שינוי בלוח חשמל

• פותח הנושא yokei
  • פורסם בתאריך

yokei

New member
שינוי בלוח חשמל

למבינים שלום. אני הנדסאי חשמל וחשמלאי מוסמך עם מעט נסיון מעשי ונתקלתי בבעיה. הורי שגרים בקיבוץ מוסיפים יחידת דיור קטנה לדירתם הראשית בעלת חיבור חד פאזי של 25A .(אין באפשרותי להגדיל את החיבור) אני רוצה לצאת מלפני הפחת הישן של הדירה הראשית עם קו הזנה נפרד בעל הגנה של 25A ופחת משלו בלוח המשנה . בקיצור בלוח הראשי לא יהיה מפסק ראשי אחד, אלא שני מפסקים ראשיים של 25A נפרדים אחד לדירה הראשית ואחת ליחידת הדיור הקטנה. האם הדבר אפשרי וחוקי. בתודה מראש. זהר

מאגר

New member
אפשרי כן, חוקי לא, רצוי לא ../images/Emo70.gif

לכל חיבור ליחידת דיור או יחידה עיסקת אחרת בחצרים פרטיים אסור כי הנתיך הראשי יהיה יותר גדול מהזרם הנומנלי בנתיך שלפני השעון. הווה אומר כי עם היום ההספקה ליחידת הדיור היא 25A הרי הנתיך הראשי של חח"י הוא 32A . עם תחבר שני נתיכים של 25A כל אחד אחרי השעון בכדי לקבל הזנות ניפרדות של 25A. לכל יחידה דיור הרי היגעתה ל-50A . שזה זרם נומנלי גדול יותר מכוחו של הנתיך הראשי שהוא הרי אמרנו 32A. סה"כ הצריכה צריכה להיות קטנה מהנתיך הראשי בהפרשים של בין 20 ל-25% כטווח ביטחון לזרם קצר. מקוה שהבסרתי לך את העינין. שיהיה בהצלחה דורון ט

wil

New member
אני חושב שהוא התכוון אחרי הראשי!!

כלומר שהחיבור יהיה: קודם כל ראשי של 25A, שמתפצל ל: (א) פחת של דירה ראשית, שאליו מחוברים המפסקים של המעגלים השונים (ב) מפסק נוסף של 25A (שמחובר אחרי, לא במקביל לראשי!) שממנו יוצא קו (בעל חתך מתאים) ליחידת המשנה, שם יש לוח עם פחת 25A ומעגלים סופיים.

מאגר

New member
wil תקרא טוב מה הוא כתב אין אפשרות

לשים 2 ראשיים של 25A אחד מקביל לשני על חיבור של 25A כללי.

wil

New member
במקביל ברור שאסור

נשמע לי די ברור מאליו, הרי אם יחברו במקביל אז יישרפו את נתיך חברת-חשמל מאוד מהר.

eladts

New member
גם לשים נתיך של 25 אמפר

אחרי הנתיך הראשי שגם הוא 25 אמפר זה טפשי אפילו אם זה מותר. הכלל הפשוט הוא שככל שמתקרבים לצרכן הסופי הנתיכים הולכים וקטנים. הרעיון הוא שבמקרה של עומס יתר רק הנתיך הקרוב ביותר לצרכן יקפוץ.

wil

New member
במקרה המתואר הנתיך הראשי 25 הוא

אילוץ. אלא אם כן מעוניינים להגביל את הצריכה של יחידת המשנה במכוון, אין סיבה לא לשים 25A משני. (חוטים כמובן לפחות 4 ממ"ר ורצוי יותר, הרי בד"כ הכאב ראש זה להשחיל אותם לא מחיר הכבל) בכל מקרה - אלא אם השימוש בחשמל הוא מתון בשני הבתים, תיווצר בעיית עומס בתצורה המתוארת, והפתרון ההגיוני הוא: 1. הגדלת חיבור ל-40 אמפר = $$ לחברת חשמל, ראשי 40A, פחת חדש 40A 2. חצי-אוטומט 25A מגן על הקו ליחידת המשנה, מחובר לפני פחת, ואחרי ראשי. 3. ביחידת משנה - פחת 25A (קחו את הישן שפירקתם מהלוח הראשי) ומעגלים סופיים.

