שינויי דפוס האכילה בשבוע

• פותח הנושא uvita
  • פורסם בתאריך

uvita

New member
שינויי דפוס האכילה בשבוע

שלום, יש לי ילדה בת 5 שבועות.
עד לפני שבוע הילדה ינקה כל 3 שעות (כמעט במדוייק!). בהתחלה זה התחיל יניקות ארוכות ולאט לאט כל יניקה ירדה לכחצי שעה, רבע שעה מכל צד, כשבאמצע הפסקה של כ5 דק'.
לפני כשבוע הדפוס התחיל להשתנות, היו לה כאבי בטן חזקים והיא היתה מתרגזת בהנקות, שורטת את השד, מושכת, מתקפלת ובוכה - מהנקות רגועות זה הפך להנקות עצבניות ולא יעילות כלל. היא גם התחילה לדרוש ציצי יותר ויותר בתכיפות - בהתחלה חשבתי שמדובר בקפיצת גדילה, אבל אחרי יומים הבנתי שמזהו לא כשורה. ראינו שהיא לא רגועה והצענו לה סימילאק (לפני כן היא קיבלה סימילאק רק אחת ליומים, אם אני הייתי יוצאת ולא מספיקה לחזור לשעת האכלה).
בפעם הראשונה שהצענו לה סימילאק לאחר ההנקה היא סיימה בקבוק של 120! אחרי כמה ימים כאלו של הנקות לא יעילות היא התחילה להיות מאד מנומנמת בהנקות - יונקת לכמה דקות בודדות (יכלתי לספור את השלוקים שהיא לקחה ביד אחת!) ונרדמת לרבע שעה. לא תמיד רצתה לחזור לינוק, מן הסתם היא לא רוקנה אפילו שד אחד. אחרי כמה זמן ניסיתי שוב ושוב הייתה נרדמת. וככה אני "תקועה" בהנקות קצרות מסביב לשעון כבר כמה ימים. כמעט אף הנקה לא יעילה. ממספר יציאות ביום זה ירד ליציאה אחת בלבד. מצד אחד היא לא רגועה ולא ישנה אך מצד שני היא חלשלושית כזו ונרדמת במהלך כל הנקה.
אין לי מושג מה לעשות כדי לצאת מכדור השלג הזה! זה רק הולך ומחמיר! בבקשה עזרה.

(אגב, לא שקלתי אותה לאחרונה ובעוד יומיים אלך לטיפת חלב. בשקילות הקודמות היא הראתה עלייה יפה במשקל - לא נראה לי שזה יהיה המצב הפעם).

תשובה

אני ממליצה לך לפגוש יועצת הנקה, מהר!
יותר מדי דברים קורים ויש צורך לעזור לך לנהל
את ההנקה באופן שתחווי פחות תסכולים סביב ההנקה
וכך גם התינוקת.
כל טוב

למעלה