שינויים סביבתיים תכופים כמאיצי אבולוציה בהתפת

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
שינויים סביבתיים תכופים כמאיצי אבולוציה בהתפת

קלייטון מק'גיל הינו בסך הכל סטודנט לתואר שני במדעי כדור הארץ באוניברסיטת פן סטייט, אך הוא הניע מחקר אשר העלה את הסברה שהסביבה במזרח אפריקה השתנתה בין יער לבין סוואנה כחמש עד שש פעמים בתוך תקופה קצרה של 200 אלף שנה. הצורך להסתגל לשינויים אלו יכול היה להניע את התפתחות המוח ואת תחילת השימוש בכלים.
עד היום טענו שאפריקה התייבשה אט אט במשך כשלושה מיליון שנה, אך המחקר הדגים שההתייבשות לא היתה אחידה, אלא היו בה תקופות שונות.
למסקנת המחקר הגיעו החוקרים על-ידי דגימת משקעים אורגניים ששקעו לפני שני מיליון שנה באדם בצפון טנזניה וביצוע ספקטרומטריה שעזרה לתארך כל סוג צמחייה.
הסיבה למעבר בין תוואי הצמחייה נבעה, כנראה, מצד אחד מתנועת כדור הארץ, אשר גרמה לשינויים קלים באור השמש ואז להפרעות בעוצמת הרוח והגשמים ומצד שני מטמפרטורת פני האוקיאנוסים סביב אפריקה.
מחקר זה מוכיח ששינויים סביבתיים הם אלו אשר גורמים, בין השאר, לקפיצות ושינויים אבולוציוניים גדולים.


קישור לידיעה- אתר הידען

קישור לידיעה- אתר sciencedaily
 

sani1000

New member
די הגיוני שזה כך...

שהרי האבולוציה מונעת על-ידי שינויים סביבתיים.
עכשיו גם הצליחו להוכיח את זה.

דרך אגב, נניח שעכשיו יהיה שינוי סביבתי שיצריך הסתגלות אליו ורק האנשים בעלי
יכולות מסוימות ישרדו, ננניח אלו שמסוגלים לנשום קצת יותר מאחרים (נפח ריאות יותר גדול או יכולת טובה יותר לשאת
את החמצן)- אז מה שיקרה כאן זו הרי אבולוציה...
 
לא בהכרח

בני מינה של לוסי שרדו מעל ל 3 מיליון שנים ללא שינוי דרסטי בנפח המוח והומו ארקטוס שרד מעל ל 1.5 מיליון שנים גם ללא שינוי מיוחד (ויש את השימפנזה עם אותו נפח מוח מעל מיליון שנים). לעומת זה אני די בטוח שהיו שינויי אקלים וסביבה בשנים ההם. מה איפה הביא להעלמות של מינים ששרדו כל כך הרבה שנים וללחץ סלקטיבי לגידול נפח מוח? האם יתכן כי מגודלי המוח רצחו ביעילות את המתחרים הפוטנציאלים כפי שעשה המין שלנו בישורת הסופית לפני ההשתלטות על העולם?
 
למעלה