שינוי חד באופי החלומות שלי

Hazelnuts

New member
שינוי חד באופי החלומות שלי

תמיד הייתי מתקשה לזכור חלומות - לא זוכר בכלל או , אם התעוררתי מתוך חלום עם שעון מעורר, ברגע שהייתי פוקח את העיניים הוא היה מתנדף.
בשבועות האחרונים החלומות שלי הרבה יותר ברורים ומלאי פרטים והם נטמעים בי כל כך חזק שאני יכול להסתובב בבוקר זמן מה ואפילו לעשות משהו ועדיין לזכור אותם כאילו הדברים קרו אתמול. האם התופעה הזו מוכרת? מה יכול לגרום לזה ומה הייתם ממליצים לי לעשות עכשיו, למשל בשביל להתקדם לחלומות צלולים?

Freedom Inside

New member
עצות

הדבר הכי קל זה להתחיל לכתוב אותם או להקליט את עצמך מספר עליהם. זה עוזר לזכור ולהיות נוכח כשאתה חולם, מניסיון.

מעבר לזה יש את בדיקות המציאות... אני אישית לא ניסיתי ממש לעשות אותם, אבל קראתי בהרבה מקומות שזה אחלה טכניקה...
זה אומר להסתכל בשעון כל כמה זמן... ואז כשאתה מתרגל לזה אתה תעשה את זה גם בחלום, ובחלום המספרים לא יהיו נכונים... (אמורים להסתכל פעמיים כדי לוודא), וככה תדע שאתה בחלום.

אני גם ממליצה לך לקרוא את המאמרים של הפורום, יש שם הרבה מידע שימושי.

אל על2

New member
שלום :)

כמו שמוריה כתבה כדי להיזכר בחלומות צריך לתעד אותם ברגע שאתה מתעורר (להקליט,לכתוב אותם) אני ממליץ לך להשאיר מחברת קטנה ועט ליד המיטה ככה שלא תצטרך לקום לחפש דף ועט ותשכח את החלום..

בשביל להתקדם לחלומות צלולים יש את הבדיקות המציאות
שנועדו בשביל לבדוק אם אתה בחלום או במציאות
(בחלום אתה בטוח שהחלום הוא המציאות)
בשביל שתבצע את בדיקות המציאות גם בחלום ולא רק במציאות
אתה צריך להפוך את בדיקות המציאות להרגל
(אתה צריך לבצע את הבדיקות הרבה פעמים ביום)
ואז ההרגל יכנס גם לחלומות שלך
ואז כשתבצע את הבדיקה תדע שאתה בחלום
הבדיקות הם כאלה:

בדיקת הקריאה:
אתה קורא מילה מטקסט כלשהו (לא חשוב מה)
ואז אתה מסיר ממנו את המבט ואז אתה קורא שוב את המילה שקראת (בחלום המילה תשתנה ואז תדע שזה חלום)

בדיקת האצבעות:
אתה פשוט צריך לספור את אצבעותייך רוב הסיכויים שבפעם הראשונה
שתספור אותם בחלום יהיו לך יותר מ5 אצבעות ביד אחת

אני נתתי לך שתי בדיקות אבל יש עוד הרבה בדיקות
שאתה יכול לבצע (תכתוב בגוגל בדיקות מציאות)

ברוך הבא לפורום חלומות צלולים :)
(מקווה שלא חפרתי יותר מדי...חח)

Hazelnuts

New member
שתי שאלות

כיום אני כמובן כותב את החלומות. כבר כמה חודשים אני עושה מדי פעם בדיקות מציאות אבל בלי החלק "אם זה חלום הייתי..." (קראתי עליו זה רק עכשיו) ואף פעם לא בחלומות. לכמה פעמים ביום כדאי לכוון כדי שזה יהיה אפקטיבי?

ומה אני יכול ללמוד מהעובדה שפתאום אני זוכר חלומות? אני פשוט לא מזהה שום שינוי בחיים שלי בשבועות האחרונים.

GalMutzafy

New member
לדעתי

לדעתי זה טוב לעשות 10 פעמים בדיקות מציאות כל שעה, תבדוק את הידיים ותשאל אם אתה חולם ואחרי זה תנסה לנשום תוך כדי שאתה סוגר את האף שלך.

אתה יכול ללמוד מהעובדה שאתה זוכר חלומות שהחלומות שלך ברורים ומאוד ערניים, זה ממש טוב, ככה אתה יודע שאתה יותר מודע לעצמך בחלום ולא זוכר את זה כאילו זה ממש מטושטש ואתה בקושי שם וכו'.

ככל שאתה זוכר יותר טוב ככה אתה גם תזכור יותר טוב את החלומות הצלולים שלך.

Freedom Inside

New member
לגבי זה שפתאום אתה זוכר

אני לא באמת חושבת שיש לזה הסבר מעבר לעובדה שהתחלת לכתוב את החלומות שלך, כי זה ממש עוזר לזכור...

אומרים שכשקורים דברים טובים בחיים לא שואלים שאלות, רק נהנים

אבל זה פשוט כי אין לי הסבר בשבילך, בנינו, אני שואלת שאלות על הכל

ברוך הבא

בשביל חלומות צלולים צריך שני דברים בגדול- זיכרון חלומות ומודעות חלום גבוהה.
כתיבת יומן דואגת לעניין הזיכרון. לך כבר יש את זה, אבל חשוב להמשיך ולתחזק את העניין. קיבלת מתנה פתאומית, אבל היא עלולה להיעלם כמו שהיא הופיעה אני מניח.

מודעות לעניין החלומות וההרגל לפקפק במציאות שסביבך מתוחזק על ידי מחשבה על הנושא ובעיקר על ידי בדיקות מציאות.
זה חלק שחשוב מאוד להקפיד עליו, וחשוב לעשות אותו נכון. בדיקת מציאות היא לא סתם מבט משולש בשעון או משהו דומה שלוקח שניה וחצי.
בבדיקה משמעותית אתה באמת מנסה להיות מודע ולשקול האם אתה במציאות או בחלום. אתה חושב מה היית עושה אם זה חלום ואולי אפילו לדמיין את זה.
רק אחרי שעוררת את המודעות שלך טוב טוב אתה צריך לבדוק. זה עניין של ריכוז, לא רק של שגרה.

לגבי איך וכמה עושים בדיקות מציאות- התשובות שכבר נכתבו פה מצויינות. בכלל, יש בפורום הרבה אנשים מקצועיים עם הרבה ניסיון שיכולים ושמחים לעזור (וזה כיף לראות כל פעם מחדש).

למעלה