שינוי ויזה מ J2 ל-F ותקופת צינון

Molie

New member
שינוי ויזה מ J2 ל-F ותקופת צינון

הי, עברנו לאחרונה לארה"ב בעקבות פוסט דוקטורט של בעלי, הוא J1 ואני J2 ואני כרגע מגישה אפליקיישנים ללימודי דוקטורט בארה"ב לסתיו הבא. בויזות שלנו מוגדר שבתום הJ חייבים לצאת מארה"ב לשנתיים (פולברייט), ונשאלת השאלה מה קורה במידה ואני מתקבלת ללימודים וה-J מסתיים? אני מבינה שתלמידי דוקטורט שוהים על ויזת F, אז איך משנים את הסטטוס, ומה קורה עם החובה לצאת מארה"ב?
אם מישהו/י עשה דבר כזה ממש אשמח לשמוע מנסיונכם, תודה!
 

zuki3

New member
בלתי אפשרי

אין שום אפשרות לשנות ויזה או לקבל ויזה אחרת,
אתם נמצאים עם ויזה J עם הערה של שנתיים בלי אפשרות שינוי,
הדבר היחיד האפשרי עבורכם זה להעריך את השהות שלכם על אותה ויזה,
בסוף הויזה הנוכחית, אתם תהיו חייבים לעזוב לשנתיים,
אין שום אפשרות אחרת,
זה מה שקרה כשקיבלתם את הכסף המקולל,
כמו שאומר המשפט : לכל קסם יש את המחיר שלו
 

Boston Guy

New member
ועל זה אנחנו שרים בתפילת "לכה דודי" בערב שבת...

לִקְרַאת שַׁבָּת לְכוּ וְנֵלְכָה
כִּי הִיא מְקוֹר הַבְּרָכָה
מֵרֹאשׁ מִקֶּדֶם נְסוּכָה
סוֹף מַעֲשֶׂה בְּמַחֲשָׁבָה תְּחִלָּה

לא בטוח שיש לך טעם להוציא כספים ומאמץ על המאמץ להתקבל לדוקטוראט.
אם אני זוכר נכון, הקדנציה של בעלך בפוסט דוק אמורה להיות קצרצרה - משהו כמו שנה, אולי שנתיים.
אין מצב שתצליחי להשלים מסלול של דוקטורט בפרק זמן כזה, ומפולברייט מאוד קשה - עד כמעט בלתי אפשרי - להשתחרר.

במאמר מוסגר - לפי הודעותייך הקודמות אתם משפחה של 5 נפשות, וחיים באזור בוסטון.
לאנשים על ויזת F ולבני הזוג שלהם אסור לעבוד.
אני לא בטוח שהחדשים הבודדים שאת נמצאת באזורינו הספיקו כדי להפנים את עלות החיים (ועלות גידול ילדים) כאן... דוקטורט (ועוד לא עברתם כאן חורף...).
אתם בנויים כלכלית לערימת המזומנים שאתם תצטרכו לשרוף כדי לממן את החיים באזורינו המופרע לארבע או חמש שנים שדוקטורט לוקח (כשבן זוגך יושב בבית)?
 

ilanvag

New member
יש לכם (אולי) אפשרות אחת - וזה פתרון של "הפוך על הפוך"...

כמו שקודמיי כבר ציינו, אין מצב לצאת ממילגת פולברייט -- עוד לא שמעתי אישית על אדם אחד שהצליח (ואני מסתובב בסביבה אקדמית, ומכיר לא מעטים שניסו).

אבל, ייתכן שהפתרון למצב שלך הוא דווקא להגיע למצב של "הפוך על הפוך" -- אם אי אפשר לצאת ממילגת הפולברייט של בעלך, אז אולי יש אפשרות שפולברייט יעזרו במימון גם הדוקטורט שלך? במלים אחרות - הם גם יעזרו לך במימון הדוקטורט, וגם יאפשרו לכם להישאר עד לסוף הדוקטורט שלך, ורק לאחר מכן תצטרכו לחזור ארצה?

היחידים שיכולים לענות לך על האפשרות הזו הם פולברייט עצמם, ולכן ממליץ לפנות אליהם בהקדם; כמו שכבר ציינו, אין שום טעם שתגישי אפליקיישנים ותשקיעי כסף לפני שאת מקבלת מהם תשובה.

