שינויים במיבנה המוח של מגמגמים

Brendan

New member
שינויים במיבנה המוח של מגמגמים

קבוצה של חוקרים גרמניים גילתה קיום של מיבנה מוחי חריג אצל אנשים הסובלים מגימגום. גילויי זה יש בכוחו להסביר את העובדה של ריפוי ספונטני בקרב מגמגמים. כתבה: NEW YORK (Reuters Health) Copyright 2002 Reuters Limited. All rights reserved לינק לכתבה בשפה האנגלית כאן

Brendan

New member
תרופה חדשה לילדים אוטיסטים (מחקר)

נימצא כי תרופה לטיפול בהפרעת הסכיזופרניה יש בכוחה לרסן התפרצויות הקשורות להפרעה. הורים ומחנכים יכולים לשלוט בהתקפי הזעם, בתוקפנות ובהתנהגות המזיקה בעצמי של ילדים הסובלים מאוטיזם וזאת ע"י שימוש בתרופה אנטי-פסיכוטית אשקר מאושרת לשימוש רק לסובלים מהפרעת הסכיזופרניה. כתבה: By Shankar Vedantam Washington Post Staff Writer © 2002 The Washington Post Company לינק לכתבה המלאה כאן

Diana M

New member
האם למישהו יש נסיון../images/Emo35.gif

מעניין יהיה לשמוע הורים. מה חושבים על כך הורים לילדים בקבוצות רלוונטיות האם מישהו טופל בתרופה? ומה היו התגובות. תודה ברנדן על המידע המאוד חשוב

SHIRITA13

New member
הבת שלי מטופלת בתרופה כבר שנתיים

והרבה ילדים שאני מכירה מטופלים כבר בתרופה. כתבנו על זה משהו בפורום ADHD.

אמא של נ

New member
גם בני קיבל את התרופה לתקופה אך לא

היה שינוי גדול בהתנהגות שלו. ואז עברנו לתרופה אחרת לתקופה והיום הוא ללא תרופות כלל. אני מניחה שההשפעה אישית לכל ילד. מלבד זאת הבנתי שהיום זו התרופה שהיא הכי "אין". כנראה שיש לה מעט תופעות לואי. בכל תקופה הרופאים מתלהבים ממשהו אחר.

Diana M

New member
מעודד לשמוע כי חל שינוי גדול לטובה

אצל נ לאחר נטילת התרופה . מה קרה אצלכם שיריתה האם ראיתם איזשהו שינוי?

SHIRITA13

New member
אצלנו זה לא סתם שינוי, אלו חיים אחר

חיים אחרים לגמרי, לילדה ולנו. אי אפשר בלי התרופה, נקודה, זה גיהינום בל יתואר. הילדה סובלת סבל אימים, וביחד איתה כולנו. המצב שלה בלי התרופה דורש אישפוז ועם התרופה, ברוך השם, וברוכה התרופה, החיים "סתם" מורכבים.

Diana M

New member
טיפול תרופתי שעוזר אכן

יכול לשנות את החיים של המטופל ומשפחתו מהקצה אל הקצה. האם לתרופה יש גם תופעות לוואי בלתי רצויות?

SHIRITA13

New member
ריספרדל היא תרופה מהדור החדש

שאלו תרופות כמעט בלי תופעות לואי. כמוה גם הזיפרקסיה (אולנזפין). (אלו התרופות שאני מכירה, ישנם עוד). תופעת הלואי הנפוצה ביותר לשתי תרופות אלו היא תאבון מוגבר ואפילו מוגבר מאד. מספר ילדים שאני מכירה שמקבלים את התרופה נורא משמינים. הבת שלי, גם בגלל גנים טובים מצד אבא שלה, וגם בגלל שהיא פעילה ללא מנוחה כ14-15 שעות ביממה, נשארה רזונת . אבל היא כל הזמן מחפשת לנשנש, היא יכולה לאכול כמויות עצומות של ממתקים, מה שיכול לגרום לה לאי שקט נוסף, ויכולה לבלות את כל היום במטבח. בקשר לממתקים, אם היא לא מקבלת אותם, היא מתפוצצת מעצבים, ובהיעדר יעוץ איך לנהוג, אני נותנת לה את הכמויות שהיא דורשת.

