שינויים בהרגלי האכילה

vella

New member
שינויים בהרגלי האכילה

ערב טוב. לאחרונה כמות האוכל שבעלי אוכל הולכת וקטנה.הוא מעולם לא היה זללן גדול אך תמיד אכל מסודר בכמות סבירה שלוש פעמים ביום.הקרס שגדלה לו הייתה תוצאה של לקיחת תרופות רבות. [הוא גם חולה לב. לאחרונה הוא אוכל מעט מאד.תחילה לא דאגתי,אךעכשיו הדבר מטריד אותי.אנא התייחסותכם. כמו כן מזה מספר ימים הוא מתלונן על סחרחורת.אני מקוה שהדבר הוא לא סימן למשהו מדאיג.אתייעץ עם הרופא. ולה [

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הרגלי אכילה

ירידה בתיאבון יכולה להיגרם גם כתופעלת לוואי מתרופות מסויימות, אבל יש לשלול תופעות נוספות. בעיקר לברר אם אין לו בעיות בבליעה, כי בשלב מסוים חולי אלצהיימר מתקשים בבליעה ומפסיקים לאכול. יש לברר את זה מיד ולפעול בהתאם. נסי להכין לו מזון קל לבליעה, כמו מרקים, רסק פירות, או פירה, מעדני חלב, גלידה, גבינות לבנות וכו'. במקביל כמובן יש לפנות לרופא המטפל כדי לעלות על מקור הבעיה. מה עוד שהוא מתלונן על סחרחורות, אולי לחץ הדם שלו נמוך? טוב מאוד שאת שמה לב לכך ויכולה למצוא את מקור הבעיה בבדיקה רפואית. מאחלת לכם בריאות והרבה סבלנות ואורך רוח להתמודד עם המצב...

פנטזי1

New member
מה שחשוב הוא האם יש ירידה במשקל

ואם כן אז זה מראה שהוא לא מקבל מספיק מזון ואז כמובן צריך להתיעץ עם דיאטנית ,אולי אפשר לתת לו תוספתשל מזון מרוכז כמו אינשור.

ענתי44

New member
תשתפי את רופא המשפחה

ירידה במשקל עלולה להיות סימן למחלה. אמא שלי ירדה במשקל וככה גילו לה סכרת.אחרי שהרופא ישלול גורמים אפשריים רצוי שתתייעצי עם דיאטיקנית מיוחדת. כשלאמא התחיל קשיי בליעה הגיעה דיאטיקנית שנתנה לי הוראות האכלה וטיפים מעולים. איך להעשיר את התזונה של בעלך כדי שלא ירד יותר מידי במשקל, ואולי להוסיף לו ויטמינים או תוספי מזון כדי שיקבל את הקלוריות הדרושות לו.

../images/Emo24.gifכדי לבדוק B12 B6 ופוליק אסיד

גם לבן זוגי הייתה ירידה דרסטית ,הוא עבר בדיקת דם מיוחדת נגד קרישה ואז מדברר שחסר לו בי 12 בי 6 ופוליק אסיד , הוא קיבל ויטמינים ואח"כ עלה במשקל, כיום יש לו כרס קטנה. ויש לו תאבון .

למעלה