שינוי בדפוס ההנקה

annabs

New member
שינוי בדפוס ההנקה

שלום, ביתי נועם בת 3 חודשים וב-3-4 ימים אחרונים יש שינוי די משמעותי בדפוס ההנקה. לפני כן ינקה כל שעתיים, לרוב רק מצד אחד, כ-10 דקות - עד חצי שעה, עם הפסקה ארוכה בלילה (6-8 שעות). הייתה תקופה די ארוכה - כחודש - שהייתה עושה קקי רק פעם בכמה ימים (הגיעה לפעם בשבוע), ואז בשבועיים שלפני השינוי של הימים האחרונים חזרה לעשות קקי כל יום, לפחות פעם אחת ביום. בימים האחרונים רק שתי הנקות הבוקר הן ארוכות יחסית (רבע שעה - 20 דקות), אחר כך במהלך היום היא יונקת כל 3 שעות הנקות קצרות, בקושי 10 דקות. אתמול בערב זה הגיע ל-5 שעות בין ההנקות, ינקה ב-3 אח"צ ואחר כך רק ב-8 בערב, כאשר כשניסיתי להציע לה באמצע, סירבה בתוקף. היום ינקה ב-5:30, אחר כך בסביבות תשע וכשניסיתי להניק אותה ב-11 אחרי שהתעוררה, סירבה... וחזרה לישון. מבחינת היציאות - אחרי הלילה החיתול די יבש, ואז בבוקר ובמהלך היום היא עושה הרבה פיפי. קקי לא עשתה משלשום. נראה גם שיש לה קצת גזים. האם השינוי הזה נשמע אופייני לגיל או שמשהו לא בסדר? שאלה נוספת - אני צריכה להשאיר לה בקבוק (אני צריכה לצאת מהבית בערך לשעתיים)- מה הכמות שכדאי לשאיר? תודה רבה מראש וסליחה על האורך... אנה

שינוי בדפוס ההנקה

דפוסי ההנקה משתנים כל הזמן אצל תינוקות. תינוק בריא יונק כמה שהוא צריך. אם נראה לך שיש סיבה בריאותית להנקות הפחות תכופות, כדאי לגשת לרופא. אם היא חיונית ומתפתחת, כנראה שזה פשוט ההבדל שבא עם הגיל וההתיעלות שלה בהנקות. כמה פעמים היא יונקת ב24 שעות? הממוצע זה 8-12 אבל יש שיונקים גם 6-7 בגיל הזה וזה מספיק עבורם (זה אומנם נדיר, אבל קיים). איך יודעים אם זה מספיק עבורה? הכי פשוט זה לקפוץ לשקול. אם יש עצירה בגדילה- מנורה אדומה. אם היא ממשיכה לעלות- אין בעיה. כמה להשאיר לה בבקבוק? תינוקות אוכלים בערך 700-800 מ"ל ביממה. את יכולה להשאיר לה קצת יותר ממה שאת חושבת, ואז יהיה לבייבי-סיטר אפשרות להוסיף על-פי הצורך. אולי תשתה 50 ואולי 150. אי-אפשר לדעת מראש. אבל מכיוון שאת חוזרת לאחר שעתיים, היא יכולה לשתות קצת מהבקבוק, ולהשלים את השאר מההנקה כאשר תחזרי. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

annabs

New member
תודה!

אורית שלום ותודה רבה על התשובה! אכן ביום ראשון הקרוב נלך לטיפת חלב ונראה איך היא עלתה במשקל... שוב תודה! אנה

annabs

New member
עליה במשקל

אורית שלום, היינו היום בטיפת חלב - הגוזל עלתה רק חצי קילו ב-5 שבועות שעברו מאז השקילה הקודמת. מבחינת האחוזון - היא קצת מעל ה-50. הילדה עושה פיפי בסדר (5-6 חיתולים רטובים), קקי פעם ביומיים- שלושה, נראית בסך הכל טוב מאוד. דיברתי עם הרופא שלה - לדעתו, חצי קילו זה לא מספיק. יותר נכון, זה אולי מספיק לעכשיו, אך לא יספיק להתפתחות עתידית, אם הקצב לא ישתנה. הוא הציע לעשות שקילת נסיון לפני ואחרי הנקה כדאי לראות כמה היא אוכלת בארוחה - אומנם יש לי משקל בבית, הוא לא מספיק רגיש בטווחים האלו, כך שלא ברור לי איך אפשר לבדוק את זה...הוא אמר שגם אם עכשיו היא אוכלת 80-100 מ"ל בארוחה, זה מספיק למחייה, אבל לא יספיק לה כאשר תהיה פעילה יותר (היא דווקא מאוד פעילה ועירנית גם עכשיו) ושהיא צריכה לאכול 140-150 מ"ל. ההצעה שלו, במידה וקצב העלייה במשקל לא ישתנה, לתת לה תוספת או של פורמולה או של חלב שאוב. היא עדיין יונקת הנקות קצרות ומדי פעם גם יותר ארוכות (אין דפוס ברור כל כך) ולא יונקת בלילה, סה"כ 6-8 הנקות ביממה. נדמה לי שיש לי פחות חלב (לפני כמה ימים הפסקתי עם גלולות למניעת הריון). מה דעתך, האם כדאי להתחיל לשאוב ולתת לה תוספת? להעיר אותה בלילה? או שכדאי להירגע ולחכות לשקילה בחודש הבא? תודה מראש על ההתייחסות! בברכה, אנה

למעלה