Diana M

New member
טיפול משולב

נשמע מעודד, עצם העובדה כי תרופה מצליחה לסייע מבלי לגרום לתופעות לוואי חריפות ועל פי דבריך שיריתה אני מבינה כי ההבדל אכן משמעותי מאוד עבור בתך ועבורכם. האם הטיפול התרופתי אינו משלב גם טיפול פסיכותרפויטי מסוג כלשהו? או הדרכה , לויווי ותמיכה לכם ההורים?

SHIRITA13

New member
הטיפול התרופתי נעשה במקביל ל....

טיפול פסיכולוגי, טיפול בחיות, טיפול במוסיקה, ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, טיפול באמנות, קבוצת תנועה בשיתוף ההורים, קבוצת תנועה ללא ההורים, טיפול בC.D, טיפולים שהיו בעבר: שחיה טיפולית, ספורט טיפולי דברים שעומדים על הפרק: רכיבה על סוסים. בטח שכחתי משהו.......

Diana M

New member
אני מחייכת שיריתה,

ולעצמך נשאר לך זמן? מכירה את הסיפור על האמא אווזה החוזרת עם עשרת גזליה הביתה אחרי יום מעייף נורא באגם. הגוזלים עייפים מאוד ורעבים מאוד. איך שהם חוזרים הביתה האמא מתיישבת לה במטבח לאכול. לא אכפת לה שהגוזלים הקטנים רעבים ועייפים. קודם כל היא אוכלת. נכנסת השכנה ומביטה בה במבט עקום,(כזה->
) "ככה מתנהגת אמא" היא שואלת. והאווזה עונה, "כן, על מנת שיהיה לי כח לטפל היטב בילדי אני קודם כל צריכה לדאוג לעצמי" ואין צורך להוסיף עוד

SHIRITA13

New member
אני חייבת לציין שחלק מהטיפולים היא

מקבלת בגן. בעבר התרוצצתי איתה יותר, אבל היום הגעתי לאיזשהו איזון. חשוב לי לזכור תמיד שיש לי עוד שני ילדים, שגם הם בסה"כ קטנים: ילד מקסים בן 10 וילד מקסים בן 4 וחשוב לי להקדיש לכל אחד מהם מזמני. אז אני לא מעמיסה טיפולים יותר,מתיחסת לזה כמו לחוג, כל ילד הולך בערך פעמיים בשבוע לחוג, כל אחד והחוגים שלו......

חמוד - ממש מחזיר אותי אחורה

הייתי מוסיפה שיש לקחת את תוכן הסיפור במובן הרחב אבל גם במובן הצר של הסיפור ממש מחזיר אותי שנה אחורה - כך היו חיינו במשך 9שנים כל יום 2 טיפולים אותה גברת בשינוי קל היו הרבה נסיעות כפר סבא וירושלים ור"ג ורמות בצפון - לחדר סנוזי וראשון לציון הייתי מסיימת את היום בשתים עשרה וחצי בלילה וכאשר כולם ישנים(כולל הבעל) יש סעודה אישית ארוחת ש...וככה גם נראים !!! הבן דוד שלי כל כך שמח שאין יותר את כל הנסיעות האלו בגלל המצב פחד - רק לחשוב במצב של היום להיות בדרכים!!! והיום אין ארוחות לילה יש ארוחות של כיף עם בן הזוג במסעדה קטנה באמצע הצהרים ! בשנים הראשונות שהיה לי עוד כח לחשוב גם על זה הייתי מכינה משהו ונוסעת למקום העבודה של בעלי ואומרת לו לרדת ישבנו מתחת לעץ על הדשא היינו אוכלים יחד חצי שעה - ממש מומלץ! ומי שיכול להתמיד מרוויח בגדול!

למעלה