שינוי בטבעת

דידי1313

New member
שינוי בטבעת

שלום,

אני כמעט שנה לאחר הניתוח וכעת סגורה כ-10 או 9.5 כבר חצי שנה . ירדתי 28 קילו ובסך הכל מתנהלת בסדר. בשבוע האחרון התחלתי להרגיש לא טוב, חולשה , כאבי גרון . הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה כי כאב הגרון לא עבר - בדרך כלל ביום השני או השלישי אני מתחילה להרגיש הקלה משמעותית , אכן מרגישה ,אך עדיין אני מרגישה חום באיזור הגרון . במקביל לכך יש לי פתאום קושי משמעותי מאוד לאכול, אני מקיאה הרבה ולא מצליחה לאכול. ביום רגיל בדרך כלל אני שותה נס קפה בבוקר, בעבודה מעדן וקפה, בצהריים מרק מעדשים / אפונה עם פתית או פרכיות. אחר הצהריים קפה וחטיף בריאות ובערב מעט סלט, גבינות , שמן, פתית ( לעיתים אני אוכלת יותר ולעיתים פחות). באופן אוטומטי קישרתי את השינוי בצריכת המזון והקאות לגרון ולכך שלא הרגשתי טוב. אבל היום אחרי חמישה ימים משהו נראה לי לא הגיוני. אני כמעט לא מצליחה לאכול ואפילו לשתות קפה.

מה עושים? ממה זה יכול לנבוע? האם לפתוח את הטבעת? האם הטבעת עוברת שינויים כאלה קיצוניים? יש לציין כי לעיתים היו ימים כי הרגשתי שיותר קשה לאכול , אבל לאחר יום יומיים זה הסתדר וכעת לא!

אשמח לתשובה בהקדם, עדי.

אופירA

New member
מנהל
דלקת בוושט עקב מאמץ יתר לאחר שנה

ההשערה שלי היא שכאבי הגרון נובעים מדלקת בוושט, ולא שהקושי לאכול נובע מדלקת גרון.
מכיוון שכך, האנטיביוטיקה לא תועיל לך. הדלקת בוושט היא בשריר, לא מחיידק, והיא גורמת לבצקת.
היא נגרמת ממאמץ גדול מידי של הוושט לאורך זמן, שגורם למצב שקשה לו יותר לדחוף את האוכל ואז את מרגישה שהאוכל לא עובר בטבעת.

זה לא נפתר לבד, אלא רק מחמיר והולך. חייבים לפתוח את הטבעת מיידית (לא לחכות דקה) ב-1/2CC. כי רק כך מתרפאת הדלקת בוושט מאליה.
ככל שתחכי יותר מדקה, כך תצטרכי לפתוח יותר את הטבעת, וזה לא בריא ולא כדאי.

התנהגות מונעת לעתיד:
אם מרגישים שהיכולת לאכול קטנה במשך כשבוע שבועיים, או שהיא הולכת וקטנה מיום ליום, עוד לפני שיש כאבים בוושט ודלקת - הולכים לפתוח 1/4CC ואז אפשר למנוע את הדלקת ואת הפתיחה הגדולה יותר.

אם מרגישים קודם את כאבי הגרון אבל אין הקטנה ביכולת האכילה, אפשר לנסות לעבור לכלכלה רכה 3 ימים, כדי לרפא דלקת קלה. אבל אם היא לא מתרפאת כך, אז צריך לפתוח ב-1/4CC או 1/2CC - תלוי בחומרת הדלקת ואורך הזמן (להתייעץ איתי טלפונית ספציפית).

זהירות ושימו לב!
אחרי פתיחת הטבעת והחלמה מיידית ומלאה של הוושט, אין לסגור את הטבעת שוב, אלא רק אם מוכרחים, רק אחרי חודש מההחלמה לפחות ורק 1/4CC ולא 1/2, אפילו שפתחתם 1/2. כל מי שעושה את הטעות הזו משלם ביוקר.

דידי1313

New member
פתיחת הטבעת מידית

היכן ניתן לפתוח את הטבעת מידית.?? אני במכבי?

אופירA

New member
מנהל
איפה בארץ?

מיון בתי חולים במרכז הארץ:
איכילוב, בילינסון, מעייני הישועה, אסף הרופא, מאיר (להתקשר למיון לפני ההגעה ולוודא שיש רופא שמוכן ויודע לפתוח 1/2CC ומה הפרוצדורה של ההתחייבות לתשלום).
זיו בצפת, מאיר בכפר סבא, אסף הרופא בצריפין. קפלן ברחובות.
לא להתקרב אפילו לרמב"ם ולתל השומר, אם רוצים חיים נורמליים עם טבעת.

אלעד, במוקד הרפואי - כל הקופות, ד"ר באדיר, 03-9090200 (לברר מתי הוא נמצא).
ד"ר מיכלבסקי ולדימיר, טל' 1700-700-568
ד"ר יולנו, טל' 03-5700632
ד"ר רוזין, טל' 03-6194315

ירושלים: ד"ר שלום פרידמן, טל' 052-2674679 (לברר מחיר)
ד"ר ז'ק משולם בביה"ח ביקור חולים (לברר מראש טלפונית)
ד"ר סיבירסקי, טל' 050-5664883 לברר מה המחיר. בית שמש: 02-5011333, ת"א: 03-6041488, ירושלים: טל' 02-5011333

לשים לב, לא להגיד שיש חום, צרות, כאבים, התייבשות, בלגן. רק שהטבעת קצת נסגרה בימים האחרונים ויש קצת שיעולים בלילה. להתעקש על 1/2CC ולא יותר. לא להסכים ליותר במקרה כמו שלך.

אם אנשים מכירים כירורגים נוספים שעובדים סדיר בפתיחה/סגירה של טבעת (בכל הארץ) - אשמח אם יעבירו לי מידע. בינתיים רק החרדים סיפרו לי איזה רופאים מקבלים בקהילה.

דידי1313

New member
פתיחה דחופה

אני בחולון האני בשעה הקרובה אנסה לברר עם הקופה היכן . הבנתי שלמיון איכלוב אני צריכה הפנייה ??

דידי1313

New member
פתיחה דחופה

אני בחולון האני בשעה הקרובה אנסה לברר עם הקופה היכן . הבנתי שלמיון איכלוב אני צריכה הפנייה ??

דידי1313

New member
שינוי בטבעת

אופירה שלום, תודה רבה על העזרה אכן בעקבות המחלה הגוף היה בסטרס והחלה דלקת בושט פתחו לי את הטבעת בחצי ומקווה שהכל יהיה בסדר
תודה רבה שוב עדי

למעלה