. אני מעוניין להתחיל בתהליך ההגירה לעובדים מיומנים ללא דיחוי. אינני מעוניין לחכות שנים במסגרת התהליך הפדרלי והאופציה השניה שנראית לי רלוונטית היא פרובינציאלית (PNP). ראיתי שיש ביקוש בבריטיש קולומביה למנהלי פיתוח תוכנה זוטרים (יש לי כמה שנות נסיון כמפתח ועוד שנה כראש צוות עם תואר בניהול). נראה שמסלול זה יכול להתאים לי. האם כדאי לחכות לספטמבר לפני תחילת התהליך?

מסלול ה PNP של BC הוא תלוי מעסיק כלומר

שמעסיק צריך ליזום פנייה אליך ולהציע לך עבודה. זה נעשה ברוב המכריע של המקרים על בסיס קשרים, או היכרות מוקדמת, הפניות והמלצות שנובעות ממומחיות בתחום מסויים. סביר להניח שהמקצוע שלך ייאפשר הגירה בהמתנה של פחות משנה, ברגע שתתפרסמנה התקנות של המסלול הפדרלי במתכונת החדשה. צריך להמתין מספר שבועות, התקנות תתפרסמנה ונדע מה הדרך הנכונה להגירה עבור כל מקרה לגופו. גם NOC של איש תוכנה הוא עניין גמיש יש כ 4 קודי NOC שונים, וטופס הבקשה, ומכתב המעסיק צריכים להיות תואמים, אז צריך לחכות לספטמבר ורק אז להגיש. לא תוכל לשנות בקלות את ה NOC או את המקום שאליו תרצה להגר אחרי הבקשה הראשונית כי זה יהיה חשוד באופורטוניזם.....

kolkin

New member
שאלתי בעבר אבל לא

קבלתי תשובה.השאלה שלי בקשר למקצוע דרוש לפי נהלים חדשים מסתכלים על המקצוע שיש לך בפועל או על הנסיון שיש במקצוע זה או אחר?

kolkin

New member
תרשה לי לחדד את זה

אם אני במקצוע מהנדס תוכנה,אבל לא הספקתי לצבור נסיון כמהנדס תוכנה בפועל אבל עבדתי בתחום אחר,נגיד כמתכנת אז,כל התוכנית חדשה אבודה לי,בהקשר מהנדס תוכנה כמובן? תודה

זה דווקא מקרה קל

גם הניסיון וגם ההשכלה הם שניהם באותו תחום, אני לא רואה כאן שום בעיה.אפילו במקרים יותר קשים אני מניח שז יכול לעבוד, במקרה הזה חד משמעית אין שום בעיה.

Astroo

New member
לדעתי אפשר לרשום "מהנדס תכנה" כנסיון רק אם

תפקידך היה ארכיטקט/מהנדס מערכת. רוב האנשים שתפקידם נקרא "מהנדס תכנה" בהיי-טק הישראלי, בפועל נופלים תחת הגדרת מתכנת/מפתח תכנה של ה-NOC.

לא מדוייק. הם לא נכנסים לדקויות

כל מי שיש לו תואר בהנדסת תוכנה, יכול להשתמש ב NOC הזה אם הוא צריך, גם אם בפועל עבד ככותב קוד.

Astroo

New member
אבל תיאור התפקיד צריך להתאים לקוד של ה-NOC

מי שישים מספר קוד 2173 אבל בפועל תיאור התפקיד יתאים ל-2174, זה לא יעשה בעיות? אני בחרתי לכתוב 2174, למרות שהתפקיד שלי מאז ומעולם נקרא "Software Engineer". מקווה שזה לא יגרום להם להזמין אותי לראיון.

kolkin

New member
זה בדיוק מה שמעניין אותי.

אתה מהנדס תוכנה אבל עובד כמתכנת? אם לא קשה לך,לעדכן אותנו בהמשך לגבי התיק שלך. אתה אומר כי כתבת 2174,אני אצטרך את המידע הזה בהמשך למרות שנשמע הגיוני שלא נכנסים לדקויות של ממש טוב ניראה

Astroo

New member
להיפך

יש לי תואר במדעי מחשב. ב-8 השנים האחרונות כל התפקידים שלי נקראו "מהנדס תכנה". אבל בפועל תיאור התפקיד יותר מתאים ל-NOC 2174. לכן בסעיף "Current Occupation" של הטופס הראשוני רשמתי "Software Developer 2174".

mysky

New member
אם ככה אז מה בעצם ההבדל

בין "מהנדס תוכנה" ל"מתכנת" או "מפתח תוכנה"? גם לי לדוגמא יש תואר במדעי המחשב ועובד בתפקיד שמוגדר כ"מהנדס תוכנה". אז מה קובע אם אתה מהנדס תוכנה או משהו אחר?

Astroo

New member
לפי תיאור תפקיד ב-NOC

מפתח תכנה ומתכנת זה אותו קוד, 2174

mysky

New member
לא מבחינת ה-NOC

אני שואל מבחינה מקצועית..מה ההבדל? אני מרגיש רגע של משבר זהות :) התואר שלי הוא במדעי המחשב והגדרת המשרה שלי היא מהנדס תוכנה. אז איך אתה יודע אם אתה מהנדס תוכנה או מתכנת?

Astroo

New member
לא מבחינת ה-NOC אין הבדל

אם הגדרת המשרה שלך מהנדס תכנה אז אתה מהנדס תכנה.

למעלה