שינויים בחדר "הבטוח" של החתול

BloodyRose

New member
שינויים בחדר "הבטוח" של החתול

היי,

יש לי בבית חדר שכבר מהיום הראשון היה "החדר הבטוח" של החתול הפחדן שלי. שם נמצא הארגז חול שלו, אבל יותר מזה - יש שם ספה גדולה שהוא מתחבא מאחוריה כשמגיעים אנשים הביתה, ולאחרונה אני שמה לב שהוא יותר ויותר ישן עליה.
זה המצב כבר יותר משנה, מאז שנכנסנו לדירה הזו.
עכשיו הגיע הזמן לשדרג את החדר הזה, ואחד הדברים המתבקשים הוא להעיף את הספה (ונכון לכרגע, לא להביא אחת במקומה). מה שאומר, שיותר לא יהיו מקומות מסתור בחדר.
אמנם יש לו בבית מספיק מקומות אחרים להסתתר בהם, אבל ברירת המחדל שלו היא החדר הזה והספה הזו.
חשוב לי גם לציין שהוא חתול מאוד פחדן, אולי אפילו אפשר להגדיר אותו כחרדתי, ואני לא יודעת איך זה ישפיע עליו ש"לוקחים" לו את הפינה הבטוחה.
(בטווח הרחוק יותר אני כן מתכננת להכניס לחדר כורסא, אבל אני לא יודעת אם היא תספק לו את אותו מקום מיסתור שהספה כרגע מספקת לו)

נכון שהבית הוא שלי ואני צריכה לעצב ולסדר אותו לפי הצרכים שלי, אבל אני באמת מתקשה לחשוב על לקחת ממנו את המקום הבטוח שלו.
בראש שלי אני ממש רואה אותו נלחץ ממשהו, רץ לחדר הזה, ונבהל עוד יותר כשהוא רואה שאין לו איפה להסתתר.

אני מגזימה בחשש שלי? להחליף ריהוט וסידור והחתול כבר יסתדר לבד?

תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
אני כן חושב שכדאי למצוא תחליף לספה ולסדר לו מקום מסתור בחדר

הזה שהוא מרגיש בו בטוח יותר. זה לא חייב להיות משהו גדול, מספיק שהחתול יוכל להסתתר מאחוריו בלי לראות דלת כניסה לחדר.

אם כבר מעצבים מחדש את החדר..

חשבת על להכניס מדפים ומסתורים עבורו על הקירות? זה יכול להיות די יפה מבחינה עיצובית ומאוד נחמד עבור החתול, יהיו לו מקמות גבוהים לשבת בהם ולהרגיש בטוח
יש מדפי חתולים שמיועדים לזה, אבל אין בעיה גם לקחת כל מדף שנראה לך יפה, לתלות אותו עם L (כזה ממכת שתומך במדף בשני מקומות ובקיר בשני מקומות, בשביל המשקלים) ולרפד את החלק העליון של המדף במשהו שנעים לשבת עליו

לא הזמנתי ממנו ואני לא מכירה אותו ולכן אנא אל תקחי את זה כהמלצה על המוכר- אבל אני שמה כדי שתוכלי לקבל רעיונות
https://4mycat.wordpress.com/shelf/
או
http://www.petsroom.net/wp-content/uploads/2016/04/cat-shelves-are-sturdy-and-stable.jpg

BloodyRose

New member
תודה על הרעיונות, אבל פחות מתאים לחתול הספציפי הזה

חסרה לו רגל אחורית, הוא לא יכול לקפוץ גבוה ושיווי המשקל שלו לא מזהיר

(הזמנתי מתקן בהתאמה אישית מהקישור הראשון ששמת, ולמרות שהוא תוכנן לפרטי פרטים כדי שיתאים לחתול, גם ממנו הוא הצליח ליפול)
אז אם כן ארצה לסדר לו מדפים כאלה, אלה יהיו חייבים להיות מדורגים, וזה כבר תופס קיר שלם...

נראה לי שבתור התחלה אני אשאיר את הספה ואעצב בינתיים את המסביב, ואחכה עם הספה עד שיראה לי שהוא מרגיש מספיק בנח בחדר המחודש.

למעלה