שינויים ברדיו התאגיד: מנהלת חדשה לכאן רשת ב', מנהל ג' פורש

אייל וולקוביץ

New member
מנהל
שינויים ברדיו התאגיד: מנהלת חדשה לכאן רשת ב', מנהל ג' פורש

מינוי חדש בכאן רשת ב', וגם היסטוריה קטנה: אשת הרדיו שרון עמית מונתה למנהלת כאן רשת ב', והיא מחליפה את עומר בן רובי, שהודיע לפני כחודשיים על עזיבתו. בפרק הזמן הזה – בו נערך מכרז לתפקיד מנהל הרשת - שימש כמ"מ מנהל רשת ב' אסף שלונסקי, שישוב כעת לתפקידו כמנהל התוכניות.

ועל מה ההיסטוריה? מדובר במינוי הראשון של אישה לתפקיד מנהלת כאן רשת ב', בעשרות שנות פעילותה של תחנת הרדיו האקטואלית והפופולרית של רשות השידור, ובהמשך תאגיד השידור כאן. עמית עובדת ברשת ב' מעל 20 שנה, ומילאה במהלכן מגוון תפקידים, בהם עוזרת הפקה, מפיקה, רכזת מערכת, עורכת תכניות ויומנים ('הכל דיבורים' ו'יומן השבוע') ורכזת כתבים. ב-4 השנים האחרונות היא משמשת כמפיקה הראשית של התחנה. לפני כשנה קיבלה את פרס מנכ"ל תאגיד השידור כאן.

בהודעה ששלח לעובדים, כתב סמנכ"ל החדשות בתאגיד כאן, ברוך שי: "שרון הוכיחה בתפקידיה הקודמים יכולות ניהול, הבנה עמוקה בתוכן ובהפקה, יחסי אנוש מצוינים, עבודת צוות ועמוד שדרה עיתונאי וערכי. אני בטוח שתרתום את כישוריה ויכולותיה להצלחת כאן רשת ב' ולהמשך ביסוסה כתחנת האקטואליה המובילה בישראל".

שרון עמית מסרה: "אני מקבלת עלי בהתרגשות גדולה ובאחריות גדולה מאוד את הניהול על כאן רשת ב'. שמחה גם להיות האישה הראשונה אי פעם, שתשמש בתפקיד זה. ההצלחה של רשת ב' היא ללא ספק עבודה משותפת ומאומצת של כל העובדים שעושים את עבודת החדשות היומיומית ואת כל התוכניות של התחנה. נמשיך להוביל ולעבוד קשה כדי לתת למאזינים שלנו, ותיקים וחדשים, את החדשות האמינות, המעניינות והחשובות".

במקביל, לאייס נודע כי יובל גנור, מנהל כאן גימל, ביקש לסיים את תפקידו. גנור נכנס לתפקיד לפני כ-3 שנים, ושימש כמנהלה הראשון של התחנה תחת תאגיד השידור. הוא ימשיך לשדר בתחנות המוזיקה של כאן את התכניות 'דיבור חדיש' (כאן 88) ו'פופלקס' (כאן גימל). כמו כן, צפוי גנור להוביל את המופע החי השבועי של כאן גימל – 'גימלייב'.

במסגרת תפקידו כמנהל כאן גימל, הוא ייסד תכניות כמו 'גימלייב' המארחת אמנים להופעה באולפן, והוביל פרויקטים כמו 'שבעים עד כאן' ואלבום גרסאות כיסוי לשירי עופרה חזה. בתקופתו גם שודרגו גם עוגנים של כאן גימל כמו 'אגן הים התיכון' ו'המצעד השנתי' לשידורים טלוויזיוניים בכאן 11.
גנור אישר את הפרטים ואמר: "אחרי 24 שנים בתפקידים שונים ברשות השידור ובכאן, החלטתי להמשיך הלאה לדרך חדשה, אבל עדיין אשמור אמונים לאהבה הראשונה שלי - השידור ברדיו".

סמנכ"ל הרדיו של תאגיד כאן, לי-אור אברבך מסר: "יובל גנור הוא איש רדיו מהשורה הראשונה. בתקופתו כמנהל הגיעה כאן גימל לגבהים בחשיפה ובחיבור לקהל המאזינים, שרבים מהם מצאו מחדש את מקומם בבית של המוזיקה הישראלית. אני מודה ליובל על כל עשייתו בתקופה המרגשת של העלייה לשידור, ושמח שמעתה נשמע אותו הרבה יותר בצד הטוב של המיקרופון".

(אייס)

למעלה