שינויים

שינויים

כשאנחנו פוגשים מישהו שלא פגשנו הרבה זמן ומגלים שהוא עדיין מלא בכל מגרעותיו, אנחנו טוענים כי 'מה לעשות? אנשים לא משתנים' לעומת זאת, אם נפגוש באותה הסיטואציה מישהו אחר ונגלה כי מגרעותיו נעלמו נאמר באותה הפשטות 'אנשים משתנים עם הזמן'. אז למה בעצם אתם מאמינים? או שכל פעם זה מה שנוח לנו לסיטואציה.

billc

New member
לדעתי לכל אדם יש "מגרעות"

אבל אפשר לעבוד עליהם ולהקטין אותם אבל אף פעם לא ממש להפטר מהם למה שמתי "מגרעות" במרכאות? כי אני מאמין שיש מצבים שהמגרעה היא לו בדיוק מגרעה אלא להפך היא יתרון דוגמא: אדם עקשן יש מצבים שהתכונה הזאת מעלה לנו את כל הסעיפים שהאדם לא מוכן להתגמש והולך עם הראש בקיר אבל אותה תכונה, במצבים מסוימים שצריך אדם חזק שלא ישבר ו"ידחוף את העגלה קדימה" התכונה הזאת חיובית עם השנים אדם שמנסה לעבוד על עצמו ומכיר בחולשותיו הוא ינסה להתעקש פחות כשלא צריך(לא תמיד הוא מצליח) אבל לשמור על היתרון היחסי שיש לו,כשבאמת צריך את זה

ebony

New member
אני מאמינה שיש שני סוגים של אנשים

אלה במוכנים ורוצים להשתנות וללמוד מהשיעורים שלהם בחיים ואלה שלא..... זה מאוד תלוי בבן אדם....

בזוז

New member
אני מסכימה עם ביליק

אדם נולד עם אופי מסויים ניתן למתן את התכונות הנ"ל או לחזק אותן. אי אפשר לשנות לגמרי. ניתן לשנות הרגלים, גם הרגלים התנהגותיים הנובעים מהאופי, ולמצוא דרכים מתאימות יותר לפעול, תוך שמירה על ההגנות שמספק לנו האופי. דוגמא כדי להסביר: אם אני מאוד רגישה ונוטה להיעלב מכל שטות - להסגר בעצמי, לנתק מגע ולהתרחק מהאדם שכביכול פגע בי - זה האופי שלי וההרגל ההתנהגותי שהוא פועל יוצא שלו. ההתנהגות הנ"ל מגנה בעצם על עצמי מלהראות את חולשתי, מלהפגע שוב ואולי גם מליצור עימות... שינוי ההתנהגות - לא יפחית את רמת הפגיעות-רגישות שלי, אבל יספק לי אלטרנטיבה נכונה יותר לגונן על עצמי - כמו - לגשת לאדם הפוגע ולשתף אותו בתחושותי, מבלי להאשים - רק לומר שאני נפגעת ונעלבת כש... ייתכן שהשני כלל לא היה מודע ולא התכוון לפגוע - יבקש סליחה וכך גם הבהרתי את עצמי, גם לא נתקתי מגע ושמרתי עלבון בלב, וגם נשארתי כפי שאני - רגישה.

seeyou

New member
מה שנוח לנו לסיטואציה.

אנו מרשים לאנשים מסויימים מה שלא מרשים לאחרים באותה סיטואציה... לפעמים ,ברחוב מביטים על אדם והוא מעצבן אותנו או מביטים על אחר שגורם לנו להרגיש מאוד נוח...שניהם זרים לגמרי. יוסי

s h i r k u s h

New member
לא מאמינה בשינויים של 180 מעלות|פטי

אנשים לא מסוגלים להשתנות לחלוטין, כי זה משהו שטבוע באופי ובהתנהגות שלהם ויכול תמיד לצוץ. יש רק שינויים קטנים לדעתי...

למעלה