שינויים תזונתיים - למישהי זה עזר?

שינויים תזונתיים - למישהי זה עזר?

אשמח אם תשתפו מנסיונכן:
עד כמה רחוק צריך ללכת כדי שהכאבים יפסקו?
האם זו חייבת להיות גמילה של 100% מגלוטן\סוכר\מטוגנים?
מה קורה אם התזונה מבוססת על מזון לא מעובד אבל מדי פעם חוטאים בג'אנק בחוץ?
כמה זמן לוקח פלוס מינוס עד שמרגישים שיפור (במידה ומקפידים על תזונה נקיה)?

שוב, תודה ענקית!

simba1231

New member
לי :)

אני לגמרי מכורה לג'אנקפוד וניסיתי לשנות קצת את התפריט בתקופה שניסינו להיכנס להריון בתקווה לשפר קצת את הכאבי מחזור (מסייגת שזה היה אחרי ניתוח לטיפול באנדו ואני ממש חושבת שבכל מקרה שינוי תזונתי לא צריך לבוא במקום טיפול רפואי במחלה). שיניתי מאוד חלקית: לא לגמרי יכולה לוותר על מתוקים אבל ניסיתי לקצץ, הכנסתי קצת יותר את הירקות המומלצים, החלפתי קצת גבינות בגבינות עיזים, החלפתי מה שיכולתי מבחינת מוצרי החיטה (ניוקי במקום פסטה, לחם כוסמין ועוד). לא הקפדתי במאה אחוז על התזונה כי הייתי משתגעת והייתי מוותרת מהר מאוד. אבל זה בהחלט עזר מבחינת הפחתה של רמת הכאבים. לא זוכרת כמה זמן זה לקח אבל ממש לא חודשים, זה עזר די מהר.
בהצלחה :)

leili23

New member
תזונה

הי
במשך שנתיים הקפדתי ממש על כל התזונה - בלי קמח לבן/ מלא , אלא רק שיפון 100%, בלי סוכרים/ נשנושים , בלי מוצרי חלב , בלי פירות הדר + שילוב של אומצה 3 במינון של 1200 ליום ו2 כדורי מגנזיום - ולמשך זמן מה זה עזר עד שהתחלתי את טיפולי הIVF ואז האנדו החמיר וכל פעם אחרי כישלון IVF הכאבים היו בלתי נסבלים וכל המעיי השתולל במשך שבוע....

שווה לנסות, לא רק בגלל האנדו אלא בכלל כדי לשפר את אורח החיים.

במכבי יש תזונאית מיוחדת לסובלות מאנדו בשם נורית גרמיזה (או משהו דומה לזה). שווה לבחון ברור איתה.

למעלה