רשר

Well-known member
מנהל
ברמת העקרון אתה צודק, אבל

במקרה זה הבית נמצא בקיבוץ ומקבל חשמל כצרכן משנה של הקיבוץ, כדי להגדיל חיבור הקיבוץ חייב להגדיל רשת פנימית ולהגדיל חיבור לח"ח וכאן מדובר כבר ב 5 ספרות בדולר ולכן הוא אינו יכול לבקש הגדלה מהיום להיום. הרשתות של ח"ח כבר מתוכננות לחיבור יחידות לפי 1X40A או 3X25A ואילו הקיבוצים ברובם נתקעו עם רשתות ישנות לפי 1X25A.

מאגר

New member
תחזור לתחילת השירשור ותבין שבקיבוץ

זו בעיה לא פשוטה להגדיל חיבור ל40A שם זה מיתקנים בתוך חצריים פרטיים וההליך הוא הרבה יותר מסובך.

רז חשמל

New member
חשמל בקיבוצים

בנוסף למה שנאמר כאן, ישנם קיבוצים שקונים מח"ח חיבור במתח גבוה וכל ההשנאה והחלוקה לחדרים נעשית על ידם ובאחריותם. אתם יכולים כבר לתאר שכאן הדמיון והמציאות מתערבבים בכל הקשור לחוק החשמל......

רשר

Well-known member
מנהל
אני מוחה בשם ה"חשמלאי בקיבוץ"

רז אתה גולש לכמעט השמצות החשמלאי בקיבוץ למרות הכוח החברתי כלכלי שמצוי בידו שומר על החוק בדרך כלל ועל חוק החשמל בפרט. נכון שמאוד קשה לשמור על החוק בנושא מתח גבוה (אין חוק כזה) אבל כל מתקן עובר ביקורת וכל חשמלאי עובר קורס ובנוסף הכשרה למתקן הספציפי. יתכן שפה ושם מעמיסים על רשתות עומס יתר תוך מחשבה שהרשת ממילא תוחלף בזמן קרוב ואין שום סיבה לשמור על אורך חייה כפי דרישת התקנות. דווקא השרשור הזה מוכיח שלא נותנים לכל אחד להגדיל את החיבור שלו כנראה בגלל מצב הרשת במקום. גילוי נאות: ההיתי ה"חשמלאי בקיבוץ" 25 שנה.

מאגר

New member
באיזה קיבוץ אם מותר לשאול כי בשנים

האלה אני הייתי שייך למערכת הקיבוצית במחלקת הבניה של הקיבוץ הארצי והייתי בקשר כמעט עם כל החשמלאיים בקיבוצים במסגרת הדרכות וימי עיון שערכתי עבורם.ואם אינך רוצה להגיד איזה קיבוץ צור איתי קשר טלפוני ל 050-5271788 ואשמח לשוחח איתך בטוח שניפגשנו במקום כל שהו במסגרת הזו. שיהיה לנו רק טוב דורון ט

רז חשמל

New member
רגע רגע רגע

קודם כל לא השמצתי ואפילו לא כתבתי שזה גובל בחוסר בטיחות כי אני לא מכיר אף חשמלאי קיבוצניק שיזלזל בבטיחות. מניסיון שלי בעבודה במספר לא קטן של קיבוצים, אני ראיתי פירושים שונים לחוק שאגב את חלקם גם אני הייתי משנה בחוק החשמל. " יתכן שפה ושם מעמיסים על רשתות עומס יתר " וכאלה. אני מאוד מפרגן לחשמלאים בקיבוצים, לותיקים ולצעירים ועובד איתם כמעט מדי יום ! רשר, אם פגעתי אני מתנצל !!!

yokei

New member
לכל המגיבים הנכבדים.

קראתי את התגובות. אני יכול לדבר רק בשם החשמליה בקיבוץ שלי. אצלנו הרשת מאד ישנה ויש בעיות של עומסים, ובזמן הקרוב המצב לא השתפר עקב בעיות מימון. התוכנית בגדול הוא לעבור לרשת מתח גבוה בתוך הקיבוץ ואז תפתר הבעיה של העומסים וכמובן פחות איבודי הספק בקווים. אצלנו בקיבוץ החשמלאים מאוד מקפידים על חוקי החשמל. בבניית מתקנים חדשים עובדים עם פיקוח של משרדי מהנדסים רציניים. עבדתי גם מחוץ לקיבוץ עם קבלני חשמל וראיתי הרבה פעמים ששמירת חוקי החשמל הוא לא נר לרגלם והרבה פעמים מעגלים פינות. (הכוונה כמובן לא עליכם). ואילו החשמלאי הקיבוצי לא צריך לשלם כל דבר מכיסו הפרטי לכן יותר משקיע לרוב בשמירת התקנים וחוקי החשמל. יום טוב ותודה על הייעוץ המועיל . זהר

למעלה