שינוי בגיל 60 - שאלה למחשבה

שינוי בגיל 60 - שאלה למחשבה

שאלה למחשבה - עובד הי טק בן 59, עובד 14 שעות ביממה, במשך שנים הרגיש שהוא לא נמצא במקום הנכון, אבל הסתדר עם זה, לאחרונה מרגיש חנוק, לא יכול יותר, אבל מבחינה כלכלית חייב לעבוד עד גיל הפנסיה. איך הייתם ניגשים לאימון?

ליאת בק

New member
שינוי בגיל 60

שלום לך, הייתי מציעה לו להשתמש בכלים נוספים אשר עשויים לבחון את כישוריו כגון הגרפולוגיה. דרך הגרפולוגיה ניתן לברר מהם כישוריו של האדם יתרונותי ומגבלותיו ולכוון אותו לדרך הנכונה. אשמח לשיתוף פעולה.(מצורף כרטיס ביקור לשם יצירת קשר)

tlingit

New member
ברוכה הבאה ליאת בק ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
מרתק לראות עוד נקודות מבט וכיוונים
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא קצת בדפי הפורום הקודמים ולהכיר את חברי הפורום והנושאים בדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו שימי
בבקשה לכללי הפרסום אצלנו
שלחתי לך מסר אישי. באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

סנטימנט

New member
גרפולוגיה והתאמה לעבודה

בארה"ב כבר מזמן השכילו לעצור את הרכבת הדוהרת של הגרפולוגיה, ולהכיר במגבלותיה (הרבות יותר מאשר יכולותיה). מי שעיתותיו מצויות בידיו, יכול לקרוא את המאמר הזה, או לאתר בקלות חומר רב המצוי באינטרנט על הנושא.

einatgross1

New member
האם הודעתך תואמת את סיסמתך?

זאת לא פעם ראשונה שאני נתקלת בהודעותיך האבסולוטיות, שאינן נותנות מקום לאדם שאל הודעתו אתה מגיב. אנחנו חיים בעידן הפוסטמודרני המנסה לתת מרחב לכולם. אני מקבלת את עמדתך שיש טיעונים שונים ומגוונים בנוגע לאפקטיביות הגרפולוגיה. איני מקבלת את האופן שבו אתה מנסה להציג את הדברים כאילו יש עמדה חד משמעית, מוחלטת, ויחידה. אני מקווה שתכבד את הסיסמה המוצגת בחתימתך, ואת האנשים אליהם אתה מגיב, את עבודתם, פעילותם ועמלם. באהבה,

סנטימנט

New member
שאלה יפה

אני בהחלט לא אדם של תשובות מוחלטות, וצר לי אם הבנת זאת מהודעות קודמות שלי. אולי דוקא משום כך, אני יוצא כנגד ההצהרות של גרפולוגים שונים המייחסים לעצמם יכולות מוחלטות וכמעט בלתי מוגבלות לחדור למעמקי נפשו של האדם דרך כתב ידו. הפסיקה העדכנית של בתי משפט בארה"ב (המוזכרת במאמר שצירפתי) מכניסה לפרופורציות את יכולות הגרפולוגיה, ועוזרת לנו להבין בדיוק מה הגרפולוגיה מסוגלת לעשות ומה לא. במשך שנים האכילו אותנו במידע מסולף על יכולותיה המדהימות של הגרפולוגיה. מבחינה שיווקית זה עבד מצויין. אך כאשר הגיעה הגרפולוגיה למבחן המשפט, לפתע צצו ועלו כל אותם מחקרים אמפיריים בלתי מחמיאים, שהציגו תמונה הרבה פחות ורודה. אני מעריך את רצונו של כל אדם להתפרנס, ומאמין ש(כמעט)כל מלאכה מכבדת את בעליה. מכאן ועד לנטיעת תקוות שווא באנשים שהגרפולוגיה תעזור להם למצוא את דרכם בחיים - המרחק רב.

ruthei

New member
גרפולוגיה והתאמה לעבודה

מתוך הניסיון שלי אלה שהצליחו בחיים הם לאו דווקא המוכשרים ביותר, אלא המתמידים, העובדים, המשקיעים. רותי א. מאמנת אישית בכתיבה

tlingit

New member
לעניין השאלה באימון של אריאלה

כמה מחשבות והרבה שאלות שעלו לי: הכיוון הראשון לבדיקה לדעתי הוא האם בתחומי עבודתו אין אפשרות לשינוי של כיוון, צוות, חברה, קבוצה, נושא אחר שבהם יוכל להביא את יכולותיו לידי ביטוי ולקבל יותר בתמורה לעבודתו הקשה במובנים של הערכה, אנרגיות בעבודה, עניין, יכולת השפעה, יכולת לבטא את עצמו ועוד? האם במהלך הקריירה שלו יצר קשרים יכולים לסייע לו ביצירת שינוי כזה? כמובן שווה לבדוק האם יש עוד עיסוקים, מתחומים אחרים שונים יותר או פחות, שיהיו לו יותר מעניינים וגם מתגמלים בהקשרים נוספים על זה הכספי? בנוסף יש מקום לבדוק באופן כללי מהן הציפיות של אותו אדם בתחומי החיים השונים? האם יש מקום לשינויים למשל, בדירוג העדיפויות שיכול לסייע לו? או שינויים אחרים? עוד שאלה שעולה לי מהתיאור היא, מדוע אותו אדם עובד 14 שעות? האם זו בחירה שלו? האם הוא חש שזהו כורח? אם זו בחירה שלו יש מקום לברר מדוע אדם מעדיף להשקיע את רוב ימיו שם, אם הוא חש שזהו כורח יש מקום לברר האם זה באמת כך או רק תפישת מציאות ואפשר להרחיב את האפשרויות הנתפשות. אם אני בכיוון שעוזר לך, אשמח להמשיך לחשוב איתך ביחד
אם לא - תני כמה מילים ונראה לאן עוד אפשר ללכת

למעלה