שינוי כיוון באימון - זה קורה הרבה??

tlingit

New member
שינוי כיוון באימון - זה קורה הרבה??

האם קורה הרבה שמתאמן/ת שבאו לאימון על נושא מסויים ותוך כדי בירור ועבודה מתגלה שנושא האימון הוא אחר לחלוטין (למשל אימון בנושא קריירה שהופך לאימון בנושא משפחה) או שזה אירוע נדיר? אם זה קרה אצלכם– האם תוכלו לספר מאיזה כיוון לאיזה כיוון היה השינוי של המתאמן/ת?

עפרה ד

New member
באימון שאני עושה עכשיו..

הנער, בן 15, הגדיר בפגישה הראשונה שהוא רוצה להיות יותר "אדון על הזמן שלו", שפחות יאמרו לו מה לעשות מתי.. בסוף הפגישה הרביעית הוא הגיע למסקנה שהוא עושה דברים שהוא לא רוצה כדי לרצות את המבוגרים, שבעצם הוא בכלל לא יודע מה הוא רוצה, כי הוא עסוק כל הזמן בלהיות בסדר. גם לאימון הוא בא "כדי להיות בסדר, כי אמא שלו מאוד רצתה"
. עכשיו הוא צריך להחליט האם להמשיך בכלל את האימון. בעיני, גם אם יחליט לא להמשיך, זו תהייה עמידה שלו על דעתו, שמהווה הצלחה משמעותית בשבילו. אני חושבת שהמטרות לא ממש משנות כיוון אלא מקבלות מימד רחב יותר, וזה יופי!

tlingit

New member
../images/Emo13.gif

מצאה חן בעיני התפישה של זה כהרחבה של מימדי המטרות

זיהוי המטרה

מנסיוני,זיהוי המטרה שעליה מתאמנים הוא השלב החשוב ביותר באימון. אנשים רבים מגיעים עם תחושה שבתחום מסוים משהו לא עובד והם בד"כ חושבים שיודעים מה המטרה שעליה צריכים לעבוד. למשל: הרבה אנשים מגיעים ואומרים שלא מצליחים בקריירה או בעסק בשל בעית ניהול זמןומבקשים שנעבוד על הנושא הזה. מה שקורה בד"כ הוא שכבר בשיחות הראשונות מתברר שזהו רק הסמפטום ויש דברים אחרים שהם המוקד ושעליהם על המתאמן לעבוד כדי ליצור שינוי בחייו. אני כן הולכת עם המתאמן בהנחה הבסיסית שלו אך בוחנים אותה לעומק. זיהוי המטרה הוא לא רק הכרח אלא גם יותר מחמישים אחוז מהדרך להצלחה.. או אפילו יותר..

בוודאי שקורה

זה תלוי, קודם כל, בסוג האימון ובמטרות המוגדרות בו. אם מדובר באימון ממוקד, מאד קונקרטי, קצר מועד - (לדוגמא: לפתוח עסק X (מוגדר ומוחלט על ידי המתאמן עוד מראש) או להגדיל היקף מכירות בארגון Y או לשפר מיומנויות כאלה ואחרות של המתאמן) אזי היעדים הם בדרך כלל מוגדרים, ממוקדים ומדידים, האימון ממוקד בהם ונדיר (לפחות על פי נסיוני) שיש שינוי מהותי בכיוון. אבל באימונים האחרים, למרות שיש מטרה מוגדרת מראש, מתקיים תהליך פנימי הכרחי המלווה את האימון כולו. באימון כזה, קורה לא פעם שהאימון משנה מיקוד ועוסק בנתח אחר ממעגל החיים של המתאמן - שם מתברר הצורך האמיתי יותר באימון. לפעמים משנים את שדה האימון, לפעמים מוסיפים שדה נוסף (קריירה + בריאות, קריירה + התפתחות אישית, קריירה + משפחה) לפעמים נשארים באותו תחום אבל משנים יעדים. מן הסתם מתרחשים כל אלה באימונים ארוכי טווח ותהליכיים יותר. יש לי המון דוגמאות לזה. אספר בקצרה: מנהל שביקש אימון כדי לחזק את הקשר הרעוע עם עובדיו - ביקש עם הזמן להתאמן גם על התקשורת שלו במשפחה. אשה שביקשה אימון כדי שתוכל בסוף השנה לקום ולהיפרד מבן הזוג שלה שינתה את היעד לחלוטין והחליטה במהלך האימון דווקא להישאר ולשקם את הקשר. בהמלצה שלי פנתה ליועץ נישואין ונשארה איתי כדי לטפל בתחום המקצועי שלה. ויש עוד הרבה.... ימים טובים, ענת

tlingit

New member
../images/Emo51.gif

תיארת מגוון של אפשרויות לשינויי כיוון והדוגמאות האירו אותו באופן מעניין

למעלה