שינוי הפרדיגמה

שינוי הפרדיגמה

לא ביקרתי כאן המון זמן ואני חוזרת לכאן כי אני ממש מרגישה צורך לכתוב לכם על התחום שאני עוסקת בו כיום (במקביל להיותי מאמנת וכותבת תוכניות אימון). אני עוסקת בתקשורת מקרבת (לא-אלימה), שזהו כלי מאוד עוצמתי ומדהים שלדעתי הוא כלי חובה למאמנים. הדבר הכי חזק בעיניי במודל של תקשורת מקרבת זה שהוא מחולל שינוי בתפיסת העולם המוכרת לכולנו לעייפה, המונעת ע"י הפרדיגמה שהעולם נחלק לשני חלקים: בסדר ו- לא בסדר (ומכאן - נכון/לא נכון, צודק/לא צודק, משלנו/לא משלנו) - פרדיגמה שמובילה הרבה מאוד פעמים להנעה (שלנו עצמנו ושל הסובבים אותנו) מתוך רגשות של פחד, אשמה או בושה. והמודל מביא איתו פרדיגמה שונה ורעננה, שאינה סוברת כי יש כזה דבר לא-בסדר, אלא מופעלת על תשתית שונה לחלוטין של הנעת אנשים ע"י בחירה, אחריות ורצון. הייתי רוצה לשאול אתכם, האם מישהו מכם שמע על המודל של תקשורת מקרבת או מכיר אותו ומיישם אותו בחייו ובאימון שלו? אני ממש אשמח לגלות שאני לא לבד עם ההתלהבות והתשוקה שלי לקידום הנושא המרתק הזה.

עפרה ד

New member
אני מכירה.. ובהחלט מסכימה עם

ההתלהבות. אכן, מודל מדהים, ועובד - מנסיון.. הפעלנו אותו בבית הספר בו עבדתי, לאחר השתלמות צוות עם ארנינה קשתן.

tlingit

New member
נשמע מרתק

האם תוכלו לתת קישורים שנוכל ללמוד קצת יותר על הנושא? האם תרצו לספר בעצמכן עוד? איפה לומדים?

למעלה