בנוסף, כמו שבוסטון גיא כבר כתב לך -- הוויזה הסטנדרטית במסלול דוקטורט היא ויזת F, שהנספח שלה אינו יכול לעבוד. לא רואה איך אתם מחזיקים מעמד כלכלית כמה שנים עם מילגת הדוקטורט שלך בלבד (היה ותיאורטית התקבלת לדוקטורט, הכל הסתדר, וגם קיבלת מילגה שכזו), כאשר בן-הזוג שלך אינו יכול לעבוד. את תהיי חייבת למצוא אוניברסיטה שתסכים להוציא לך ויזת J, כך שבעלך יקבל J2 ויוכל לעבוד היכנשהו ולעזור בכלכלת המשפחה.

ולכן, לסיכום:
* אם תצליחי להגיע לסיכום עם פולברייט לגבי הדוקטורט שלך; ובנוסף
* אם תצליחי להתקבל למסלול דוקטורט (ממש לא פשוט ולא מובן מאליו); ובנוסף
* אם תצליחי למצוא אוניברסיטה שתקבל אותך לדוקטורט *וגם* תסכים להוציא לכם ויזות J --

אזי יש מצב שתוכלי להמשיך למסלול דוקטורט ולהישאר בארה"ב.

כמו שאת רואה, יש הרבה התניות והרבה קשיים בתוכנית שלמעלה. הסיכויים שהכל יסתדר ושהתוכנית תתממש? קלושים למדי, להערכתי...

אנשים שואלים אותי כל פעם למה אני "יורד" על מלגות פולברייט ומזהיר אנשים שלא לגעת בכסף הזה, ואני קורא לו "כסף מקולל", ונדמה לי שגם הזהרתי אתכם בזמנו... הנה בדיוק הסיבה...
 

Molie

New member
ואם בן זוגי נשאר על J1 במשך תקופה ארוכה יותר?

תודה רבה על התשובות עד כה. פולברייט הפסיקו עם הסיוע לדוקטורנטים, עד כמה שידוע לי (הייתה להם תוכנית כזאת בעבר), אבל את ה- J1 של בן זוגי אפשר להאריך לפי הכללים שלהם עד חמש שנים לפני שמתחילה תקופת הצינון (כמובן שכתלות במוסד שיסכימו לקחת חסות על הויזה). במקרה שכזה כבר אפשר להספיק לא מעט (מה גם שבמוסד שאני מכוונת אליו יש תוכנית מוסדרת ללימודים מרחוק), ואז השאלה היא בעיקר מה אמור לקרות:
האם (במקרה שהכל תותים ואתקבל ואקבל מלגה) לא אוכל להרשם כיוון שלא יסכימו לשנות את הויזה שלי מ- J2 ל- F (בגלל שבן זוגי עדיין על J1)? או שיסכימו לרשום אותי למרות שאני J2?

תודה!
 
למה "למרות שאני J2"?

אם לא שינו משהו לאחרונה, והאתר של הסטייט דיפרטמנט לא מצביע על כל שינוי, הרי שאחת הפריווילגיות של מחזיק J2 היא האפשרות ללמוד בארה"ב.
&nbsp
דרך אגב, לפחות לפי התשובות שניתנו לשאלות דומות בפורומי הגירה (עם כל הדיסקליימר הנלווים שאין לי ניסיון או יידע אישי בנושא), העובדה שאת על J2 עם מגבלת השנתיים לא בהכרח תמנע ממך קבלת F1, אבל לא תוכלי לעשות COS (Change of Status בארה"ב אלא תהיי מחוייבת להגיש בקשה נפרדת לויזת F1 בישראל. אין שום ביטחון שיאשרו כזו בקשה, במיוחד למוסד עם "תוכנית מוסדרת ללימודים מרחוק" (לדוקטורט??). זה בכל מקרה לא יישנה את מצבו ההגירתי של בעלך.
 

