שינויי קריירה קורים בכיוון אחד

tlingit

New member
שינויי קריירה קורים בכיוון אחד../images/Emo35.gif

אני קוראת בהרבה אתרים וסיפורים שעוסקים בתחום האימון האישי והתחומים המשיקים לו ופתאום התחילה להעסיק אותי מחשבה מוזרה. נוצרה לי תחושה שרוב התיאורים של שינויי קריירה מתארים מעבר ממקצועות שאקרא להם בשם הכללי "ממוסדים" למקצועות "זורמים" יותר במונח מקצוע "ממוסד" אני מתכוונת למשל למקצועות כמו: ניהול (ניהול פרוייקט, ניהול שיווק), הוראה, יעוץ ארגוני, עריכת דין, ביוטכנולוגיה ועוד במונח מקצוע "זורם" אני מתכוונת למשל למקצועות כמו: הנחייה (הנחיית יוגה, פלדנקרייז, הנקה, הדרכת הורים) התעמלות, אמנות (פיסול, קרמיקה), טיפולים אלטרנטיביים (הילינג, אנרגטי, קלפים) אסטרולוגיה, ועוד מעניין אותי מדוע התיאורים נותנים דגש או מעלים על נס כיוון אחד של שינוי יותר (מן ה"ממוסד" אל ה"זורם") מאשר כיוון אחר (מה"זורם" אל ה"ממוסד") האם זוהי הטיה רצונית או אולי זהו הכרח - אין אפשרות לעבור למקצועות "ממוסדים"? האם זוהי הטיה תרבותית שלנו? איך זה ש(לפי הסיפורים הרבים) רוב מי שישבו לארגן מחדש את הקריירה/חיים שלהם פנו לכיוון ה"זורם" יותר? איך זה שאנחנו שומעים הרבה פחות על שינויים בתוך אותו תחום (אם ממוסד או זורם)? מה אתם חושבים?
 

Rוני

New member
ללא סטטיסטיקות אוכל לענות רק מתחושת

בטן. קודם כל השאלה היא מה הוא שינוי קריירה. האם מעבר בתוך אותו תחום מתפקיד של "חייל פשוט" לתפקיד ניהולי הוא שינוי קריירה? לדעתי- בהחלט. אני חושבת כי על רוב שינויי הקריירות אנחנו לא קוראים ולא יודעים, אלא במפגשים עם אנשים. לא ראיתי סטטיסטיקות בנושא, זה לא אומר שאינן קיימות. למה אנחנו רואים הרבה שינויי קריירה דווקא לתחומי רוחניות? אולי כי אנשים אוהבים יותר לשתף בתחום הרוחניות ופחות אוהבים לשתף בתחום הנדסת התוכנה (למשל?), אולי בגלל שהיום להיות "רוחני" זה טרנדי? אולי כי עם ההכרה החדשה שבאה, בא גם רצון להביא אחרים להכרה הזו? הרבה שינויי קריירה יהיו דווקא כקריירה שניה, שבירה של רצף ומחשבה של "להספיק לעשות דברים שכל חיינו חלמנו עליהם, לפני שיהיה מאוחר מדי". בגילאים הללו אנחנו יציבים יותר, מחפשים הגשמה, מחפשים להעביר מהידע שלנו ולכן גם מדברים על זה יותר. כמו שאמרתי - זו תחושת הבטן שלי. וכל זה על רגל אחת.
 

roniagmon

New member
שינוי קריירה

אני חושב שאת צודקת בתחושה שלך. אישית אני עבדתי שנים רבות בתחום הניהול במספר חברות הי-טק ושיניתי קריירה לתחום הגישור והאימון. כיום אני מעביר סדנאות מבוססות של עקרונות הגישור וכן מאמן אנשים בתחום העסקי. אני מכיר אנשים רבים שעברו מהתחום הטכנולוגי לתחום "הרך" של עבודה עם אנשים. אני לא מכיר אף אחד שהלך בכיוון השני. להערכתי זה נובע מכך שהדרישות בתחום "הממוסד" יותר גבוהות ומלחיצות ולכן אנשים רבים, ביניהם אני, מחליטים לעזוב סביבות עבודה "מטורפות" לטובת השפיות. אם השאלה שלך נובעת מתוך חשש שלך ללכת נגד הזרם אז למרות האמור לעיל תרגישי ללכת בכל כיוון שתחפצי.
 
למעלה