שינוי דרך חיים

טבעתשלי

New member
שינוי דרך חיים

שלום..
עברתי ניתוח לפני חודשיים וחצי וכעת אני סגורה על 7... מתוכננת לי סגירה נוספת של 1 בעוד שבוע..
בעת הניתוח שקלתי 98 וגם כעת אני שוקלת כך..
מבחינה כמותית אני לא מרגישה כמעט הגבלה ואוכלת רגיל יחסית.. (אני פחות בקטע של בצקים שעליהם אני כן מרגישה הגבלה ויותר בקטע של כמויות שבזה יש פחות הגבלה)
הבנתי מחבר שבשביל שתהיה ירידה חייבים לשנות את דרך החיים והתפיסה לגבי אוכל שהיתה לי עד כה...
אבל לכאורה זה לא כזה פשוט כי אם הייתי כל כך בשליטה תפיסתית הייתי יכולה לרדת במשקל גם בלי הטבעת...

האם אמור להיות שלב שבו אין אפשרות פיזית להכניס אוכל ואז המשקל פשוט חייב לרדת?
מהו ההבדל (בהכללה) בין אנשים שירדו 20 קילו בשנה לבין כאלה שירדו 60 קילו בשנה?
איך אתם אימצתם דרך חיים חדשה לאחר הניתוח?

אשמח לשיתוף...

אופירA

New member
מנהל
כמות האוכל לא פחתה גם אחרי 2 סגירות

המסקנה שצריך לסגור עוד.
וברור שלא ירדת במשקל. איך בדיוק יורדים במשקל כאשר אין הבדל בכמויות האוכל עדיין?

ניתוח טבעת זה תהליך הדרגתי, שהירידה במשקל מושגת בו לאחר תהליך של סגירות היוצר הגבלה.

השאלה היא מה את אוכלת. כי אם את אוכלת גלידות ושוקולד ובמבה, לא תרדי הרבה גם כשתהיי סגורה מאוד, מאחר שאת אלו אפשר לאכול בכמויות גם כשיש הגבלה גדולה.
אם את אוכלת אורז, בשר, ירקות, תפוחי אדמה, גבינה, קרקרים - בכמויות גדולות - אז הכל בסדר, את צריכה רק סבלנות.

יש מצב שאי אפשר להכניס שום אוכל, כולל גלידות ובמבה. אבל גם טיפת מים אי אפשר להכניס בשלב כזה... אז את מבינה שלא אמורים להגיע למצב כזה?
את מבינה שכדי לרזות צריך להוציא את הממתקים מהבית (ולהקציב לך רק כמות קטנה בהתאם לצורך), ולאכול אוכל נורמלי, מפוזר להרבה ארוחות קטנות על פני היממה, כאשר בשלב מסוים הטבעת תעזור לך להיות שבעה מכמות קטנה ולהרגיש שאת לא יכולה להכניס יותר (אלא אם כן תקיאי, ומאוד כדאי לא להגיע כלל להקאות!)?

את לא צריכה שליטה מוחלטת על ההתנהגות שלך, כי בשביל זה קיבלת כלי עזר חשוב - ניתוח. אבל גם אינך יכולה להיות במצב של הפקרות וחוסר שליטה טוטאלי.
את צריכה לעשות מאמץ סביר ואפשרי ועבודה עצמית כדי לשנות את אורח החיים לפי הרצוי ולפי כוחותייך. וכמובן את צריכה לדעת איזה אורח חיים נכון כדי להיות שבעה ולרזות ולהתמיד בכך כל החיים (בניגוד למצב לפני הניתוח, שהיה קשה להתמיד בגלל שהמאמץ היה גדול מידי).

יש אינסוף הבדלים בין אנשים שהירידות שלהם שונות, ואני לא מצליחה בשום אופן לתת איזה כותרת כללית למגוון ההבדלים הללו. למעשה, אין קשר בין אדם לאדם. את צריכה להסתכל לא על אנשים אחרים אלא על הגובה שלך, המשקל שלך (98), ועל המצב הבריאותי בבדיקות הדם. לחשב את עודף המשקל שלך ולשים לך מטרות ריאליות שמתאימות לך.
ברור לך שאת לא אמורה להשוות את עצמך לאדם שירד 60 קילו... את צריכה לרדת 60 קילו???...

אני ירדתי 30 קילו, ושומרת על התוצאה. היה לי עודף משקל של כ-40 קילו, אז ירדתי 75% מהעודף. אם אני רוצה לרדת עוד 10, אני צריכה לעשות עוד פעילות גופנית ולהפסיק לאכול עוגות ושוקולד. ואין לי כוח לזה נכון להיום. אבל אני ממשיכה לעשות עבודה עצמית, להתבונן ברצון שלי לרזות, להתבונן בהרגשה הטובה כשאני צמודה לסדר הקבוע של האכילה הבריאה, לנסות להוריד את הכוח העצום שהנפש שלי נותנת לממתקים ועוגות ובכלל אוכל טעים שיש באירועים (בחינם! שילמתי על זה במעטפה שמנה, אני חייבת לבלוע כמה שיותר כדי שתהיה הצדקה!), ולנסות לארגן כוחות בשביל הליכות.
אני קוראת הרבה מידע על תזונה, ולמדתי לאכול לחם מקמח מלא עם 10% סיבים תזונתיים שאני אופה בעצמי, ולאכול כל 2-3 שעות קצת, כשפעם ביום ארוחה יותר מסודרת ומבושלת, כולל מרק ירקות קבוע, וכן מוצרי חלב ושתייה חלבית, שלמדתי שהם גורמים לי להרגיש טוב.

קוביd1

New member
לטבעת שלי

חודשיים ולא ירדת במשקל בכלל אז כנראה שאת אוכלת הרבה , וחייבים לסגור את הטבעת ,חייבים לסגור שתיהיה הגבלה אבל לא עד כדי חנק.
צריך גם בטבעת סגורה לראות מה אוכלים ,יש מאכלים עתירי קלוריות שירדו יופי גם בטבעת סגרה ,יש נשנושים טובים ומתוקים מפוצצים בקלוריות
הטבעת היא כלי לירידה במשקל ורק שיתוף פעולה שלך והטבעת יביאו לתוצאות הטובות.
בהצלחה !!~!

קובי

למעלה