שינויים בהרגלי השינה

hag70

New member
שינויים בהרגלי השינה../images/Emo199.gif

כהכנה לכיתה אלף (
. אני אתעלם מהמשפט הזה ברשותכם) הבוגרים בגן הפסיקו לישון צהריים לפני שבועיים בערך. מה שאומר שחזרנו להתנהגויות של גיל שנתיים
. אנחנו מקבלים מהגן ילדה שפוכה, עייפה, עצבנית שנתקפת בהתקפי בכי היסטריים שלא נראו במחוזותינו כבר הרבה הרבה זמן. ברור שזאת רק תקופה, אבל אללה יוסתור
עד שהיא תגמר
. ועוד 2 תובנות:
אנחנו לא לבד. שאר הילדים בגן (ובעיקר הוריהם) נמצאים באותה סיטואציה.
כנראה הם צריכים את שעות השינה האלה
. זה אומר שכל ילדי ישראל מגיעים עייפים לבית ספר?
והכי חשוב: זאת רק תקופה

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון, זו רק תקופה ועל זה אבא שלי אומר: רק 99 השנים הראשונות קשות. כל מדרגה שהילדים "פתאום" קופצים, וכתה א' זו בהחלט מדרגה משמעותית, עושה מערבולת בלב... מצד אחד שימחה וגאוה בגוזל הפורש כנפיים, מצד שני חרדה מסויימת, שהרי יש בזה שמץ של פרידה..."יש נשר בשמיים" ויכולתנו לשמור על הגוזל הולכת ופוחתת... לא יכולה לומר לך שמתרגלים לזה, אבל מה שכן- כשנוכחים בעוצמות המתגלות של הגוזל שכבר אינו פלומתי כ"כ, לומדים לשחרר, לסמוך עליו/ה ולהנות ממופע המעוף המרהיב ../images/Emo13.gif חיזקו ואימצו ../images/Emo24.gif פתאום נזכרתי בשיר שכאילו נכתב עבורך../images/Emo13.gif אבל הוא בגרמנית. פעם היתה לך חתימה בגרמנית, אם אצרף כאן את השיר, יש צורך לתרגם?

hag70

New member
אשמח אם תצרפי../images/Emo13.gif

ובתמורה גם תתרגמי כי מעבר לעובדה שאני אוהב שפות ומאד נהנה למצוא מלים בגרמנית שאני מכיר אין לי שמץ של מושג מה פירוש המלים. ואני יום אחד אבקש תרגום על עוד שני טקסטים בגרמנית שמעניינים אותי כבר כזה זמן. יש כזה פורום, לא?

schlomitsmile

Member
מנהל
הנה השיר במיוחד לכבודך מרטין העלה ליו-טיוב ../images/Emo13.gif תרגום יבוא, כשיהיה לי קצת שקט וזמן לעשות תרגום שלא יחטא למקור.

schlomitsmile

Member
מנהל
והתרגום ../images/Emo22.gif רחוק מלהיות מושלם, אבל בכ"ז מעביר את העיקר ../images/Emo9.gif הילדונת הקטנה שבחיקי מקשקשת, צוחקת ובשטף תספר, שרה, משחקת איתי באצבע אחת על הפסנתר. מחשבות, תמונות וזכרונות במוחי עם המנגינה הקופצנית חולפות: רק עכשיו קיבלתי אותך במתנה... רק אתמול היתה בת שנה, והיום- סיכות וסרטים בשערה. ילדונת בחיקי- התכרבלי, התנדנדי לא ארפה ממך, שלא תפלי. היד שמטיילת על הקלידים מרשה לידי להובילה- עדיין. המקום שעל ברכיי- מפלט מדאגותייך- בינתיים. רואה אותך מביטה בי במבט שואל אך כבר בקוצר-רוח ובבטחון עצמי. את משתחררת צעד צעד, ובקרוב תצעדי לגמרי לבד. ילדונת בחיקי, עוד מעט ילדונת, עוד מעט-קט תהיי גדולה. השנים חולפות, הזמן רץ. אנו סובבים במעגלים, וכך זה אמור להיות: הכל צריך להגמר, והחדש מתחיל במקומו. את- הבוקר, חופשיה כמו הרוח. ילדים ניתנים לנו לזמן קצר, בהשאלה, והם מגיעים כדי ללכת לדרכם, הלאה. אך לתת להם ללכת- זה הקשה בשיעורים. סבלנות ילדונת, עוד אלמד אותו. ילדונת בחיקי מקפצת במעגלים. אני מרפה ממך. אגב- לריינהרד מאי הזה, יש המון שירים נפלאים, שרבים מהם עוסקים בחוויית האבהות, על היבטיה השונים. אגב ב'- אם יש לך טקסטים לתרגום- WILKOMMEN ../images/Emo13.gif אני כבר סקרנית לקרוא באיזה טקסטים מדובר...

hag70

New member
תודה רבה../images/Emo24.gif. וגבי התרגומים

אני חושש שתתאכזבי. לא בטוח שהם כאלה מרגשים. אני ננסה בכל מקרה - תודה.

hag70

New member
ולא לדאוג. כשנתקרב לכיתה אלף, יגיעו פוסטים

בהתאם. תאמינו לי

ferdinand

New member
אתה מדחיק?!

עוד חודש החופשהגדול!!!
ואחורי זה כיתה אלף! (וגם גן חדש) טופ נו לכשנגיע! אז מה? מה עם קייטנות? רשמתם כבר? "סידור העבודה" לחופשה כבר מוכן? הזמנתם חופשות?!

hag70

New member
אני עדיין בגן עדן

כרגע אנחנו בגן נטול חופשים בעליל. הגן נסגר ב 14 באוגוסט ואז יש לנו שבוע אחד של חופש. השבוע הבא אחריו (אחד לפני שבוע תחילת הלימודים) יהיה חצי חופש-חצי לא כי תהיה פעילות במסגרת החינוך הבלתי פורמלי אצלנו. וכמה גן עדן? אני חושב שב 3 שנים שאנחנו במערכת החינוך בישוב היו לנו בערך 15 ימי חופש: שבוע חופש בכל אוגוסט ואולי יום גשר פה ושם. הגנים פעילים בכל ערבי החג ובכל חול המועד ונסגר רק בימי שבתון רשמיים של המדינה. אתה מתאר לעצמך איזה שוק אנחנו הולכים לקבל מחופשי משרד החינוך
. מי אמר שאין בקיבוץ דברים טובים

ferdinand

New member
יאללה! אז נצטרף לקיבוץ! ../images/Emo3.gif

המעבר מגן פרטי לגן מועצה, גם כן היה מלווה בחששות (מתכוון לחששות שלנו מהסוג שהזכרת) ובסוף זה לא היה נורא בכלל. מיתרגלים להכל כנראה. אגב - אתמול היתה פגישה ראשונה עם כיתהאלף - פגישת מיונים בביצפר (ל-"סנדוויץ' ") אבל זה ראוי לשירשור בפני עצמו - בהזדמנות.

למעלה