שינוי אסטרטגיה

שינוי אסטרטגיה

לדעתי עאפאת פשוט החליט להשנות את צורת המאבק. הוא הבין שכדילהתיש את הישראלים לא צריך לתת להם כתובת מדויקת לתגובה. עדיף להמשיך לדבר שלום ובינתיים שהחמאס יעשה פיגועים. כשזה יקרה הוא יטען שהוא עושה הכל למנוע את זה )-: ואת המאבק העממי בראשותו הוא יעשה שוב לאחר שהוא יקבל עוד שטחים בהתאם למדיניות קמפ דיוויד ואז יהיה לו מספיק שטח ורצף טריטוריאלי להכריז מדינה.

רבקה ל

New member
ברק - אלוני

קראתי את פירושיך, לאסרטגיה של ברק. ונכון, כפי הנראה זו דרכו לנהל משא ומתן. לתת מחיר סופי. במקום מיקוח סאלאמי. האופן בו, הנך מצדד בגישתו מעלה בי חשד למשוא פנים כלפי ברק. א. אתה מיקל ראש בעובדה, שהמחיר הסופי, הינו מופרז ביותר. כידוע, על-מנת לגרום לצד שני לקבל ``הצעה ראשונה`` ללא מיקוח, ההצעה, חייבת להפתיע אותו לטובה... אלא מה? קיים סיכון,כפי שאכן אירע כעת. שעראפת, יראה במחיר סופי... רק הצעת פתיחה. ב.משא ומתן, הינו מקצוע משוכלל, חכם ורציני מאוד. הבחירה באפיק, ``ההצעה הסופית`` אינה נכונה, כאסטרטגיה, בעולם הערבי ואפילו חובבנית. הערבים הינם אשפי- משא ומתן... והסיכוי ל``חנך`` אותם לשיטת התמקחות אירופאית, הינה מוטעית ומתנשאת. זה גם השלב, בו פרש דוד לוי, המבין מנטליות ערבית וצפה תוצאות עגומות. (אינני נמנית על אוהדיו) דווקא משום שאתה מנתח מצבים באופן שקול בדרך כלל וסננת הפעם, אני חושדת שלבך רך מידי עם ברק.

אלוני.

New member
ברק

כמה דברים: נתחיל מדוד לוי כי הוא הפחות חשוב, האיש פורש מקצועי ונעלב תמידי - לא מאמין לאף פוזה שלו. לגבי המו``מ , את חוטאת לברק חטא גדול , מה שאת אומרת זה שהוא היה צריך להמשיך את תהליך הסלאמי? ברק לא מחנך אף אחד, הוא הציע את המחיר הסופי וזאת מבלי לתת מקדמות , לא נסיגות ולא פעימות . וכן, אני מעריך את האיש עד מאד.

רבקה ל

New member
נתייחס רק לחיובי

ניסיתי לנמק היטב מאוד קיווית ועדיין מקווה, שתקרא את נימוקי שוב. התייחסת למילים זניחות, כמו ``דוד לוי`` ו``לחנך``... אבל באמת רציתי לשכנע אותך, שמשא ומתן הינו עניין מתוחכם ואפילו חייל מספר 1, אינו חייב להיות אמון על רזיו. לכל אחד מאיתנו יש מנהיג כלבבו הנאהב מעל לשיקולי ההגיון הקר ואני יכולה להעריך ולהכיר עכשיו בליברליות בה אתה נוקט כשרבים מאיתנו ``טוחנים`` אותו בכל רגע נתון.

igul

New member
עם הליכוד הוא ניהל מו``מ ערבי

בעולם שלנו בין המערבי ובין המזרחי דברים נמדדים בהצלחות. ברק נכשל בכל אשר עשה כשלון מהדהד ומדמם. הכל מתחיל מהראש. זה הסיבה שאלוני לא מוצא בו דופי. ע``פ אלוני הרופא היה מצויין אבל האנטומיה של החולה לא הייתה מוכרת למדע. ברק הוא כרגע דיקטטור. קומבינטור שמסכן את חיינו. ``לא לקיצוניים!`` - הוא אמר והתכוון כהרגלו לכל מילה. התברר שהוא היה: ``נחוש להכנע`` אין ממשלה בישראל חודשים. אין רוב. יש מדיניות סהרורית ומסוכנת. צריך להדיח את ברק.

אלוני.