ilanvag

New member
אני למדתי בזמנו ל-MBA על J2, למרות שהייתי

יכול לקבל F1. העדפתי להיות עם J2 (כנספח של אשתי, הפוסט-דוקית), כי ככה היה לי גם אישור עבודה, והייתי חופשי לעשות מה שאני רוצה. מבחינת מוסד הלימודים בו למדתי, לא הייתה עם זה שום בעיה -- ואפילו קיבלתי מילגה יפה (חלקית, לא מלאה).
&nbsp
הבהרות:
&nbsp
* מה שתיארתי היה נכון למוסד אקדמי ספציפי באזור בוסטון, ולתואר שני במנהל עסקים. אין לי מושג אם זה יהיה גם נכון למסלול של דוקטורט; אני בהחלט יכול לחשוב על סיטואציה שבה המוסד מחליט משהו בסגנון "אם את רוצה ללמוד אצלנו במשרה מלאה ולקבל מילגה, את חייבת להיות עם ויזת סטודנט -- F1 או J1 -- אנחנו לא מוכנים שתהיי עם ויזת J2 אשר מאפשרת לך גם לעבוד במקביל". אולי אני מגזים, אבל זו בהחלט אפשרות.
&nbsp
* ויזת J1 לפוסט-דוקים (וכתוצאה מזה, ה-J2 שלך) מוגבלת ל-5 שנים בגלל שזהו החוק האמריקני. זה לא קשור לאוניברסיטה; לאוניברסיטה יש את הסמכות להחליט אם להאריך ולנצל את מלות 5 השנים או לא, אבל ההרשאה לעשות זאת היא מכוח חוק. בכל מקרה, אין אפשרות להאריך מעבר ל-5 שנים.
 

Alfa156 GTA

New member
מצאתי החרגה לסטודנטים

5-Year Limit for Professor or Research Scholar Categories
Although J-1 students may remain in the U.S. for as long as it takes them to reach their original educational objective (which may include a Ph.D.), J-1 Professors and Research Scholars (categories) are limited to FIVE years (this was increased from three years to five years effective December 2006). Extensions beyond that time are NOT routinely granted.

יש לנו DSים ל7 שנים, ובשגרירות נאמר לנו לצאת אחרי שנתיים ולחזור לעוד 5.
בגלל זה אני מתפלא.
 

John the Savage

New member
לא נעים לומר, אבל כל המגיבים מעלי נתנו לך תשובות שגויות

אין שום בעיה לשנות סטטוס מויזה J לויזה F.

כלל השנתיים מונע שינוי סטטוס רק לסוגי ויזות מסויימות. כאשר חל עליך כלל השנתיים, אין אפשרות לקבל ויזה H או L או לשנות את הסטטוס לויזות אלו וכמו כן אין אפשרות לקבל גרין קארד לפני שחוזרים לשנתיים לישראל. אין שום מניעה לשנות את הסטטוס לויזה F (ולידע כללי, גם לא לויזה O או לכמעט כל סוג ויזה אחר להוציא H, L).

מה שכן, שימי לב ששינוי סטטוס לויזה F לא מבטל את כלל השנתיים. המגבלה עדיין תישאר גם אחרי שינוי הסטטוס, ולא תוכלי לקבל ויזה H או L לפני שתקיימי את כלל השנתיים.

https://www.uscis.gov/ilink/docView...-0-0-29/0-0-0-2006/0-0-0-2364.html#0-0-0-2803

ובאופן יותר ברור כאן:
https://travel.state.gov/content/visas/en/study-exchange/exchange.html
 
קצת נחרץ מדי, methinks...

בוא נראה מה נכתב באתר של USCIS, שאליו מפנה אתר הסטייט שאליו קישרת:
If you are an international exchange visitor (J-1), you may not change your nonimmigrant status if:
You are an exchange visitor and are required to meet the foreign residence requirement, unless you receive a waiver.

איך פרשו את זה אוניברסיטאות שעוסקות בעניין. הנה דוגמא מאוניברסיטה מובילה אחת (קורנל), אבל ראיתי לפחות עוד 3 דוגמאות זהות:
Apply for a change of status within the US
you can NOT apply while remaining in the US if either:
you are (or were) a J visa holder who is subject to the two year home residence requirement

אז איך זה מסתדר עם הנחיות ה-USCIS שאליהן קישרת, אתה אולי שואל? ובכן, שים לב שלא מדובר שם על Change of Status, אלא על בקשה ל- nonimmigrant visa.

בכל מקרה, מה שברור הוא שמספר לא מעט של אוניברסיטאות שעוסקות בנושא מפרשות את התקנות בהתאם למה שאני כתבתי למעלה, ולא בהתאם לדעתו של ידידי המלומד.
 
הייתי מוסיף אולי caveat

שהם לא מתייחסים בפרוש למחזיק J-2, אבל לפחות בפורום הגירה אחד ראיתי דעה של עו"ד, שעליה הסתמכתי בתגובה הראשונה שלי, שכותבת שגם במקרה הזה צריך לצאת לארץ המוצא להגיש בקשה חדשה ל-F1, ושאין אפשרות ל-COS.
 

