שינוי כיוון מנועי חד פאזי

hornt1

New member
שינוי כיוון מנועי חד פאזי

שלום לכם
בימים אלו אני עובד ומחדש חדר משאבות של בריכה ביתית, כל המנועים הם חד פאזיים, השאלה שלי היא איך אני הופך כיוון סיבוב של המנועים במקרה הצורך, אני חשמלאי אז לא לכתוב לי להזמין חשמלאי,תודה

רוני1955

Active member
כיוון סיבוב

אני סקרן. מה יכולה להיות סיבה להפיכת כיוון של מנוע של משאבה? היפוך כיוון של מנוע לא יעזור לשינוי כיוון זרימת המים.
אני עשיתי פעם דבר כזה במנוע של מניפה ביחידה חיצונית של מזגן, כי המניפה החדשה שקיבלתי היתה לכיוון הפוך.

רשר

Well-known member
מנהל
בברכת שחיה - אינך הופך כיוון, כי המאיץ של המשאבה

בנוי לכיוון מסוים ואם תהפוך הוא ישבר במקרה הקל או ישבור גם את סביבתו,
לא ברור למה אתה מתכוון כשאתה כותב שיפוץ, למה לדעתך המשאבות זקוקות לשיפוץ?
תיקון, שרות, החלפה של משאבות לבריכות שחיה יש במגוון מחירים,
פנה ותהנה משרות ויעוץ http://n-nataf.co.il/תיקון-משאבות

לגבי "חשמלאי" לא יכתבו כי רוב החשמלאים שמסתובבים בשוק לא מבינים כלל את הנושא ועלולים בטעות לגרום נזק כבד, לדוגמה:
בבריכה מסחרית ההגנה לזוג משאבות חד פזיות ניתקה את המשאבות תוך כמה דקות, בדיקה מקצועית הראתה שהמשאבות תקינות וההגנה פעלה נכון ושמרה עליהן - הבעיה נמצאה דווקא במסנן אליו דחפו המשאבות מים - גופי הסינון מבד נקרעו והמים זרמו חופשי בלי סינון כלל, מצב כזה מעלה את זרם העבודה של המנוע כי המשאבה מזרימה דרך החורים כמות גדולה יותר של מים,
הלחץ יורד = ההספק עולה (יותר מ"ק לדקה) = הזרם עולה (מבצע יותר עבודה),

שאלה לרשר

בקשר לדוגמא בתשובה
אני חשבתי שכאשר העומס הוקל למשאבה, זרם החשמל ירד
האם מנוע המשאבה שונה ממנוע אחר?
תוכל להסביר?

רשר

Well-known member
מנהל
עומס חשמלי של מנוע מושפע מאופי הצרכן שלו

יש כאן בעית הגדרה של מטרת העבודה של המשאבה:
לחץ,
זרימה,
משאבה מבצעת עבוד ע"י הרמת חומר (מים, שמן,,,) מפוטנציאל נמוך לגבוה או בשפת הפיזיקה כוח סוס,
במשאבת לחץ החומר עובר מלחץ נמוך לגבוה והמשאבה לא מאפשר חזרת חומר אחורה, מאחר ואין חזרה אחורה והיציאה סגורה הלחץ עולה ויוצר התנגדות לפעולת המשאבה המנוע מגיב בנסיון לשמור על מהירות סינכרונית (תדר ומתח קבועים) שלו בעלית זרם כדי לספק את ההספק הנדרש,

במשאבת סחרור החומר עובר אך יכול גם לחזור כי המרווחים במבנה המאיץ גדולים, לכן אם המוצא יחסם המשאבה תזרים פחות חומר וההספק הדרוש לביצוע עבודה מופחתת יתבטא בירידת הזרם וההספק (תדר ומתח קבועים), כאשר המוצא פתוח לחלוטין ללא כל עכבה הזרם יעלה כי המשאבה מזרימה יותר חומר "משתמשת ביותר חשמל כדי להעלות יותר חומר לפוטנציאל יותר גבוה",

לכן חייבים להבין את המערכת שבה משתלב מנוע גם מצד הצרכן המחובר לציר כדי לנתח בעיה במערכת,

hornt1

New member
כיוון סיבוב

כנראה לא הסברתי את עצמי טוב כרגע אני עובד בחדר משאבות של בריכה ביתית,הבחור הזמין אותי לעשות סדר ,מה שקורה שלחדר הזה חודרים מי גשמים, ישנו לוח מקומי ובקר ושנאי וכל מה שצריך רק לא מותקן כהלכה כלומר ישנם כניסות ללוח מחלקו העליון,אין לכבלים כניסות עם אנטיגרון וכו,פשוט רציתי להכין את עצמי מבחינת ידע מה יקרה אם הסיבוב של אחד המנועים יהיה הפוך, לפי מה שהבנתי מכם המנועים הללו מגיעים עם כיוון סיבוב אחד

ddolphin

New member
כן, במשאבה חד פאזית, לא ניתן להפוך כיוון

ואם במקרה כן ניתן להפוך, זה בתוך הקופסת חיבורים ע"י שינוי גישור או חיבור פאזה לנקודה אחרת, אבל זה לא רלוונטי ל משאבה צנטריפוגלית, או לרוב המוחלט של המשאבות.

רוני1955

Active member
שינוי כיוון

במנוע חד פאזי כן ניתן להפוך כיוון, על ידי הפיכה ב 180 מעלות של הסלילים. לא בקופסת חיבורים, ולא חיבור פאזה בנקודה אחרת.

רשר

Well-known member
מנהל
שיפוץ לוח וחיבורים מחייב איטום הלוח מלמעלה והצדדים

כן סגירת פתחים מלמטה להגנה מהתזה,
כניסת אנטיגרון היא מסוכנת ללוח חשמל בחדרי מכונות כי השארת פתח/דלת בלוח עלולה להיות חלק מביצוע העבודה במקום (כבוי והפעלת משאבה בשילוב מהלכי רענון המסנן) לכן יש סכוי סביר לפריצת מים ללוח דרך הפתח, כניסת האנטגרון תמנע יציאת המים מהלוח ותגרור טביעה שתחייב החלפת כל האביזרים בלוח בעוד הכנסת כבלים דרך חור עם מרווח קטן תאפשר למים לצאת לפני שיגרם נזק משמעותי,
לכן לנתק את כל החיבורים מלעלה ולאטום את הפתחים עם לוח פלסטיק מודבק היטב עם סיליקון, אם צריך להחליף כבלים (אם אין ברירה להאריך במופה) לאורך המתאים להכנס מלמטה,
מצורף לוח לבריכה (קצת הרבה מנועים לכן גדול) בדגש על הכניסות מלמטה של כבלים בצורה די חופשית כך שגם קל לזהות מי זורם לאן,
אנחנו נוהגים להקיף את כל החדר בתעלות ראשיות 6X6 או 6X12 ס"מ וכך לחסוך הרבה מאוד עבודה

ddolphin

New member
אחד המהנדסים (ז"ל) שעבדתי איתם, תמיד אמר:

"שהדבר הכי חשוב בקופסה אטומה, שיהיה למטה חור שהמים יוכלו לצאת"

זכרונות לגבי איטום

לפני כ-40 שנה טכנאי קשר בשם מירצ'ה בחיל הים אמר ש-"האיטום כל כך טוב שהמים לא יכולים לצאת"

למעלה