שינוי חזית בניין

pgprince

New member
שינוי חזית בניין

שלום. בדירה שרכשנו בבניין משותף בן 4 קומות (בניין נבנה בשנת 1990), כל התריסים ואלומיניום של חלונות הן בצבע חום. ברצוני להחליף הכל (אלומינים, תריסים בכל החדרים) לצבע לבן. האם עליי לבקש אישור על כך מעיריה? מדיירים? או בכלל לא צריך אישור?

בינא

Member
אין בזה שינוי חזית הבניה

החלפת גוונים אינה נחשבת שינוי מהותי ולכן לא צריך אשור לכך. כל זמן שלא משנים גודל פתח או צורה, אין בכך שינוי מהותי. מותר בהחלט להחליף חלונות ותריסים ישנים ללא קבלת אישור מהעיריה או מהדיירי האחרים במבנה.

tmal1avi

New member
מה בנוגע לשינוי של מעקה של מרפסת?

בכל השכונה זה אותו דבר ובאותו הצבע- לבן, יש בעיה בהחלפת צבע או צורה ?

בינא

Member
מעקה מרפסת זה משהו אחר

אם אתה מבצע הגבהה באותו סגנון למעקה קיים, אין בזה משום שינוי שנדרש לקבל עבורות היתר. אם אתה משנה את המעקה, יש בזה שינוי מבני ויכול להיות שיוכלו לדרוש ממך (השכנים שלך) שתסיר את המעקה השונה. זה גם תלוי בהגדרות התקנון של ה-ת.ב.ע. של הגוש שלך וזה ניתן לבדוק עם אדריכל שמתמצא ב-ת.ב.ע. המקומית שלך

pgprince

New member
האם אתה בטוח?

קיבלתי מעירייה תשובה אחרת - שאסור להחליף צבע של מסגרת החלון...

בינא

Member
שאלת בעירייה?

האם מי שענה לך בעירייה גם הראה לך היכן כתובה התשובה שהוא נתן לשאלה שלך. כי אם כן, אשמח לראות ציטוט מדוייק עם מספר סעיף בתקנות. אם לא- דרוש לראות את הסעיף כתוב...

pgprince

New member
לא, דיברתי בטלפון עם אדריכלית מעריית ראשל"צ

באגף הרישוי. היא אמרה שעם תריסים אין לה בעיה אבל אלומיניום משנה את חזות הבניין והיא לא מאשרת לשנות מחום ללבן.

פיטנגו4

New member
אולי הפוך?

יש לו כבר חום, שיצבע בלבן. יותר זול...

פיטנגו4

New member
למה לא שינוי חזית?

בנין שבו חזית שלמה באפור כהה, 14 תריסים כהים זהים, ורק 2 תריסים בלבן זה לא "שינוי מהותי"? אני כשכנה הייתי מתנגדת לכך, כי זה הופך את הבנין למראה סלאמס, ומוריד את ערך הבית שלי. אם למישהו נשבר התריס הישן, אז שיחליף למשהו דומה חדש. במקומות עם תב"ע קשוחה מקומית, כופים על התושבים הכל. גם את גוון התריס. במושבה של זכרון - רק עץ או דמוי עץ, ורק ירוק כהה. (מזל שאני לא גרה בבית משותף, ולו היו לי תריסים כהים - הייתי מחליפה מזמן את כולם)

בינא

Member
את צודקת אבל ראשל"צ איננה זיכרון

אם אין תקנה כתובה בנושא, רשאי בעל הדירה לעשות מה שהוא רוצה. ללא ספק, התחשבות במראה המבנה מבחינת הגוונים החיצוניים, חשובה לשמירה על ערך המבנה כולו, לכן רצוי להיות חכם בקטע הזה ולאו דווקא צודק.

פיטנגו4

New member
צריך תקנה לכל דבר?

צריך לציין במפורש כל דבר? אם יש חזית, שבה לכל שכן שני תריסים בגודל 3X2.5 מה שאומר ב4 קומות כפול 2 דירות לקומה, זה 16 מלבנים בצבע חום כהה, ופתאום מישהו מחליף 2 מהן לצבע מנוגד כמו לבן, זה לא שינוי חזית??! בטח שזה שינוי! תראה איך נראה למשל רחוב אבן גבירול בת"א - לכל דירה סגירה משלה. אחד תריס חום, אחד לבן, אחד זכוכית כהה, והרביעי זכוכית שקופה עם חלוקות בלגיות, החמישי רפפות פלסטיק. מגעיל. לו הייתי שכנה בבנין הנ"ל, לא הייתי מנגדת שהשכנים ירחיבו את הפתח במטר (דבר שבודאות דורש היתר), כן היית מתנגדת שהם יחליפו את גוון התריסים למשהו אחר.

בינא

Member
אין בינינו ויכוח

אבל אני לא מסכים איתך בכלל. השטנצים של מבנים שלמים שכל הפתחים שלהם נראים אותו דבר משעממים. בנין ישן, אחרי 10 שנים לא נראה כמו שנראה כשהיה חדש. קצת צבע וכמה שינויים (בהתאמה לקיים כמובן) יתנו צבע וחידוש.

פיטנגו4

New member
תלוי איזה צבע

אם השכנים עושים החלפה משותפת, מחדשים כאשר לכולם אותו צבע, או אפילו רעיון משוגע שלכל אחד צבע אחר, מפלטת צבעים ידועה מראש, או כמו פסל של יעקב אגם - 7 קומות, גווני התריסים לפי צבעי הקשת , בכל מקרה אחר, והוא המקרה הסטנדרטי, שטנצים משעממים, בניני רכבת או קוביות , חזית כמעט חלקה, ושכנים שמרנים שלא רוצים גוונים מטורפים, - במקרים הללו לא יתכן שכל אחד יעשה ככל העולה על רוחו, צריך אחידות. אחרת מקבלים סלאמס מגעיל. באחידות יש גם ניקיון עיצובי, שקט, רוגע. זה לא רק שלילי. מי שגר בבנין משותף צריך לקבל את היתרונות ואת החסרונות שבדבר. מי שממש לא טוב לו - שיחפש בית אחר, עם תריסים לבנים או בית פרטי שבו יוכל לעשות ככל העולה על רוחו.

למעלה