שינוי התנהגות לאחר אשפוז האחות הקטנה

MamaIndia

New member
שינוי התנהגות לאחר אשפוז האחות הקטנה

שלום, יש לי שני קטנטנים, בן שנתיים וארבע ובת שנה. הגדול מאד אוהב את הקטנה, קיבל אותה למשפחה די בטבעיות. למעט קנאות לגבי הרכוש שלו, היו ביניהם רק יחסים טובים. לפני שבוע הקטנה אושפזה למספר ימים, והשבוע חזרה הביתה. אנחנו בילינו בבית החולים בתורנויות, והגדול בילה עם סבים, סבתות ומטפלת, רוב הימים. מאז שחזרנו מבית החולים, הילד אינו עצמו - או יותר נכון, חזר להתנהגויות שכבר מזמן מיגרנו - הוא מסרב להכל, מתנגד להכל (כולל החלפת חיתול) מנסה למשוך תשומת לב בכל דרך שהיא. הוא גם לא מפגין רגשי חיבה לקטנה, מה שהיה עושה לפני האשפוז. אני מתארת לעצמי שמשהו בכל השבוע הקשה הזה איים עליו ובלבל אותו, אני מניחה שהוא רוצה שוב להשיג את מקומו במשפחה. השאלה היא - מה עושים? אני רוצה לתת בטחון, אבל לא רוצה לאפשר התנהגויות שאינן לרוחי. שאלה נוספת - מה לעשות עם הסירוב להחליף חיתול (עם קקי)? פיתויים ושוחד לא עוזרים וגם ממילא לא מקובלים עלי כשיטה, עונש נראה לי קצת מוגזם. האם לתת לו להיות עם החיתול עד שיבין שזה לא נעים לו? חבל שהוא יצטרך ללמוד בדרך הקשה. האם יש רעיונות אחרים?
 
דרכים לעזור לו

שלום רב, הילד מחפש דרך להשיב את הבטחון שלו בקשר. הוא עושב זאת בהתנהגויות שמפריעות לכם וגם לו.( כמו מסרב ומתנגד להכל, כמו סירוב להחליף טיטול הוא מנסה כפי שהגדרת יפה,"למשוך תשומת לב בכל דרך שהיא,. הוא רוצה להרגיש מורגש, נראה, נשמע, קיים וייחודי. הוא בודק האם אתם אוהבים אותו? האם תקבלו אותו יחד עם ההתנהגות הבלתי מקובלת עליכם. מה תוכלו לעשות? להוכיח לו שהוא אהוב, נחוץ, רצוי וחשוב. איך?נסי להקדיש לו זמן קבוע וייחודי - נפרד מאחותו . שתפי אותו בעולמך, בחוויות היום שלך. במטרה להעביר לו את המסר "אתה חשוב לי לכן בחרתי בך בני הבוגר לספר לך אודותיי". ותייעצי איתו – קבלי והעריכי את דעתו. עודדי אותו כל אימת שהוא משתף פעולה. נסי לצמצם התייחסות להתנהגויות מפריעות. הימנעי מלהיכנס למאבקי כוח. הכירי ברצון שלו, פרסי בפניו אפשרויות לבחירה. המטרה לאפשר לו להרגיש שייך, חשוב, נחוץ ורצוי. מדבר אלייך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.
 

MamaIndia

New member
תודה על התשובה

בפעם הקודמת שעברנו תקופת לא-לא, והשתטחויות על הרצפה, הלכנו לקורס הורים במכון אדלר. ככה, שבגדול אני מכירה את העקרונות. היה לנו נסיון מצוין עם יישום כל מה שאת מתארת, התנהגויות מטרידות נעלמו לגמרי, וקיבלנו ילד מקסים, אוהב ומשתף פעולה. בכל זאת, לדעת בתיאוריה, ולעשות נכון ברגע האמת, זה לא אותו דבר... הנה הגענו שוב למשבר קטן, ושכחתי איך כדאי לי לפעול. יכול להיות גם, האמת, שהגישה שאת מציגה היא עוד לא ממש טבעית לי, ולכן ברגעים הקשים, אני יותר נוטה לכעוס על הילד ולהכנס למאבקי כוח. אני אנסה. אשמח לעדכן על שיפור :)
 
מעברים

שלום רב, שמחתי לשמוע שנעזרתם בקבוצת הורים. זו אחת הדרכים הנפלאות להיכנס לתהליך מודעות מתוך מחוייבות ואחריות לתפקיד ההורי. המציאות שלכם השתנתה. כניסתה של שותפה חדשה למשפחה משנה את המבנה והאיזון הקיים. מעבר הדורש מכול בני הבית התאמות והסתגלות. שינויים, מעברים וצמתים בחיים הם הזדמנות נפלאה לרענן ולשדרג את ארגז הכלים. השלב הראשון בהתנסות במיומנויות חדשות הוא מלאכותי. לאחר תקופה הופכת המיומנות להתנהגות שגרתית וטבעית שלנו. ברגעים הקשים נסי למצוא דרך המתאימה לך לצינון. כמו: לספור עד עשר, לצאת להתאוורר ... כך תוכלי להגיב ממקום רענן. השקט מניב תגובה רגועה ומאפשר להחליף את הכעס באמפאטיה שכה נחוצה כדי למנוע מאבקי כוח. אשמח לשמוע עדכונים. להשתמע, עינת גבע, מכון אדלר.
 
למעלה