שינוי בקריירה - תחושה של חוסר אונים

שינוי בקריירה - תחושה של חוסר אונים

אשמח לעזרה.... אני עוסק בתחום התוכנה בהיי טק מאז סיימתי את האוניברסיטה ועד עכשיו (מתקרב לגיל ה40) במשך כל הזמן הזה הרצון שלי והסיפוק מהעבודה בתחום הלכה ופחתה. אם בתחילת הדרך נהניתי מאוד מתהחום, הרי היום הגעתי למצב שאן לי שום רצון להמשיך בתחום והוא משעמם אותי לחלוטין. השיעמום והעייפות מפיתוח תוכנה כל כך גדול, עד שאני מוכן לרדת במשכורת בצורה מסיבית, או ללכת ללימודים אקדמיים, העיקר לעזוב אתץ התחום התחומים שיותר מעניינים אותי הם השיווק או שוק ההון. הבעיה היא שאני מתקרב ל40 ובגיל הזה איש לא יקח אותי לתחום חדש חסר נסיון. כלומר אני יכול להשקיע את זמן הלימוד, אבל לא נראה לי שמישהו יקלוט אותי כך שנותר מצב שאני תקוע בתחום שאני לא רוצה אותו. האים זה גורלי להיות מתוסכל עד הפנסיה? בתודה, אלון

סדר בשיחה

נראה לי שבשלב זה חייבים לחלק את השיחה לשני נושאים מובחנים. בחירת התחום חסימות שמקשות על השינוי כמו שאתה בוודאי מבין, נדרש ביטחון של ממש בתהליך השינוי. זהה שאתה אומר אשמח לעבוד בתחום השיווק, זה לבד עדיין לא מספיק מבוסס כדי לנטוע בך את העוצמה שצריך כדי לקום ולעשות מעשה. לכן נדרשת בנושא עבודה אישית, בדרכים כאלה ואחרות שמטרתה לעזור לך בפרק זמן קצר יחסית לראות ולנסח לעצמך את כל מכלול הכוחות מתוכו אתה פועל, והוא מה שעוזר גם לזהות פוטנציאל אישי וגם לצורך התמקדות בתהליך ההסבה. ביחס לנושא השני אתן דוגמא מתוך הדברים שלך. אתה מתייחס כאקסיומה, לעובדה שבגיל הזה צריך לבוא עם ניסיון. זה אולי "מקובל", זה אולי המקרה השגרתי, אבל זה לא כתוב בשום לוחות הברית. נניח שיש לך יכולת שכנוע ואתה נהנה לשוחח ובכלל, להיות בקשר עם אנשים. אני משוכנע שבמידה והכישורים שלך והבטים נוספים של מי שאתה, יתאימו לחברה כזאת או אחרת, הם יעדיפו אולי דווקא לקחת "לוח חלק" וללמד אותו. נכון, זה אולי יהיה סוג של פדיחה לשבת בתהליך הדרכה עם בני 20 ומשהו, או בני 30 אבל תכלס כולם ישבו שם בשביל ללמוד את העבודה ומה שידבר זה הרצון וההתאמה שלך. אז זאת סוג של חסימה שמופיעה כהיגיון נורמטיבי אבל בבדיקה בסיסית מתגלה שזאת חסימה עמוקה יותר. לכן, נדרש תהליך שיעזור לך לזהות ולעבד את מירב החסימות שיושבות שם ופשוט מחכות לעלות ולקלקל. אני מפנה אותך לסדרת מאמרים שעוסקת ב ניהול הקריירה ומקווה שתמצא אותם מועילים. בהצלחה

למעלה