שינוי בשעות העבודה

שינוי בשעות העבודה

בפורום שכן הועלה המקרה הבא. מקרים כאלו לא נדירים בקרב עבודות שכאלו, בעיקר כאלו שמעסיקים בהם עובדים זמניים ו/או צעירים, במיוחד כשמדובר בזכיינים שמנסים לחסוך. במקרים כאלו, קורה לא אחת שהעבודה הופכת ללא משתלמת עבור העובדים, מה גם שלא תמיד הם מצליחים להיערך, כולנו מכירים את שיטת הסטנד ביי של המלצרים, שקיימת גם בחנויות ועבודות נוספות - משחררים עובדים בהתאם לתפוסה, כך שאנשים מוצאים את עצמם במצב בו הם מסיימים את המשמרת אחרי זמן קצר בלי התראה.

הסיפור הזה מזכיר לי כמה לא אהבתי בזמנו לעבוד מוצ"שים בקיץ בתקופת המלצרות והפאסט פוד, היות שהמשמרות היו קצרות והתוצאה הייתה לצאת מהבית בשביל סכום נמוך. בכללי גם לא אהבתי במקומות האלו את העובדה ששעות המשמרות לא היו קבועות, וגם אם הן לא היו סמליות, קרה לא אחת שמשמרת התקצרה או התארכה והיה קשה לתכנן דברים מעבר (כשלשאול את הממונים מתי הם מעריכים שאוכל ללכת או לבקש לצאת מוקדם יותר, לרוב לא זכה לתגובה מבינה).

מהצד השני, מה שאהבתי בתקופת הקד"מ זה את העובדה שהעבודה הייתה 4 שעות וזהו (4 וחצי במקרים מסוימים), קצר ולעניין ובלי עומס בתקופות לחוצות.

איך שעות העבודה שלכם? הן קבועות? משתנות? יש מקום לגמישות? קרה לכם משהו שמזכיר את המקרה המתואר?

תגובה..

לי אישית לא קרה דבר כזה כי אני פשוט לא מוכנה לעבוד במקום שאין בו חוזה מסודר שבו מצויין בפירוש השעות עבודה שלי ושזו כמובן משרה מלאה- כך שאם תיהיה איזו הרעה בתנאים אני אוכל לתבוע.
אבל יש לי חברה שזה קרה לה.
היא עבדה כסייעת גננת בגן פרטי ולפעמים כשלא היו באים ילדים לגן המנהלת הייתה אומרת לה ללכת הביתה ולפעמים היו ימים שהיא הייתה באה רק לכמה שעות!!
היא הייתה מקבלת מינימום!! כל הזמן היו משנים לה את השעות איך שנוח להם ולא איך שנוח לה, יש לציין שהיא בן אדם מאוד טוב ונוח- היא פשוט לא אמרה כלום וסבלה את זה גם כי לא מודעת לתנאים שלה, היא עבדה שם בערך שנתיים ואחרי זה פיטרו אותה כי לא נרשמו ילדים לגן לא מספיק כל הסבל שהיה לה המנהלת שלה לא רצתה להביא לה פיצויים עד שאחותה אמרה לה שהיא תתבע אותה ולבסוף היא שילמה.
איזה מעסיקים זבל יש זה פשוט לא יאומן.

אני כל כך שמחה שעכשיו היא במקום אחר..

Rainbow syrup

New member
מה שהבחורה ההיא מתארת בפוסט ההוא

זה פשוט ביזיון.
לי אישית זה לא קרה אף פעם.
שעות העבודה שלי הן קבועות, לפי החוזה שלי אני צריכה לעבוד X שעות, פחות מזה לא יקרה בחיים, יותר מזה- זה כבר תלוי ברצון שלי לעשות שעות נוספות ובצרכים של המקום.

למעלה