שינויים בתזונה ותחושת שובע

amazone

New member
שינויים בתזונה ותחושת שובע

בשבועיים האחרונים אני מקפידה לאכול מדי יום לא יותר מ-2-3 פרוסות לחם כפרי קל [עד 30 קלוריות ליחידה] ועליו מרוחה גבינה עם קצת ירקות ואני דוחפת את זה לעצמי בכוח. מדי פעם גם אוכלת דגני אול בראן מסוג סולטנה [חיטה מלאה + צימוקים] הנקודה היא שמאז השינוי אני מרגישה שובע באופן קיצוני. אם לא אדחוף לעצמי אוכל פשוט לא אוכל מעבר לזה, אאלץ לחיות על 100 קלוריות ליום. זה לא שאנימרגישה עומס במערכת העיכול כמו אחרי ארוחת על האש כבדה ושילוב של תחושת כובד בקיבה ובמעיים. פשוט נפוח לי במעיים וחסר מקום כנראה שילוב של גזים ומעבר לזה לא יכולה להכניס לבטן אפילו לא מים. בנוסף, עליתי 3 ק' שזה מוזר בפני עצמו - אני אוכלת פחות מ-500 קלוריות ביום בגלל תחושת השובע - איך העלתי 3 ק'? זה לא בגלל שאני שותה מעבר לרגיל.... זה נורמלי? עצות? יתרה מכך, אני מחרבנת בכמות גדולה בהתחשב בכמות האוכל שאני אוכלת ביום למרות שאני מחרבנת פעם עד פעמיים ביום [אבל בהפרש של עד שעה האחד מהשני] והצבע הוא סוג של יותר חום מכתום צהוב כזה. זה טבעי?

d a p h n a

New member
לא הבנתי איזה שינוי בתזונה...

המעבר לאכילת פרוסות לחם? מה הסיבה לשינוי בתזונה?

amazone

New member
המעבר ללחם כפרי קל - חיטה מלאה

ועם השינוי באה תחושת שובע כך שנוצר מצב שאם הייתי מקשיבה לגוף שלי הייתי חיה רק על 100 קלוריות ביום. יש כאן איזשהיא אשלייה - הגוף שלי חושב שהוא שבע אחרי ארוחת בוקר שכוללת 2-3 פרוסות [מזכירה - 30 ק' לפרוסה] עם גבינה לבנה 5% ומלפפון חתוך/עגבניה חתוכה והמוח שלי יודע שאין מצב ושהגוף שלי אמור לצרוך לפחות 1250 ק' ביום. לכן אני אוכלת בכוח עוד 300-400 ק' ביום. יכול להיות רק שניצל טבעול או משהו. הסיבה לשינוי הוא החלטה לאכול בריא יותר ולהתחיל דיאטת הרזיה. הנקודה היא שאני משמינה כשזה לא אמור לקרות, במיוחד לא מהיום הראשון. אפשר לחשוב שכל היום אוכלת גלידה - ואין מצב שאני בהריון. בנוסף, אני שבעה כשלא אמורה להיות ובאופן מוגזם כאילו אכלתי פיצה משפחתית לפחות - תחושת ה"חנק" באה מכיוון המעיים [לא תחושת כובד אלא שובע] ולא שהקיבה עולה על גדותיה

d a p h n a

New member
אוקיי

אני לא נוכחתי בעניין כזה עם לחם מחיטה מלאה, אבל מן הסתם הגוף של כל אחד מאיתנו מגיב אחרת. ייתכן וזה נובע מאכילה מוגברת של סיבים תזונתיים? אני לא מומחית בנושא, כמובן, אבל כמה דברים שהייתי מנסה: 1) לנסות לכמה ימים לאכול משהו אחר, לא לחם, לארוחת בוקר כדי לראות מה קורה לגוף שלך. 2) להוסיף לארוחת הבוקר ו/או מתישהוא במהלך היום משהו כמו יוגורט, שבדרך כלל מעודד את פעילות מערכת העיכול ואולי יכול לעזור לך להתמודד עם הכמות החדשה של הסיבים. לגבי העלייה במשקל, יכול להיות שזה נובע מדברים אחרים. האם את עושה יותר פעילות גופנית בזמן האחרון? הווצרות של שרירים יכולה לגרום לעלייה במשקל בשלב הראשוני. בנוסף, אכילה מועטה מדי, כמו שאת מתארת, אמנם בדרך כלל לא גורמת לעלייה במשקל אבל בשלב הראשון בהחלט יכולה לגרום לאי-ירידה במשקל כי הגוף שומר חזק חזק על מה שיש לו.

למעלה