New member
כמו שאמרתי למטה

החוכמה היא לא לתקוף ולזרוק סיסמאות . אני מני שממילא לא תמכת בהסכמי אוסלו, ברק העמיד אותם במבחן המציאות . מה שנתניהו לא העז ופרס לא חלם ברק עשה , עם הרבה אומץ. ברק עשה מה שלאף ראש ממשלה לא היה אומץ לעשות בלבנון , לא ענבי זעם ולא דין וחשבון , צה``ל אחרי שמונה עשרה שנה יצא מלבנון , עכשיו אני יודע שתזכיר לי את שלושת החטופים בלבנון. בל תשכח ששלושת החטופים , הינם מחיר המלחמה אף אחד לא הבטיח שקט ארבעים שנה כפי שהיה כשיצאנו למלחמה הזו , ואין לי כוונה לסחור בדם כי דם כל החיילים יקר לנו . אבל , לבנון גבתה למעלה מאלף הרוגים עד היום , ויותר חשוב שהמלחמה לא הצליחה למנוע ירי קטיושות על הצפון . שילמנו שם באסון המסוקים ואסון צור הראשון ואסון צור השני ואסון השייטת ופיצוץ הסאפארי והשארנו שם הרבה אברים קטועים וגם נעדרים . וכולם פחדו מהיום שנצא משם , וכדי שלא תחשוב שאני ``מפיל`` את התיק על השרון אז בהתנדבות אזכיר לך שרבין ז``ל תמך בכמה מהלכים שם ( להדק את המצור על ביירות ) ורבין ז``ל היה שר ביטחון ארבע שנים וראש ממשלה שלוש שנים וצה``ל לא יצא מלבנון . התייחסנו ללבנון ולאסונות שציינו למעלה שאם תסכם אותם תגיע למאתיים הרוגים כאילו זו גזירה משמיים . אהוד ברק הוציא את צה``ל מלבנון , רק בשביל זה אני שמח שהוא ראש הממשלה. אהוד ברק לא תמך בהסכמי אוסלו והוא חשב שיש בהם חור גדול , היה לו האומץ להעמידם למבחן המציאות . אף ראש ממשלה בשבע שנים האחרונות לא העז לעשות זאת. אהוד ברק גם טועה ויטעה , אבל הוא קם ועושה מהלכים אמיצים . ולגבי המו``מ עם הליכוד , כמו שאמרתי מטה - זו פוליטיקה ושם הכללים שונים . אגב, מה נראה לך ששרון לא ניהל איתן מו``מ מסוג כזה ?

רבקה ל

New member
אלוני: אומץ ?

איך אתה יכול לאמר במשפט אחד: ``ברק לא תמך בהסכמים וראה בהם חור גדול`` אבל ``העמיד אותם למבחן`` אם לא תמך וראה חור גדול, מדוע לא החיל עלינו מדיניות ללא חור? הרי ניתנה לו סמכות אין סופית של מנהל. אומץ לב אתה קורה לזה? חוסר אחריות משווע אני קוראת לזה. לשם מה יש סימולציות בעולם? למה לבחון משהו על אנשים חיים במיוחד כאשר אתה ספקן כ``כ לגבי התוצאות? אני יכולה להזדהות עם תחושת האומץ המוקרנת ממנו, כאשר הוא מבצע מהלכים נועזים... אבל איך שהוא המעשים הנועזים הללו תמיד נעשים בפול גז ובהילוך אחורי. תן לי דוגמא אחת, אחת! לנחישות קדימה אפילו רק מהלך ראשון ואני אשחרר אותך לכל היום. (מחר יהיה יום חדש)

אלוני.

New member
מדינה דמוקרטית

הוא העמיד את ההסכם למבחן כי במדינה דמוקטית הנבחר מחוייב לחוזים שנחתמו על ידי המדינה. גם נתניהו נאלץ לקיים את החוזים שלא היו לרוחו.

רבקה ל

New member
אלוני

אלוני, אתה מאוהב אומץ אמיתי זה לאמר. ``אינני שלם עם תהליך... על כל המשתמע מכך`` אמת, מאוד קשה וההתפתחויות המתלוות להצהרה כזאת קשות באופן מיידי. אבל מנהיג חייב לפעול לטווח ארוך. ובקשר לחובתו לקיים חוזים קודמים. הצעותיו המפליגות (הן לעראפת והן לאסאד) הינן מעבר לכל חוזה כתוב. מרחב התמרון לקבלת החלטות שבאחריותו, אדיר. למה אתה מסיר ממנו אחריות. מדוע? האם אתה מסיר ממנו אחריות לאלתר, לגבי גורלה של יקירתך, כשהיא בדרכה לסופר השכונתי.

ירמיהו

New member
שינוי האסטרטגיה............

האסטרטגיה של ברק יכולה הייתה להיות נכונה ומתאימה לו נמצאנו באירופה הקלאסית והסכסוך שלנו היה עם מדינה אירופאית כלשהיא. מאחר ואנו חיים במזרח התיכון, והנפשות הפועלות כאן לא בדיוק בעלות תרבות וחינוך אירופאי יש להתאים את האסטרטגיה למקום. למה הדבר דומה, כאשר כלב משוטט נטפל אליך ברחוב ונובח עליך ומנסה להתקרב ולנשוך לך את הרגל, עד שלא תיתן לו בעיטה באבי אביו הכלב לא יעזוב אותך. הכלב המשוטט מרגיש ומריח מי פוחד ממנו ומי לא ..............

למעלה