שינויים במושכר

מנוף3

New member
שינויים במושכר

שלום,
בעל הדירה שלי כשקנה את הדירה עשה בה שינויים ועכשיו הוא צריך להעביר אותה בטאבו . ונדרש לסגור פינת אוכל שיצר.
יש לבנות קריר גבס וכמובן שהדירה תהיה קטנה יותר ולא יהיה מקום לשולחן והכסאות .
האם יש להפחית משכר הדירה ? מה לגבי האבק והלכלוך שיצור אותו קיר גבס ? מה לגבי עוגמת הנפש? האם מישהו נתקל בדבר כזה בזמן שכירות ?
תודה רבה

האם אתם ממשיכים את השכירות

גם עם הבעלים החדש?
ככל שלא הרי שאין סיבה שהשינויים יבוצעו במושכר בזמן תקופת השכירות שלכם.

מנוף3

New member
זה אותם בעלים ואנחנו ממשיכים בשכירות.

כרגע הוא צריך להעביר את הדירה בטאבו ועליו לבצע את החזרת הקיר שכפי הנראה בבניה הסיר אותו . אם לא יבנה את הקיר כנדרש לא יעבירו לו בטאבו. השאלה איך לנהוג ?

zammy

New member
סיפור לא ברור

מה זה נקרא "להעביר בטאבו"? האם הדירה רשומה על שמו?
מי דרש ממנו שינוי? העירייה?
לפי התיאור מדובר בשינוי פנימי שלאיש לא צריך להיות איכפת ממנו.
דרשו לראות אסמכתאות לדרישה הזו כי זכות השכירות שלכם נפגעת בבירור כאן.
בכדי לדעת מה הפגיעה בכם מומלץ להבין מה הדרישה בכדי להעריך את הפגיעה.
לכם יש זכות שכירות מוקנית של שטח דירה שראיתם לפני חתמתם וכל מי שדורש שינוי עלך פי חוק חייב להתחשב בזכותכם בנכס ולכאורה לא ניתן לחייב את הבעל לבצע שינויים במושכר אם זה פוגע בכם.
אמרו לבעל הבית שאתם רוצים לבדוק עם עורקך דין ובביל זה הוא נדרש להראות כל מסמך חוקי רלוונטי. במידה ולא יעשה כן אמרו שתתנגדו לכל פעולה במושכר.
מובן שהכי טוב להתייעץ עם עורך דין אם הדברים נתקעים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מנוף3

New member
סיפור לא ברור

אני חושבת שהבהרתי את עצמי מספיק טוב .
הדירה עדיין לא עברה בטאבו מיום שהמשכיר רכש אותה . כמובן הוא לא יידע אותנו על כך .
אנחנו גרים כמעט שנה בדירה . לפני כשבוע הוא אמר שכדי להעביר בטאבו יגיע פקח מהעיריה לראות שהכל בסדר. הפקח ישר גילה את אותה פינת אוכל שלא נימצאת בתוכניות הבנין.. המשכיר לא מוכן לשאת בעליו שנדרש מהעיריה לחילופין הוא צריך לסגור את פינת האוכל כמו שהיה במקור .
אני מקווה שעכשיו קצת יותר מובן. השאלה האם להוריד בדמי השכירות? לאיזה עו"ד באיזה תחום עלי לפנות כדי לקבל תשובה מוסמכת ?

xfwind

New member
ההגיון אומר שאם השטח יקטן והשימוש יוגבל ביחס למצב כיום

אז לגביכם יש שינוי לרעה בנכס.
עכשיו אתם צריכים לעשות חשבון עד כמה רחוק אתם מוכנים ללכת (תעזבו אם לא ירצה להפחית?).

לגבי הלכלוך והעבודה - תבקשו הפחתה לתקופה של חודש.

יש מצב גם שלאחר תקופה יפרקו את הקיר והשטח יחזור לקדמותו (תוכלו לסכם לגבי חזרה לתשלום המקורי).

נראה לי בעיקר עניין של מקח וממכר ביניכם לבין המשכיר.
עניין הטאבו לא ממש רלוונטי.

zammy

New member
מצב לא טוב

אתה בעצם מחזיק בדירה שרשומה על שם אדם שלא הוא שהשכיר לך את הדירה וחתמת על חוזה בעצם עם בנאדם שאין לו זכות בדירה ולכאורה הבעל הרשום יכול מחר לבוא ולבטל את חוזה השכירות.
&nbsp
אם לא תסתדר עם מי שהחתם על החוזה - אני ממליץ לך לא להסתמך על הצעות לפעולות כאן בפורום (עד כמה שהן צודקות ונראות נכונות ועם כל הכבוד לכל המגיבים בעלי רצון טוב ) אלא להתייעץ עם עורך דין.
&nbsp
על פניו כל הפרעה למגורים בדירה, כל שינוי/הקטנה בשטח הדירה כפי שנמסרה לך וכל שינוי להוראה המעוגנת בחוזה - טעונים פיצוי מתאים.

מנוף3

New member
הוא בעל הדירה

הדירה רשומה על שמו של אדם הנכון. פשוט עדיין אין לה טאבו מסודר .זו באמת לא הבעיה .
הבעיה האמיתית לאיזה עו"ד אני אמור לפנות כדי לקבל תשובה מוסמכת
מי מטפל בדברים כאלה ? עו"ד מקרקעין?

למעלה