Kender00

New member
אני לא מומחה בתחום אבל לפי הלינק השני (שהוא אולי תמצית החוק

ואולי מכיל פירוש לא נכון)

״Restrictions - When you, as an exchange visitor are subject to the two-year home-country physical presence requirement, you must return to your home country for a cumulative total period of at least two years before you can do any of the following:
  • Change status while in the United States to the nonimmigrant categories of temporary worker (H) or intracompany transferee (L);
  • Adjust status while in the United States to immigrant visa/lawful permanent resident status (LPR);
  • Receive an immigrant visa at a U.S. Embassy or Consulate; or
  • Receive a temporary worker (H), intracompany transferee (L), or fiancé (K) visa at a U.S. Embassy or Consulate.״

מצויין שרק ויזות L ו H מקטגורית nonimmigrant נופלות תחת המגבלה ל Change Status ואפשרות לקבל אותם מחוץ לארה״ב למשך המגבלה
וויזות immigrant שמוגבלות הם: K ו LPR (גרין קארד)
 

John the Savage

New member
טוב, בדקתי את העניין לעומק

התגובה שלי התבססה על היכרות עם מקרים של אנשים שלא קיבלו וייבר וקיבלו ויזה O כדרך לעקוף את מגבלת השנתיים. בפירוש אני יודע שהם לא נסעו למדינה שלהם לצורך העניין, אבל יתכן והם כן נסעו לקנדה או מקסיקו.

מה שקובע באמת זה לא מה שכותבים באתרים של האוניברסיטאות ואפילו לא מה שכותבים באתר של ה-USCIS (אם כי זה מקור די אמין), אלא מה שכתוב ב-Adjudicator's Field Manual. ועל פי ה-AFM, אכן אתה צודק. בהתאם להחלטה של ה-DOJ ב-Matter of Kim, כשחל חוק השנתיים ניתן לשנות סטטוס רק ל-A או -G. אבל ניתן לקבל ויזה F בקונסוליות מחוץ לארה"ב.

ואגב, כשכתבתי את התגובה לא ראיתי עדיין את התגובה שלך, כל שכשכתבתי שכל התגובות שמעלי שגויות, הכוונה היתה לשלושת התגובות שישירות מעלי ...

https://www.uscis.gov/ilink/docView/AFM/HTML/AFM/0-0-0-1/0-0-0-12693/0-0-0-12947.html#0-0-0-485
 

Boston Guy

New member
בקיצור - החובה לצאת מארה"ב נשארת.

שזה עונה על חצי ממה שפותחת השירשור שאלה.

ואז נשאר החצי השני של השאלה - איך משנים סטטוס.
והתשובה שאתה כותב כאן היא שלא משנים סטטוס, אלא מוציאים סטטוס חדש - וזה יכול לקרות רק מחוץ לארה"ב.

ואז נשאלת בעצם שאלה שלישית:
מדובר על משפחה עם ילדים, שמבקשת לעבור לארה"ב על ויזה מסוג F-1 שתחייב את בן הזוג לשבת על הידיים בבית במשך שנים.
הקונסול שיראיין את אותה משפחה רואה את "היסטריית השהות שלהם בארה"ב".
האם מובטח למבקש שהקונסול באותה קונסולייה מחוץ לארה"ב ינפיק לו את אותה ויזת F?

האם נכון לצאת למסע הלא זול ולא פשוט של התקבלות לדוקטורט על בסיס מה שכתוב למעלה?
 

Molie

New member
תודה על כ התשובות

כרגע ה J רק התחיל כך שאם אתקבל ואתחיל ללמוד בסתיו הבא יש לי עדיין זמן לעשות משהו לפני שיפוג ה J. החשש העיקרי שלי הוא שבתום ה J אהיה חייבת לצאת לשנתיים ואז לא אוכל להשלים את המסלול, לכן שואלת אם במצב הזה תהיה אפשרות לעבור ל F לעוד שנה או שנתיים כדי להשלים.
(אגב בוסטון גאי תודה על הדאגה, אנחנו בפירוש מביאים בחשבון את העניין הכלכלי ומודעים לעלויות. עדיין שווה לנו)
 
התשובה ניתנה לך. לא תהיה אפשרות

לעשות את המעבר מ-J ל-F מתוך ארה"ב באמצעות שינוי סטאטוס. כן תהיה אפשרות לצאת מארה"ב ולהגיש בקשה חדשה לויזה F, בעדיפות בארץ המוצא. אם הבקשה תאושר, זה לא יבטל את הדרישה לשנתיים, אלא ישהה/ידחה אותה עד לסיום הסטאטוס החדש (F).
 
למעלה